• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LudoPartizan!

Prvak Srbije poražen od bugarskog šampiona. Crno-bijeli poveli u 49. minutu, ali su domaći iskoristili greške rivala i preokrenuli rezultat.

 LudoPartizan! Izvor: MONDO

Partizan je imao vođstvo, ali se iz Bugarske vraća poražen!

Šampion Srbije pokušaće naredne srijede u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona da nadoknadi 1:2 iz Razgrada. Prvak Bugarske zaslužno je pobijedio i sa pozitivnim skorom dolazi u Beograd.

Saša Marković je u 49. minutu postigao prvi gol, a preokret su donijeli Marselinjo u 54. i Mihail Aleksandrov u 67. minutu.

I "parni valjak" ima aktivan rezultat, ali će pred svojim navijačima morati mnogo bolje i sigurnije za plasman u plej-of.

Izabranici Vuka Rašovića djelovali su bolje nego protiv Širaka. Ipak, to nije bilo dovoljno da izbjegne poraz protiv ekipe koja, mora se priznati, nije toliko strašna kako je u srpskoj javnosti predstavljena.

Greške su skupo koštale Partizan i bilo ih je nedopustivo mnogo za ovaj rang takmičenja. Upravo poslije dvije takve, vrlo lošeg Nikole Aksentijevića i Ivana Ivanova, Ludogorec je stizao do golova. Bugari su ih koristili, ali ne sve, jer je Milan Lukač opet bio veoma dobar među stativama.

Rašović se odlučio da Nikolu Gulana stavi pored lijeve aut linije umjesto suspendovanog Vladimira Volkova i on se pokazao kao pravo rješenje. Vidjelo se i da su Beograđani dobili veliko pojačanje u Milanu Obradoviću, iskusnom i sigurnom štoperu. Ivan Ivanov veći dio utakmice bio je siguran, ali je on direktan krivac za drugi gol Ludogoreca.

Saša Marković je bio mnogo bolji u drugom poluvremenu, nego u prvih 45 minuta, kada je djelovao uplašeno i pogubljeno na terenu. Pored njega, takođe na mjestu zadnjeg veznog bio je Saša Ilić. Debi u crno-bijelom dresu imao je solidni Petar Grbić.

I dalje se mnogo više očekuje od Nikole Ninkovića i Marka Šćepovića.

Prvi nastup za Partizan zabilježio je i Erik Đemba Đemba. Kada bude imao snage za svih 90 minuta biće od velike pomoći, mada je za pola sata pokazao da je riječ o vrsnom fudbaleru.

Rašović u revanšu neće moći da računa na Miloša Jojića, isključenog zbog dva nesmotrena starta.



Marković je poslije četiri minuta igre u drugom poluvremenu iskoristio grešku defanzivaca Ludogoreca i savladao Vladislava Stojanova. Mogao je Partizan i do 2:0, ali je čuvar mreže bugarskog šampiona uspio da odbrani snažan udarac napadača Partizana Marka Šćepovića.

Nažalost, vođstvo crno-bijelih kratko je trajalo, samo pet minuta. Marselinjo je iskoristi neodlučnost Nikole Aksentijevića i vrlo preciznim udarcem po zemlji savladao Lukača.

Partizan je drugi gol praktično poklonio Bugarima.

Ivan Ivanov, vidjevši da se iza njegovih leđa nalaze trojica protivničkih igrača u ofsajdu, nije želio da igra na dugačku dubinsku loptu iz zadnje linije Ludogoreca, to je iskoristio Aleksandrov, ubacio se iz drugog plana i u situaciji "jedan na jedan" sa Lukačom nije imao težak posao.

U finišu po Espinjo propušta idealnu priliku, prešao je sve, ali ne i golmana Partizana. Na drugoj strani, Šćepović ne uspijeva da iskoristi gužvu.

Razgrad.

Stadion: Ludogorec arena. Kapacitet: 8.000 mjesta.

Sudije: Mihael Kokulakis (Grčka). Pomoćnici: D. Saraidaris, , C. Baltas

LUDOGOREC: V. Stojanov – Moci, Minev, Žunior, Barte – Abalo (od 58' Aleksandrov), Zlatinski, Djakov, I. Stojanov – Bezjak (od 81' Espinjo), Marselinjo (od 90' Sebastijan Hernandez).

PARTIZAN: Lukač – Aksentijević, Obradović, Ivanov, Gulan – Marković, Jojić – Ninković (od 64' Đemba Đemba), Ilić (od 81' Kojić), Grbić (od 60' Malbašić) – Šćepović.

TOK UTAKMICE

KRAJ


92. minut - Marko Šćepović propušta veliku šansu! Primio je loptu na petercu i loše šutirao, slabo i po zemlji. Golman domaćih nije imao problem da je uhvati.

88. minut - Milan Lukač ponovo spasava Partizan! Fabio je lako predriblao oba štopera gostiju, ali nije iskoristio "zicer situaciju". Golman crno-bijelih sjajno je reagovao.

85. minut - Crveni karton za Miloša Jojića. Vezista crno-bijelih zaradio je drugi žuti karton startom sa leđa na suparnika na polovini terena.

81. minut - Vuk Rašović odlučan da napadne do kraja! Sašu Ilića zamijenio je Nemanjom Kojićem. Izmjena i u domaćem timu, izašao je Bežjak, a ušao Portugalac Espinjo.

74. minut - Iznenadna šansa da crno-bijeli zaprijete domaćima. Domaći su igrali rukom na 25-30 metara od gola. Šćepović je prišao lopti i šutnuo je jako i neprecizno, preko prečke.

70. minut - "Mlak" udarac Miloša Jojića sa ivice kaznenog prostora. Treći gol je "pao" u momentima kada je utakmica dobijala mirniji ritam.

68. minut - Ludogorec vodi 2:1! Kakav kiks zadnje linije Partizana! Dvojica igrača domaćeg tima "zaspala" su u ofsajdu, ali ne i rezervista Aleksandrov, koji je utrčao u drugog plana, predriblao istrčalog Milana Lukača i lako zatresao mrežu srpskog prvaka.

64. minut - U igru ulazi i debitant u crno-bijelom dresu, Erik Đemba Đemba. Izlazi Nikola Ninković.

59. minut - Ponovo prilika za Ludogorec. Srećom, Marko Šćepović skreće loptu udarcem glavom u živom zidu. Prva izmjena u Partizanu, izlazi Grbić ulazi Malbašić

57. minut - Odlična utakmica. Nikola Ninković je brzo protrčao po desnoj strani polovine domaćih i šutirao u donji lijevi ugao. Golman je, ipak, bio siguran.

54. minut - 1:1! Ludogorec je izjednačio! Marselinjo je prihvatio loptu na lijevoj ivici kaznenog prostora, iskoristio zalutalost Nikole Aksentijevića i smireno izjednačio rezultat. Crno-bijelima predstoji velika borba do kraja.

51. minut - Dobra prilika za Partizan! Marko Šćepović je dugo vodio loptu i stvorio sebi priliku za šut sa desetak metara iskosa sa lijeve strane. Ipak, nije bio precizan.

49. minut - GOOOOOL! Partizan vodi! Lopta je poslije nespretnog dodavanja Marka Šćepovića ipak završila u nogama Saše Markovića, koji je proslijedio u mrežu sa ivice peterca poslije greške Marselinja.

47. minut - Velika prilika za Ludogorec! Marselinjo je zahvatio loptu volej udarcem sa desetak metara i poslao je malo pored desne stative. Lukač je ukopan gledao kako lopta odlazi u gol aut...

Kraj prvog poluvremena. Ludogorec je bio opasniji na početku, ali se Partizan brzo oslobodio pritiska, međutim, bez konkretne završnice. Ipak, dvije najbolje prilike u prvom dijelu propustili su domaćini. Oba puta je Bezjak bio u šansi.

45+2. minut - Bezjak je uhvatio volej na 16 metara, nije to najbolje učinio, ali je bilo opasno.

45. minut - Neko je na sredini terena udario Marka Šćepovića. Došlo je do gužve, ali je karton dobio napadač Partizana. Niko ne zna zbog čega. Igraće se još dva minuta. Sa malim zakašnjenjem i Moci je upisan.

41. minut - Partizan je izveo prvi korner. Nije bilo opasnosti, Stojanov je na vreme izašao i uhvatio loptu.

39. minut - Još jedan žuti karton, ovaj put za Sašu Ilića.

34. minut - Partizan se oslobodio pritiska, sve je opasniji.

27. minut - Dobar dribling Petra Grbića, oboren je. Sjajna prilika za Jojića, kao u posljednjem derbiju, ali loptu namiješta Šćepović... za malo preko gola. Bilo je opasno po domaćina.

26. minut - Nikola Gulan za sada pravo rješenje na lijevom beku. Djeluje veoma sigurno u fazi odbrane.



21. minut - Ninković je iznenada ubacio u vatru Jojića na desnoj strani, ali je "vezista" crno-bijelih loše šutirao.

19. minut - Prva velika prilika, Aksentijević je lako "ispao" poslije duplog pasa, a Bezjak šutira snažno pod prečku... Lukač je bio spreman!

17. minut - Ludogorec pokušava da nametne svoj ritam, ima više loptu u posjedu i polako pojačava pritisak. Partizan kao da se opredijelio na kontre.

10. minut - Moglo je da bude veoma opasno, Ivan Ivanov bio je na pravom mjestu poslije pokušaja loba Ivana Stojanova.

7. minut - Saša Marković je već na početku utakmice upisan u bilježnicu sudije zbog oštrog starta na sredini terena.

3. minut - Još jedno iznenađenje, Saša Ilić na poziciji zadnjeg veznog.

- Sudija Mihalis Kokulakis iz Grčke dao je znak za početak meča.

- Navijači Partizana ispunili su sektor za gostujuće navijače, 15 minuta prije početka utakmice nema sumnje da će stadion Ludogoreca biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

(V. Sukdolak - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC