• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Černa zvezda sanja 2:0 u revanšu

Nepotrebnim startom Vešovića nad Santanom, Crvena zvezda je primila i treći gol u Odesi i otežala sebi posao u revanšu za sedam dana - 1:3!

 Černa zvezda sanja 2:0 u revanšu Izvor: MONDO

Dva - nula.

Najmanje ovaj rezultat u revanšu za sedam dana u Ljutice Bogdana ili eliminacija u kvalifikacijama za evro-kupove šestu godinu zaredom.

Crvena zvezda držala se za za ivicu provalije u prvom poluvremenu ovog četvrtka u Odesi, kada je Černomorec za pet minuta dao dva gola. U nastavku je Vukan Savićević pogodio i donio "aktivan" rezultat pred duel u Beogradu, ali...

...nepotrebnim startom nad Santanom, u trenutku kada je Zvezda imala inicijativu, Marko Vešović skrivio je jedanaesterac, koji će u velikoj mjeri otežati posao crveno-bijelima narednog četvrtka.

U burnoj utakmici na vrelih 30 kraj Crnog mora, u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope:

Černomorec - Crvena zvezda 3:1 (2:0)! (VIDEO)

Meč je pratilo 28.860 navijača, od čega oko 400 fanova Crvene zvezde i Spartaka iz Moskve, koji su se "lemali" sa obezbjeđenjem i policijom dobrih desetak minuta u finišu utakmice, ali se sve završilo bez prekida meča, koji je s pištaljkom u ustima vodio Danac Ken Hansen i koji nije pogriješio kada je pokazao na bijelu tačku.

Ali, koji nije ni morao da dosudi penal za crno-plave, jer Santana nije bio u gol šansi kada mu je Vešović (ponavljamo: potpuno nepotrebno) ušao snažno tijelom u grudi.

Bilo kako bilo, najistureniji napadač Černomoreca Oliksej Antonov poslao je Bobana Bajkovića u jednu, a loptu u drugu stranu i donio svom timu pobjedu od dva gola razlike, koja ne oslikava realno sve što se događalo tokom 96, 97 minuta igre. Oba poluvremena produžena su za četiri minuta.



A... Crveno-bijeli, koje sa klupe nije mogao da vodi suspendovani trener Slaviša Stojanović, taman su se bili vratili u igru poslije očajnog završetka prvog poluvremena i "prepad" vođstva domaćih od 2:0.

Španac Sito Riera doveo je Ukrajince u vođstvo u 32. minutu poslije smušene reakcije kompletne odbrane Crvene zvezde. Prvu šansu imao je Frank Đa Đeđe, pokušao je da lobuje Bobana Bajkovića, ali nije uspio. U nastavku akcije, Oliksej Antonov vratio je loptu na peterac, gdje ju je u punom trku Riera zakucao u mrežu!

Neposredno prije ovog gola, veliku šansu promašio je Filip Kasalica, a odmah posle vođstva domaćih Nejc Pečnik bio je sebičan u završnici i propustio priliku da ekspresno izjednači, pa je "zaslužio" zamjenu na startu drugog poluvremena, kada je stručni štab Crvene zvezde na neki način priznao da je greška bila ostaljanje Abiole Daude na klupi.

Što je propustio u prvom pojavljivanju pred Bajkovićem, Đa Đeđe nije u drugoj šansi "1 na 1". Ovog puta, u 37. minutu, rutinski je prebacio golmana Crvene zvezde, nakon što mu je "desetka" Oliksej Gaj, u padu, bez gledanja, poslao idealan pas između nesigurnih Darka Lazića i Jovana Krnete.

Za pet minuta, Černomorec je postigao dva gola i nagovijestio sunovrat srpskog tima, ali...

Poslije dugo čekanog odmora i povratka na teren, Zvezda je zaigrala kao na početku utakmice, mirno, staloženo, i stigla do zasluženog gola u 59. minutu. Rezervista Filip Mladenović uputio je oštar centaršut po zemlji sa lijevog krila, još jedan rezervista Dauda u duelu sa čuvarom preskočio je loptu, a zaboravljeni Vukan Savićević na "drugoj" stativi stigao da je primi, da sebi for, okrene se i onda rutinski proturi fudbal ispod Dmitrija Bezotosnija - 2:1!

I poslije tog gola Zvezda je napadala, stvarala šanse, bilo je neprijatnih situacija pred Bezostnijem, ali je onda iz prve akcije vrijedne pomena u drugom poluvremenu, Santana holivudski tačno pao poslije remplovanja Vešovića, a Hansen, uz dvije, tri sekunde razmišljanja, pokazao na bijelu tačku.

Ovakvih suvišnih i adrenalinom nabijenih startova srpskih fudbalera nagledali smo se na evro-sceni prethodnih sezona.

Ostaje nada da će Crvena zvezda u revanšu, pred punim tribinama, uspjeti da dođe do rezultata koji će je odvesti u plej-of rundu za popunu grupa Lige Evrope. U tom jurišu neće biti suspendovanog Filipa Kasalice, a vjerovatno ni Nikole Mijailovića, koji je zaigrao rovit i to platio obnovljenom povredom zadnje lože zbog čega je zamenjen u posljednjim sekundama prvog poluvremena.

Sve u svemu, uz pet "žutih minuta" prvog poluvremena, kao i detaljno opisane situacije kod penala, bio je primjetan pomak u kvalitetu igre Crvene zvezde, u poređenju sa zloslutnih 180 minuta protiv IBV sa Islanda (2:0, 0:0).

Može li Zvezda bolje od ovoga? Vidjećemo...

Ove večeri, trener Stojanović bio je u VIP loži, odakle je tražio način da komunicira sa pomoćnikom Milošem Kostićem, praktično debitantom na klupi crveno-bijelih. Zbog svega, naknadno je iz Beograda došao još jedan član stručnog štaba, Ivica Momčilović.

ČERNOMOREC: Bezotosni - Kutas, Berger, Fontanjelo, Santana (od 84. Vanđeli) - Kovaljčuk, Bobko, Đa Đeđe, Riera (od 82. Priomov)- Gaj, Antonov (od 82. Samodin).

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Krneta, Lazić, Mijailović (od 45. Mladenović) - Kovačević, Milijaš - Pečnik (od 46. Dauda), Ninković, Savićević - Kasalica (od 85. Milunović).

PRVO POLUVRIJEME

1 - Momci u crvenim štucnama, šorcevima i crveno-bijelim dresovima zagrljeni na centru bodre jedni druge pred početak, po svemu sudeći, teške i naporne utakmice.

1 - Oko 15.000 navijača prati utakmicu uživo, od čega nekoliko stotina Delija.

8 - Prvi utisak: Zvezda ima više od igre, iako je daleko od toga da je imala pravu šansu. Ako se "po jutru dan poznaje", crveno-bijeli se neće braniti u Ukrajini. Naprotiv. Vezni red srpskog tima prilično je agilan i siguran u predaji.

Čekaju se šanse.

9 - Jedan krupni kadar na Daudu i to kako sjedi na klupi govori mnogo toga - zainteresovan je za ovu utakmicu koliko i čistačica na stadionu. Da li je to nagovještaj razlaza kluba i napadača?

11 - Prvi, lijep i opasan napad Černomoreca, ali je udarac Bobka na pas Đa Đeđea sa 20-ak metara telom izblokirao Lazić. Obje navijačke grupe daju sve od sebe da pomognu svojim ljubimcima, publika i dalje ulazi na stadion i uskoro ćemo pisati o tome da ima 20-ak hiljada gledalaca.

16 - Greška Bezostosnog, ali nekažnjena. Golman i kapiten domaćih ispustio je fudbal poslije jednog "laganog" centaršuta, ali Kasalica nije stigao na vrijeme da "ćušne" loptu u prazan gol. Biće samo korner, ali eto nagovještaja da čuvar mreže crno-plavih umije da načini kiks.

19 - Novi šut Bobka, ovog puta nije bio blok, već je "drop kik" otišao preko gola. Nije dobro što odbrana Crvene zvezde na centaršuteve u kazneni prostor ne uspijeva sigurno da interveniše.

21 - Prvi žuti karton i to za Vešovića. Santana je prošao Pečnika, a onda gurnuo loptu u prostor na lijevom krilu, poslije čega je je Vešović "morao" da ga ruši. Danac Hansen nije imao dilemu - žuta karta i poslije ponovo neprijatnost na crveno-bijelom petercu poslije prekida i centaršuta u srce odbrane.

23 - Negdje oko 15. minuta Černomorec je preuzeo inicijativu i sada je nešto opasniji rival. U polju se pokazuje prostor između veznog reda i odbrambene linije Stojanovićevog tima. Tu Bobko i Đa Đeđe imaju mjesta za manevar.

26 - Auuuuu kakvu šansu promašio je Kasalica!? Savićević je glatko prošao čuvara na lijevom krilu, slabijom lijevom nogom uputio idealan centaršut na peterac, odakle je Kasalica, sam, u trku, loše zahvatio loptu i stopostotnu šansu pretvorio u veliki promašaj, najveći do sada na utakmici.

Zvezda je mogla, tj. morala da povede!

29 - Milijaš već djeluje prilično zadihano. Ima fizički zahtjevniju ulogu nego prošle sezone, igra bliže centru igrališta, kao centralni vezni. Pored ofanzivnih, ima i mnogo toga da "zatvori" na terenu.

32 - GOL! Eto kazne... Visoko postavljenu odbranu Crvene zvezde, koja je u laganom "kasu" istrčavala ka sredini terena, iznenadila je jedna nenajavljena napucana lopta sa polovine ukrajinskog tima, koju je brzonogi Đa Đeđe jedini ispratio. Istrčao je pred Bajkovića i pokušao da ga lobuje, ali nije to uspio da uradi.

Učinilo se da je Zvezda prošla nekažnjeno za neodgovornost, ali nije bilo tako. Loptu je na gol crti stigao Antonov, koji je vješto poslao pas na peterac, a odakle Riera nije mogao da promaši - 1:0!

34 - Već u prvom sljedećem napadu, Pečnik je prošao čuvara na desnom krilu i kada je imao usamljenog Kasalicu na penaltiku, odlučio se na dribling i pogriješio.

38 - GOL! PONOVO! U padu, ničiju loptu Gaj je pretvorio u savršenu asistenciju za Đa Đeđea, koji u drugoj šansi jedan na jedan sa Bajkovićem nije mogao da promaši. Lazić i Krneta su glatko izigrani, Zvezda je za pet minuta dobila dva teška, teška udarca krošeom, pravo u bradu.

Zvižduk za kraj prvog poluvremena biće sve što crveno-bijeli žele u ovom trenutku.

46 - Kraj utakmice za Nikolu Mijailovića, koji ni prije početka utakmice nije bio 100 odsto spreman. Dok su ga iznosili sa terena, Riera je "tukao" sa 25 metara svom snagom, što je Bajković jedva uhvatio.

U tri utakmice za Crvenu zvezdu, Mijailović je dva puta zamijenjen zbog povrede lože. Na terenu je Filip Mladenović.

49 - Kraj poluvremena, Hansen šalje igrače u svlačionicu...

DRUGO POLUVRIJEME

46 - Možda i svjestan pogrešne procjene prije početka utakmice, Stojanović je asistentima rekao da izvuku iz igre Pečnika, u špic pošalju Daudu! Kasalica će na bok, a Nigerijac u špic.

Hoće li to "pomjeriti" Zvezdu ka golu protivnika?

46 - Odmah šansa za Zvezdu, lijepa akcija Savićevića i Daude, ali i dosuđen ofsajd. Ne toliko bitna sudijska odluka, s obzirom na to da je Dauda promašio šansu. Savićević je tražio jedanaesterac, jer jeste bio oboren, ali tek nakon što je dosuđen ofsajd.

48 - Neiskustvo. Žuti karton za Lazića zbog starta na 35, 40 metara od gola Bajkovića, nad Rierom.

54 - Pad Kasalice u šesnaestercu Černomoreca, poslije remplovanja sa Santanom. Nije bilo penala, ali nije bilo ni simulacije. Ipak, Hansen je pokazao žuti karton Zvedinom krilnom napadaču i on neće igrati u revanšu za sedam dana na "Marakani".

59 - GOOOOL! Lagana ofanziva donijela je rezultat, gol Savićevića i delirijum na tribinama - 2:1! Zvezda ima rezultat za revanš... Divno se snašao Savićević poslije centaršuta Mladenovića sa lijevog krila.VIDEO

Ovaj gol dao je krila crveno-bijelima, pa je Dauda u narednoj akciji bio u šansi, gurao se, borio za posjed, ali okružen trojicom nije uspio da izjednači - bio je izblokiran.

Gledajući sa strane, sada Ukrajincima nije svejedno, kao što nije bilo crveno-bijelima pola sata prije toga.

67 - Na tribinama je 28.860 navijača.

69 - Ohrabio se Savićević. Ovog puta tukao je lijevom sa 22, 23 metra, ali je golman tima iz Odese bio dobro postavljen. U posljednjih 15, 20 minuta Zvezda djeluje kao bolji i sigurniji tim.

77 - Dobrih 15 minuta Zvezda drži Černomorec na njegovoj polovini, a onda...

...penal za Ukrajince! Bizarno!

78 - Vešović je potpuno nepotrebno ušao čvrsto u tijelo Santane, koji je pokušao da primi loptu grudima. Niti je Santana mogao da uradi nešto u toj šansi, niti je Vešović imao bilo kakvog razloga da ga dira.

Penal i gol Antonova - 3:1!

Uz tuču Delija sa policijom na tribinama.

Sve dobro što je Zvezda uradila u drugom poluvremenu, palo je u vodu u jednoj sekundi.

81 - Haos na tribinama i dalje traje. Sada su se umiješali i specijalci. Pitanje da li će doći do prekida utakmice.

83 - Dvostruka izmjena kod domaćih. Izlaze Riera i Antonov, ulaze Samodin i Priomov.

85 - Izlazi Kasalica, menja ga Luka Milunović. Na terenu, ništa vrijedno pomena.

91 - Fontaneljo umalo da poveća na 4:1. Pokušao je glavom sa sedam, osam metara, ali nije bio precizan.

KRAJ - 3:1, nepovoljan rezultat i veliki izazov za revanš. A, moglo je i drugačije.

(Nikola Janković, Jovan Terzić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC