• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musa: Favoriti kao Udineze, često ispadaju

U Širokom Brijegu, koji će Udinezeu biti domaćin u Zenici, nadaju se čudu u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Musa: Favoriti kao Udineze, često ispadaju Izvor: MONDO

Zbog strogih pravila UEFA, jedini presostali učesnik u međunarodnim takmičenjima iz Bosne i Hercegovine će u četvrtak dočekati italijanski tim na Bilinom polju umjesto na svojoj "Pecari".

Međutim, to prema mišljenju trenera Širokobriježana Slavena Muse nije hendikep za pobjednika Kupa BiH.

"Imaćemo vrhunski teren, odličnog protivnika, vjerujem i atmosferu, te sve to može nam samo dodatno pogodovati i biti motiv više da uložimo maksimum. Udineze je, bez sumnje favorit, ali stvari ne završe uvijek onako kako se očekuje", rekao je Musa, prenose "Nezavisne novine".

"Danas nije rijetkost eliminacija nekih izrazitih favorita. Veoma često svjedoci smo da, uslovno rečeno, male ekipe naprave iskorak. Neću reći da ćemo mi to uspjeti, ali ono što je sigurno nećemo se unaprijed predati".

Strateg pokušava opustiti atmosferu pred meč i pritisak što više prebaciti na stranu protivnika, što objektivno i jeste tako, s obzirom na to da Široki ne može gotovo ništa izgubiti protiv favorizovanih Italijana.

"Mi znamo da su oni bolja i kvalitetnija ekipa od nas. Međutim, naša motivacija će sigurno biti na vrhunskom nivou. Šanse nam jesu minimalne, ali i te minimalne moramo pokušati iskoristiti na pravi način. Sportski je nadati se, a svojim igračima sam rekao, ako ne vjeruju da možemo napraviti dobar rezultat, ne treba ni igrati", rekao je Musa.

Kada je riječ o sastavu za utakmicu s Udinezeom, definitivno su otpali Ivica i Damir Džidić, uz Vedrana Ješu će na stoperskoj poziciji zaigrati Jozo Špikić, a oporavio se Goran Zakarić i biće među startnih 11.

Italijani o hercegovačkoj ekipi govore sa dozom respekta. Svjesni su da danas nema laganih protivnika, posebno nakon generalke sa Atalantom u Bergamu, gdje su popili "petardu" (2:5).

"Bolje je primiti pet golova sada nego u četvrtak u BiH. Protiv Atalante smo bili nervozni, a to nam se ne smije dešavati. Nije mi se svidio pristup pojedinih igrača u toj utakmici i nadam se da ćemo to popraviti u duelu sa Širokim Brijegom. Protivnik sanja da nas eliminiše, oni će odigrati utakmicu života, maksimalno požrtvovano, a mi zato moramo biti veoma oprezni i ne dozvoliti iznenađenje", rekao je trener zebri Frančesko Gvidolin.

Fudbaleri Udinezea doputovali su u Sarajevo, a večeras će u 18.30 časova odraditi zvanični trening na zeničkom stadionu. Prema najavama, imaće i podršku svojih navijača na "Bilinom polju".

Utakmica Široki Brijeg - Udineze igra se u četvrtak s početkom u 20.45 časova, a revanš sedam dana kasnije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC