• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval.): Široki napada strašni Udineze

Fudbaleri Širokog Brijega večeras od 20.45 na "Bilinom polju" u Zenici igraju najvažniju utakmicu u klupskoj istoriji - rival italijanski Udineze.

 LE (kval.): Široki napada strašni Udineze Izvor: MONDO

Nakon eliminacije kazahstanskog Irtiša (2:3, 2:0), fudbaleri osvajača Kupa BiH da pokažu koliko znaju u dvomeču sa jednim od trenutno najjačih italijanskh klubova. Svakako da je tim iz Udina veliki favorit u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali u redovima Širokobriježana nadaju se da mogu pružiti žestok otpor sastavu koji nastupa u Kalču.

Nažalost, Široki Brijeg zbog nedobijanja licence stadiona "Pecara", moraće biti domaćin van svog grada. Ekipa koju predvodi Slaven Musa ugostiće Udineze na zeničkom "Bilinom polju". I pored toga, Širokobriježani se nadaju velikoj podršci svojih navijača, al ii pozitivnom rezultatu.

"Ne mogu tačno reći kolike sun am šanse za prolaz dalje. Je li to jedan, dva ili pet odsto, ali postoje, i sve dok je tako, borićemo se za što povoljniji rezultat. Naravno, svakome je jasno, pa i fudbalskim laicima, da je Udineze veliki favorit. Međutim, uvjeren sam da će moji igrači pružiti odličnu partiju. Naša šansa možda leži u činjenici da Udinezeu prvenstvo počinje tek za 25 dana pa nisu u optimalnoj formi. Uz to nadamo se da će nas barem malo potcijeniti. Moramo zadržati koncentraciju od prvog do posljednjeg sudijskog zvižduka, greške svesti ma minimum. Uz čvrst blok na sredini terena mogli bismo ih ugroziti iz kontranapada", rekao je trener Širokobriježana.

Jedan od najboljih igrača Širokog Brijega Vedran Ješe svjestan je snage "zebri", al ii uvjeren da će on i njegovi saigrači pružiti maksimum protiv renomiranog protivnika.

"Utakmica sa Udinezeom je u svakom pogledu istorijska, i za naš klub, ali i za bh. fudbal. Mislim da do sada niti jedna ekipa iz BiH nije igrala protiv ovako renomiranog protivnika, koji dolazi iz jedne od najjačih evropskih liga. Zbog toga ovaj duel je šansa za naše mlade igrače da se iskuse protiv najboljih, ali i pokušaju da zapadnu za oko mnogim skautima koji će pratiti susret. Udineze je drugi svijet s fudbalske strane gledano. No, isto tako sportski je nadati se da možemo napraviti čudo", izjavio je Ješe za "Nezavisne novine".

Predvođeni fenomenalnim Antoniom Di Nataleom, fudbaleri Udinezea juče su doputovali u BiH, nakon čega su sinoć održali trening na stadionu u Zenici.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC