• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Derbi u Istočnom Sarajevu

Slavija u nedjelju dočekuje Sarajevo (17 h, BHT 1) u derbiju drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Željo bez Osima (?), domaćin Travniku.

 PREMIJER BiH: Derbi u Istočnom Sarajevu Izvor: MONDO

Derbi drugog kola šampionata BiH igra se u nedjelju u Istočnom Sarajevu, gdje će "sokolovi" pokušati da osvoje prve ovosezonske bodove protiv kluba sa Koševa.

Optimizma u taboru Slavije ne manjka, uprkos činjenici da je Sarajevo favorit u ovom dvoboju.

"Poštujemo bordo tim, ali se ne plašimo i vjerujemo u sebe. Sigurno je da će svaki od igrača Slavije koji budu na terenu da pruži svoj maksimum i da ćemo dobru igru krunisati osvajanjem tri boda",
rekao je fudbaler "sokolova" Ivan Mamić.

Slavija će biti jača za povratnika Filipa Osmana, Nedima Oglečevca i Darka Mitrovića, a od početka bi mogao da zaigra i bivši član ekipe Husrefa Musemića, Žarko Karamatić.

"Kao profesionalac ću učiniti sve da Slavija pobijedi Sarajevo. U Istočnom Sarajevu, sam prije odlaska na Koševo proveo lijep period u Slaviji i vjerujem da ću obradovati naše navijače. Biće teško, ali želimo pobjedu", rekao je Karamatić.

Međutim, svoju računicu imaju i izabranici trenera Musemića, koji smatra da je njegov tim kvalitetniji od Slavije.

"Utakmica protiv Slavije nije ništa manje ili više bitna od bilo koje druge utakmice. Oni su poraženi u prvom kolu. Mi smo se uspjeli osvježiti i vratiti psihički nakon neuspjeha u Ligi Evrope. Kvalitetniji smo, ali to moramo dokazati na terenu", rekao je Musemić.

Aktuelni prvak Željezničar će svoj meč takođe igrati u nedjelju, a prema najavama u medijima, u subotu u 11 časova na konferenciji za novinare biće potvrđeno da Amar Osim napuštu klupu i postaje sportski direktor Želje.

Plavi sa Grbavice su u prvom kolu osvojili bodove u Gradačcu (0:1) i veliki su favoriti protiv "vezira".

Banjalučki Borac u subotu uveče dočekuje Vitez, a u večernjem terminu takođe se igra utakmica na "Bilinom polju" između Čelika i trenutno vodećeg Olimpika (TV Arena sport 1). Zeničani imaju imperativ pobjede jer su na premijeri osvojili (samo) bod protiv Borca, dok su "vukovi" zgromili Leotar (4:0).

"Olimpik je nezgodnija gostujuća ekipa od Borca. Prošle godine su bili među ekipama koje su osvojile najviše bodova na gostujućim terenima. Imaju specifične situacije za kontranapade i mi moramo utakmicu odigrati mirno. Naša publika jeste navikla da u početku riješimo sve stvari, ali moramo biti oprezniji",rekao je trener Čelika Vlado Jagodić.

PAROVI DRUGOG KOLA

Subota, 17.30 h

Radnik - Zvijezda
Leotar - Mladost

20.30 h
Borac - Vitez
Zrinjski - Rudar
Čelik - Olimpik (21 h, Arena sport 1)

U nedjelju

Slavija - Sarajevo (17 h, BHT 1)

20.30 h
Široki Brijeg - Velež
Željezničar - Travnik

TABELA: Olimpik 3, Velež 3, Željezničar 3, Sarajevo 3, Borac 1, Radnik 1, Rudar 1, čelik 1, Travnik 1, Vitez 1, Mladost 1, Široki Brijeg 1, Slavija 0, Zrinjski 0, Zvijezda 0, Leotar 0.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Benjamin scuk

Slavija - sarajevo 1:1 siroki b. - velez 0:0

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC