• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dudini "orlovi" preslišali Turke

Košarkaška reprezentacija Srbije u prvom pripremnom meču za Eurobasket slavila protiv Turske (78:63) na turniru u Celju.

 Dudini "orlovi" preslišali Turke Izvor: MONDO

Ako se po jutru dan poznaje, košarkaška reprezentacija Srbije mogla bi da nas obraduje ovog ljeta.

Izabranici Dušana Ivkovića su poslije napornih treninga u Beogradu, Kranjskoj Gori i Rogaškoj Slatini odigrali prvu utakmicu na pripremama za Eurobasket i zabeležili laku i ubjedljivu pobjedu.

Na turniru u Celju, "orlovi" su pobijedili selekciju Turske rezultatom 78:63 (23:18, 20:9, 13:20, 22:16).

Reprezentacija Srbije imala je nadmoć u skoku (41 naspram 27 Turaka), ali je bila i nešto preciznija u šutu iz igre (50 odsto, Turci 43), naročito sa linije penala gdje je Turska zaista bila očajna - 6/22.

Turci su "pokazali zube" u prvom kvartalu, kada su uspjeli da povedu sa 16:15, a zatim su priprijetili i sredinom četvrte četvrtine, kada su iskoristili pad u igri "orlova".

Tim Dušana Ivkovića, predvođen kapitenom Nenadom Krstićem koji je u jubilarnom 100. meču u dresu reprezentacije upisao 23 poena i sedam skokova, već je krajem prvog perioda igre krenuo da puni koš rivala, a nešto prije odlaska na odmor dotjerali su prednost i do "plus 19" (42:23).

U nastavku su Turci zbili redove, dok se Srbija malo opustila, pa su krenuli da hvataju priključak. Oni su se u 34. minutu približili na 57:64, ali su Krstić i Bogdan Bogdanović mini serijom omogućili Srbiji da se opet rezultatski odlijepi, dok su Nemanja Bjelica i Nemanja Nedić ovjerili trijumf sa dve trojke u finišu.

Uz Krstića, koji je bio najefikasniji, u redovima Srbije istakli su se Nedović sa 15 i Bjelica sa 10 poena i osam uhvaćenih lopti. Raško Katić, Vladimir Štimac i Bogdanović postigli su po šest pogodaka, dok je meč propustio samo Vasilije Micić, koji ima lakšu povredu.

Kod Turaka najbolji je bio Baris Ermis sa 13 poena.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu u kojoj smo imali nekoliko perioda veoma kvalitetne igre. Sa puno debitanata u timu, momaka koji su prvi put nosili dres reprezentacije, ubjedljivo smo savladali veoma iskusan tim Turske. Sve ono što smo radili tokom dosadašnjeg dijela priprema, pretočili smo u dobru igru i pobjedu", izjavio je Aleksandar Kesar, pomoćni trener Srbije, poslije prvog duela u Celju.

On je dodao da meč protiv Turaka treba da bude samo podstrek srpskom timu za utakmice koje im tek predstoje.

"Tim treba da nauči da igra iz dana u dan, u ritmu u kome ćemo morati da nastupamo na Evropskom prvenstvu. Odmah treba da se zaboravi ova utakmica, jer moramo da pokušamo da ponovimo ovakvo izdanje i u subotu, protiv veoma kvalitetne selekcije Slovenije, što neće biti nimalo lako", ocijenio je Kesar.

SRBIJA - TURSKA 78:63


SRBIJA: Dangubić, Bogdanović 6, Bjelica 10 (8 sk), Marković 4 (4 as), Mitrović, Krstić 23 (7 sk), Anđušić, Katić 6, Štimac 6, Nedović 15 (4 as), Gagić 6, Kalinić 2.

TURSKA: Preldžić 4, Guler 4, Onan, Erden 4, Četin 5, Savaš 6, Gonlum 5, Arslan, Turkoglu 11, Batuk, Kičli 6, Ermiš 11, Čantekin, Turkilmaz 7.

Srbija u subotu na turniru u Celju igra meč protiv selekcije Slovenije od 20.45 časova.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC