• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ninković: Kako se skupljamo, dobri smo

Najzvučnije pojačanje Crvene zvezde u posljednjih nekoliko godina razočaran je razvojem situacije poslije njegovog dolaska na "Marakanu".

  Ninković: Kako se skupljamo, dobri smo Izvor: MONDO

Kada je Crvena zvezda ovog ljeta pregovarala sa Milošem Ninkovićem o njegovom dolasku na "Marakanu", jedan od uslova koje je igrač postavio bio je stvaranje, za naše prilike, jakog tima.

Međutim, od tog 4. jula kada je promovisan u Ljutice Bogdana, stigli su samo trojica štopera - Migel Arauho, Novak Martinović i Roberts Omega. Bez umanjivanja nečijeg kvaliteta, jasno je da to nisu igrači koji čine prevagu na terenu i od kojih će protivnik da strepi.

Dodatan problem je što su dovedeni u smiraj priprema i niko od njih nije još debitovao za crveno-bijele.

O tome je poslije poraza od Černomoreca u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope govorio i Miloš Ninković, koji je takođe imao tek nekoliko dana da se uigra sa novim saigračima prije nego što su zajedno istrčali na teren.

"Kako se skupljamo, još i dobro igramo. Ako već ne prođemo dalje, moramo dobro da se spremimo za naše prvenstvo koje nam je i glavni cilj ove sezone", iskren je vezista crveno-bijelih.

Na direktno pitanje o uslovima koje je postavio prilikom dolaska na "Marakanu", povremeni reprezentativac Srbije samo je slegao ramenima.

"Prešao sam preko nekih stvari, sada nema nazad. Sigurno je da su i drugi htjeli da se pojačamo, ali svi znamo u kakvom je stanju klub... Jedno je sigurno, uvijek ću davati 100 odsto sebe za Zvezdu"
, istakao je Ninković.

Njegov trud, kao i saigrača, u četvrtak u Odesi, međutim, nisu bili dovoljni da bi se izbjegao poraz od Černomoreca (1:3). Zvezda je tek dijelom drugog poluvremena djelovala dobro, ali je nesmotrenim startom Marka Vešovića domaćinu omogućeno da iz penala stvori značajnu prednost pred revanš za nedjelju dana u Beogradu.



Trener Slaviša Stojanović, slično Ninkoviću, smatra da je neuigranost veliki problem njegovog tima na početku sezone.

"Ne želim da tražim alibi, niti da kukam, ali svi znamo kako smo dobijali pojačanja. Tek sada dolazimo do neke cjeline. Još nam trebaju neki igrači za to", kazao je Stojanović.

Za razliku od svog pomoćnika Miloša Kostića, on nije želio u prvi plan da ističe odluke danskog sudije Kena Hansena.

"Nije suđenje glavni razlog poraza. To su naše greške. Odlučile su tri duge lopte, naivno smo primili golove, ali vidjeli smo da možemo da stvorimo šanse i da se nadamo pobjedi u revanšu", ocijenio je Stojanović.

Ipak, Zvezdin trener smatra da arbitri u prve tri utakmice (protiv IB Vestmaneje i Černomoreca) nemaju ujednačen kriterijum prilikom donošenja odluka. Podsjetimo, crveno-bijelima je na Islandu sviran penal zbog igranja rukom Jovana Krnete, a sada zbog prekršaja Vešovića. Bajković je prvi odbranio, drugi ne.

"Očito je da nisu isti kriterijumi. Olako nam se daju kartoni, sude penali i faulovi, ali tako je, mora Zvezda opet da izgradi svoj status...", zaključio je Stojanović.

NEVOLJA NE IDE SAMA
Negativan rezultat Crvene zvezde u Ukrajini nije jedina stvar koja brine trenera vicešampiona Srbije Slavišu Stojanovića. Iskusni lijevi bek Nikola Mijailović, strijelac gola u ovosezonskog premijeri na "Marakani", obnovio je tokom utakmice sa Černomorecom povredu zadnje lože i, po svemu sudeći, neće uskoro biti na terenu.

(J. Terzić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC