• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval): Udineze prejak za Široki Brijeg

Fudbaleri Širokog Brijega praktično su eliminisani od Udinezea 1:3 (0:3) već poslije prvog meča trećeg prekola Lige Evrope.

 LE (kval): Udineze prejak za Široki Brijeg Izvor: MONDO

Pobjednik Kupa Bosne i Hercegovine ubjedljivo je poražen od italijanske ekipe u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope pred oko 3.000 gledalaca na "Bilinom polju" u Zenici.

Tim Slavena Muse bio je domaćin u Zenici jer stadion "Pecara" ne ispunjava uslove za ovu fazu takmičenja, ali i da je igrao u Hercegovini, teško je da je mogao da ostvari neki povoljniji rezultat.

Gosti iz Udina, za koje je u prvih 45 minuta nastupio srpski reprezentativac Dušan Basta, jednostavno rečeno su bili previše jaki da bi dozvolili bilo kakvo iznenađenje, a na ruku im je išao i preveliki respekt domaćina u prvom dijelu, posebno prema sjajnom Antoniju Di Natalu.

Legenda "zebri" je najprije majstorskim golom iz slobodnog udarca u 16, a potom briljantnom asistencijom Murijelu u 31. minutu vjerovatno riješio pitanje prolaska u narednu rundu takmičenja.

Centarfor Murijel je osam minuta kasnije poslije duplog pasa sa Pereirom, stavio tačku na prvo poluvrijeme, ali i cijeli dvomeč sa predstavnikom BiH ukoliko se u revanšu ne dogodi čudo.

Početkom nastavka redale su se prilike gostiju, mogao je u 63. minutu Murijel da kompletira het-trik, izišao je sam pred Bilobrka, ali je u želji da lobom završi akciju, loptu poslao preko gola.

Dva minuta kasnije, Vedran Ješe je igrao rukom u kaznenom prostoru, Di Natale je namjestio loptu na kreč, ali je njegovu “panenku” prozreo Luka Bilobrk, koji se uprkos porazu istakao u barem još tri-četiri izgledne situacije.

Obraz predstavnika BiH spasio je Ćorić u 77. minutu kada je odlično završio asistenciju Barišića, koji je četiri minuta kasnije promašio zicer nakon što se “slučajno” našao ispred Kelave.


Širokobriježani neće na revanš putovati u Udine, gdje se stadion Friuli renovira, već će za nedjelju dana ići u Trst, pa mogu svratiti i u “šoping”…

Široki Brijeg: Bilobrk, Ješe, Špikić, Blaić, Marković, Ćorić, Zakarić (od 70. Šilić), Landeka, Vagner (od 46. Marić), Ivanković, Kordić (od 46. Barišić)

Udineze: Kelava, Danilo, Basta (od 46. Vidmer), Domici, Gabriel Silva, Heurto, Alan, Pereira (od 72. Lacari), Pinci, Murijel, Di Natale (od 85. Maikosuel)

MUSA: BESPLATNA ŠKOLA FUDBALA



Trener Širokog Brijega Slaven Musa priznao je da su Italijani zasluženo slavili.

“Ogromna je razlika u kvalitetu, to je vidljivo. Oni su takva ekipa da mogu napraviti priliku kada žele. Može se igrati sa njima tek kada su oni spustili ručnu. Ovo je za nas besplatna škola fudbala. Nadam se da nismo iznevjerili navijače. Zahvaljujem se ‘Škriparima’ jer su došli u Zenicu da nas podrže”.

Musa smatra da rezultat ne bi bio povoljniji za njegov tim da je meč igran na “Pecari”.

''Sigurno da bi bilo bolje, zbog atmosfere, publike i naših navijača da smo igrali na ‘Pecari’, ali kada je rezultat u pitanju i odnos snaga na terenu, mislim da je igračima Udinezea svejedno''.


Široki Brijeg za sedam dana očekuješ revanš, a Musa je potvrdio da su zebra riješile pitanje prolaska u plej-of Lige Evrope.

''Ne možemo živjeti u iluzijama, nama je prioritet prvenstvo. Zato sam izvadio Kordića i Vagnera. Idemo u Italiju da odigramo protiv kluba iz lige petice i to je svakako veliki plus za ovu ekipu'',
rekao je Musa za BHT 1.

PRVO POLUVRIJEME

1 - Počela je utakmica u Zenici, gdje se okupilo oko 3.000 gledalaca, od čega i pedesetak pristalica zebri, koji su na "Bilino polje" doputovali iz Udina.

3 - Pobjednik Kupa BiH je odlično krenuo i već u prvoj akciji zaprijetio preko Vagnera, ali je samo izvukao korner.

7 - Di Natale je s dvadesetak metera šutirao, ali nije bio dovoljno precizan. Zasad po desnoj strani probleme domaćinu pravi srpski reprezentativac Dušan Basta.

16 - Antonio di Natale je majstorski pogodio iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara. Luka Bilobrk je vrhovima prstiju dodirnuo loptu, ali je ona odsjela u njegovoj mreži - 0:1.

20- Golman gostiju Vedran Kelava je potpuno besposlen pošto izabranici Slavena Muse nisu uputili nijedan šut u okvir njegovog gola.

26- Bilobrk je spriječio pogodak sjajnom odbranom poslije udarca Di Natalea.

31 - 0:2! Murijel se odlično snašao ispred Bilobrka i nakon centaršuta Di Natalea poslao loptu u mrežu Širokog Brijega.

39 - Murijel poslije duplog pasa sa Pereirom se našao oči u oči sa Bilobrkom i rutinski pogodio za 0:3! Potop Širokog Brijega već u prvom poluvremenu.

42 - Žuti karton za Zakarića, a potom i Markovića.

45 - Kraj prvog poluvremena

DRUGO POLUVRIJEME

46 - Trener Frančesko Gvidolin ostavio je Bastu na klupi, a Musa je umjesto Vagnera i Kordića uveo Barišića i Marića.

49 - Udineze i u nastavku mnogo bolji od jedinog preostalog predstavnika BiH u Evropi.

52 Ivanković je uputio udarac ka golu Kelave, ali nije bilo opasnosti za gostujuću mrežu.

55 - Italijanski tim je malo povukao "ručnu", očigledno zadovoljan rezultatom utakmice na Bilinom polju.

63 - Umalo da Muriel uknjiži het-trik, izašao je pred Bilobrka, a onda je lob-udarcem loptu prebacio preko gola.

65 - Vedran Ješe je igrao rukom u kaznenom prostoru, pa je dosuđen penal za Udineze. Međutim, Di Natale je "panenkom" pokušao da prevari Bilobrka, ali nije uspio. Golman Širokobriježana je zaustavio šut i dobio čestitke legendardnog napadača "zebri".

72 - Možda i prva opasna situacija pred golom Kelave, ali Šilić je šutirao pored gola.

77 - GOOOOL! Ćorić je zatresao mrežu gostiju iz Udina poslije asistencije Barišića!

82 Velika šansa za Široki Brijeg, Šilić je šutirao iz slobodnjaka, lopta se odbila od živog zida, a Barišić s dva metra promašio gol.

90 - mogli su gosti postići još poneki gol u samom finišu, ali se Bilobrk istakao.

KRAJ.

(MONDO, foto: Klix, Sportsport.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC