• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: I zvanično - Voždovac umesto Hajduka

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je da Voždovac zauzme mjesto u Superligi u sezoni 2013/2014. umjesto kluba iz Kule.

 FSS: I zvanično - Voždovac umesto Hajduka Izvor: MONDO

Fudbalski savez Srbije potvrdio je ono o čemu se spekulisalo posljednjih dana - Voždovac će biti dio najelitnijeg srpskog fudbalskog takmičenja u predstojećoj sezoni.

FSS je saopštio da je odluka o popuni upražnjenog mjesta u Superligi donijeta u skladu sa statutom organizacije, a da su se u procesu donošenja odluke članovi IO pridržavali svih značajnih akata i propisa - propozicijama o takmičenju Superlige, odlukama o sistemu stalnih takmičenja i pravilnikom FSS o licenciranju.

"Ispoštovana je činjenica da je Voždovac u prošloj sezoni 2012/13. zauzeo treće mjesto na završnoj tabeli Prve lige, odmah iza klubova koji su direktno poslati superligaši - Napretka i Čukaričkog. U obzir je uzeta i činjenica da Voždovčani imaju nov i potpuno savremen stadion, kao i da klub finansijski uspješno posluje. Zbog svega pomenutog, Voždovac je dobio prednost u odnosu na ostale prijedloge. Pored toga, primjenjeni su i kriterijumi po odlučivanju o istom pitanju iz 2011. godine. Tada je Novi Pazar, kao trećeplasirani u Prvoj ligi Srbije, zauzeo upražnjeno mjesto ekipe BASK, koja je odustala od takmičenja", stoji u saopštenju FSS.

Izvršni odbor FSS odlučio je i da će upražnjeno mjesto Voždovca u Prvoj ligi Srbije popuniti Teleoptik.

"Na bazi pomenutih principa iz 2011. godine (Kolubara ostala u prvoligaškom društvu), kao i činjenice da je nemoguće u kratkom vremenskom roku održati baraž mečeve između četiri drugoplasirane ekipe iz četiri grupe Srpske lige, odlučeno je da mjesto u Prvoj ligi popuni Teleoptik, ekipa koja je prethodnu sezonu u ovom takmičarskom rangu završila kao prva ispod crte ispadanja".

Na sastanku je analiziran i učinak omladinske reprezentacije Srbije, koja je na EP u Litvaniji osvojila šampionsku titulu. Odato je priznanje selektoru Ljubinku Druloviću i igračima na igri, ponašanju i ostvarenom istorijski vrijednom rezultatu,a zatim je donijeta odluka o nagrađivanju "zlatnih omladinaca".

Na sastanku u Staroj Pazovi predstavljeno je i sve urađeno na aspektu usvajanja Nacionalne strategije za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama za period 2013 -2018. godine i niz zadataka iz Akcionog plana, a koji su usvojeni od strane Vlade Republike Srbije.

Ova akta sadrže rokove i zadatke za sve članove fudbalske porodice, a počeće se sa dobijanjem upotrebnih dozvola za sve stadione Superlige.

Bilo je riječi i o pravilniku za licenciranje klubova za takmičenje u Superligi. Usvojen je zahtijev od strane nadležnih da se svi rokovi izjednače sa adekvatnim pravilnikom UEFA o licenciranju, što znači da će 25. maja svake godine, odmah po završetku sezona, biti poznato koji klubovi imaju licencu za takmičenje u onoj koja slijedi.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC