• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Taivo zaustavio Vojvodinu!

Novosađani gubili od Burse, pa preokrenuli rezultat na 2:1 i onda u 90. minutu primili izjednačujući gol.

 Taivo zaustavio Vojvodinu! Izvor: MONDO

Fudbaleri Vojvodine nisu uspjeli da ostvare i petu uzastopnu pobjedu u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

Poslije 4:1 i 3:2 protiv Hibernijansa sa Malte, pa 2:0 i 3:1 protiv Honveda, na "Karađorđu" su odigrali sa Bursom 2:2 (0:1).

Kako se odvijala prva utakmica trećeg kola, možemo slobodno da napišemo "samo 2:2"...

Takav rezultat ionako favorizovanu Bursu - prošle sezone najbolju tursku ekipu poslije velike istanbulske trojke - čini izrazitim favoritom pred revanš, zakazan za 8. avgust na Bursa Ataturk stadionu.

Novosađani će tamo morati da idu na pobjjedu, ostaje da se vidi da li u otvorenoj borbi, ili iz kontri, jer će protivnik pred svojim navijačima sigurno igrati drugačije nego u Novom Sadu. Baciće malo više "karata" na ofanzivu.

Vojvodina je pokazala da ima brze igrače, koji bi mogli da urade nešto više u takvim situacijama...

Bursa je "jeftino" stigla do vođstva u 36. minutu. Igor Đurić rukom je u prodoru zaustavio Pabla Batalju, a Argentinac rutinski pogodio sa "bijele tačke".

Srećno je u 70. minutu izjednačio Miroslav Vulićević, da bi Abubakar Oumaru 10 minuta kasnije bacio publiku u trans - 2:1!

Kada je vrijedan trijumf već bio nadohvat ruke, dogodio se pad koncentracije kod kornera, vjerovatno kao posljedica fizičkog umora i Taje Taivo je u posljednjem minutu regularnog toka pogodio za konačnih 2:2.

Među "lalama" je uoči utakmice vladao umjereni optimizam, a trener Marko Nikolić imao je znatno veći izbor igrača nego za revanš protiv Honveda.

Lijevog beka od prvog minuta je igrao Nikola Leković, pojačanje iz Radadok Bojan Nastić izdržava drugi meč suspenzije.

Oporavljeni Abubakar Oumaru potisnuo je među rezerve Nemanju Bilbiju, dok su se nedavno angažovani Janko Tumbasević i Andrija Kaluđerović, za početak, našli na klupi.

U timu Burse su sedmorica stranaca (tri Argentinca) i samo četiri domaća igrača.

U "ličnim kartama" Freja, Taiva, Civelija, Beluskija i ostalih, nalaze se imena velikih evropskih klubova poput Intera, Milana, Porta, Olimpika iz Marseja...

VOJVODINA: Delač, Vulićević, Trajković, Đurić, Leković, Radoja, Poletanović (od 70' Tumbasević), Vranješ, Škuletić (od 60' Kaluđerović), Alivodić, Oumaru.

BURSA: Frej, Taivo, Civeli, Octurk, Ozbajrakli, Cinaz (od 88' Jildirim), Beluski, Batalja, Šestak, Sanli (od 73' Ferhat), Pinto (od 85' Unal).

Meč sude Škoti, na čelu sa Stivenom Meklinom.

IZ MINUTA U MINUT

1' Utakmica je počela!

2' Samo što je isteklo prvih 60 sekundi, Batalja je centrirao sa desnog boka, a Šestak loše zahvatio loptu i poslao je preko gola.

4' Škuletić se našao u šansi na šest-sedam metara od Freja, ali nije uspio da probije "blok" defanzivaca Burse.

13' Poslije žustrog početka, tempo je opao i nema naročitih uzbuđenja pred golovima.

15' Taivo interveniše ispred Škuletića i to je prvi korner na utakmici... Centaršut Vranješa preleteo je sve igrače i završio u gol-autu.

19' Novajlija Leković dva puta presijeca nalete Burse po desnoj strani.

23' Tunčaj Sanli centrirao je sa lijeve strane, a Trajković sigurno intervenisao.

26' Novi korner za "lale" poslije akcije Vulićevića, zatim još jedan zaslugom Alivodića. Vranješ je konačno dobro ubacio loptu, a Frej izboksovao.

28' Moglo je da bude opasno po goste! Škuletiću je upućena lopta iza leđa odbrane Burse, ali je Frej istrčao i bio za desetinku sekunde brži od napadača Vojvodine!

30' Na tribinama je oko 7.000 pristalica Voše, ali i stotinak Turaka sa zeleno-bijelim navijačkim rekvizitima.

32' Žuti karton kapitenu Branislavu Trajkoviću.

33' Vojvodina uglavnom napada po desnom boku, ovog puta je pokušao Škuletić, ali centaršutevi za sada nisu idealan način za ulazak u šanse.

35' Furiozan trk Oumarua sa svoje polovine čak do protivnikove korner zastavice. Očekivano, nije imao snage za kvalitetnu predaju lopte.

36' Penal za Bursu i žuti karton Igoru Đuriću, koji je rukom osujetio Pabla Batalju u prodoru.

36' GOL! 0:1! Argentinac Batalja namjestio je loptu na 11 metara i sa lakoćom poslao Mateja Delača u lijevi, a loptu u desni ugao.

39' Dobro izveden slobodan udarac, lopta je preletjela sve igrače u kaznenom prostoru, a Frej opet uspio da interveniše ispred Škuletića, u posljednjem trenutku.

43' Zaprijetila je Bursa, Batalja je uputio nešto između šuta i centaršuta, a Delač mogao samo da skrene loptu u korner.

45' Novo odlično ubacivanje po desnoj strani, idealan centaršut na glavu Stojana Vranješa, koji je tukao od zemlju i pravo u Freja - nedovoljno snažno.

Završeno je prvo poluvrijeme. Šutevi 4:5, u okvir gola 2:2, rezultat 0:1!

46' Utakmica je nastavljena, nema izmjena.

47' Odbrana Burse lako raščišćava situaciju poslije novog kornera sa desne strane.

52' Kombinovali su Vulićević i Alivodić, Oumaru je pokušao da sa "druge" stative vrati loptu u sredinu ka Vranješu, ali nije uspio u svojoj namjeri. Akcija je potom završena njegovim faulom.

57' Vojvodina ima jalovu terensku inicijativu. Golman Frej od početka drugog poluvremena nije ni pipnuo loptu, tako je bilo i poslije šuta Vranješa sa 20 metara.

58' Iz velike daljine se bezuspješno okušao i Poletanović.

60' Prvi put u dresu Vojvodine igra Andrija Kaluđerović. Škuletić je izašao.

64' Fernando Beluski je u relativno dobroj poziciji, na oko 15 metara od gola, promašio cijeli fudbal i umjesto da ugrozi Delača, dao "lalama" šansu da krenu u protivnapad.

66' Malo "glavometa" pred golom gostiju, ali opet bez konkretnog udarca.

70' GOL! GOL! GOL! 1:1! Zaslužio je Miroslav Vulićević igrom i zalaganjem da baš on izjednači rezultat. I to na kakav način...

Kapiten Vojvodine prevario je Sebastijana Freja, uputio je centaršut, renomirani golman nije mogao da procijeni ide li lopta u gol ili ne i uradio je najgore. Samo ju je zakačio vrhovima prstiju i "pomogao" da završi u njegovoj mreži!

76' Enver Alivodić uputio je oštar centaršut po zemlji, naravno sa desnog krila, a Oumaru za djelić sekunde zakasnio sa uklizavanjem.

78' Odlična intervencija Delača! Padom u noge spriječio je Batalju da opet dovede Bursu u vođstvo.

79' Panična intervencija Šamila Cinaza, kome je lopta prešla preko noge i umjesto u aut ili u polje, otišla u korner. Igrači Vojvodine prepoznali su trenutak kada moraju da pritisnu protivnika.

80' GOL! GOL! GOL! 2:1! Ovako želimo da igraju srpski timovi!

Stojan Vranješ je povukao kontru, pravovremeno uposlio Kaluđerovića na desnoj strani, a ovaj munjevito produžio napred i poslao pravo na glavu Abubakara Oumarua. Kamerunac je nadvisio čuvara i poslao u suprotni Frejov ugao!

83' Delač odlično zaustavlja Beluskijev pokušaj glavom.

86' Šestak je poslije kornera mogao ozbiljno da ugrozi gol Novosađana, ali u gužvi nije uspio da uputi pravi šut.

90' Leković umalo da postigne autogol. Lopta ga je poslije šuta Octurka pogodila u nogu i završila na "krovu" mreže.

90' GOL! 2:2! Drugi korner zaredom i ponovo nigdje nema Vošine odbrane. Delač je "zaplivao" na petercu, a Octurk ponovo bio najviši u skoku. Njegovu asistenciju iskoristio je Nigerijac Taje Taivo - neometan je glavom poslao loptu na pravo mjesto.

Nije više bilo vremena za ozbiljniji napad bilo kog tima. Utakmica je završena remijem, koji Bursu postavlja u ulogu izrazitog favorita pred revanš na njenom stadionu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC