• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović: Opravdaćemo ulogu favorita

Fudbaleri Borca iz Banjaluke u subotu na Gradskom stadionu od 20.30 časova dočekuju novajliju u ligi, ekipu Viteza.

 Jović: Opravdaćemo ulogu favorita Izvor: MONDO

Osvojen bod na otvaranju sezone protiv Čelika dao je novu snagu fudbalerima banjalučkog premijerligaša. Borac sada ima priliku da uknjiži prvu "trojku" u novoj sezoni, obzirom da u Banjaluku stiže ekipa Viteza, prošlogodišnji šampion Prve lige Federacije BiH, koji je u debitantskom meču u Premijer ligi BiH u Travniku odigrao 1:1 sa istoimenim domaćinom.

"Nakon dobre igre i remija u Zenici, radili smo u lijepoj atmosferi i spremali se za otvaranje sezone na domaćem terenu i utakmicu sa Vitezom. Nemamo suspendovanih niti povrijeđenih igrača, a i Ognjen Petrović je stekao pravo nastupa, tako da mogu biti zadovoljan stanjem igračkog kadra kojim raspolažemo. Nakon boda protiv Čelika, igrači rade sa dodatnim samopouzdanjem i nadam se da ćemo uz pristup kakav smo imali na 'Bilinom polju' i poboljšan kvalitet u realizaciji, osvojiti tri boda", rekao je trener Banjalučana Dragan Jović na pres konferenciji uoči meča 2. kola Premijer lige BiH.

Kormilar Borca dobro je upoznat sa snagom novajlije u ligi, ali prihvata ulogu favorita.

"Maksimalno respektujemo ekipu Viteza, koja je na otvaranju sezone pokazala da ima kvalitet. Znam ih od ranije i siguran sam da se radi o veoma dobro organizovanom i stručno vođenom klubu koji će ovdje doći sa velikim ambicijama u nadi da se prikaže u što boljem svjetlu. Vitez je ekipa koja igra napadački i u Banjaluku sigurno dolaze da profitiraju. Međutim, naš cilj je jasan. Markirali smo sve jake strane Viteza i uvjeren sam da ćemo uspjeti da ih neutrališemo i uz pomoć naše publike osvojimo prva tri boda na domaćem terenu", poručio je Jović.

Jedan od najiskusnijih u redovima crveno-plavih, čuvar mreže Asmir Avdukić naglašava da će on i njegovi saigrači učiniti sve da kompletan plijen ostane na Gradskom stadionu.

"U novu sezonu ušli smo sa znatno izmijenjenim timom. Ipak, u Zenici smo pokazali da posjedujemo kvalitet uprkos tome što smo podmladili ekipu. Očekuje nas meč sa Vitezom, koji ima određene ambicije u premijerligaškom društvu. Pokušaće da ostanu neporaženi, ali mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobjede", rekao je prvi golman Borca.

NIŠTA OD VIDAKOVIĆA
Iako je prelazni rok zvanično završen, u Borcu još uvijek tragaju za pojačanjima. Naime, i po završetku "pijace" moguće je angažovati slobodne igrače koji nisu pod ugovorom sa drugim timom. Ono što je za sada sigurno je da Nemanja Vidaković neće ponovo obući crveno-plavi dres. Njegov klub Novi Pazar traži obeštećenje od 5.000 evra, koje Borac nema, tako da će Banjalučani morati da pronađu neko drugo rješenje u vrhu napada.

(B. Jakovljević - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC