• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gaćinović za MONDO: Strašan osjećaj!

Trebinjac Mijat Gaćinović jedan je od najzaslužniji za istorijski uspjeh reprezentacije Srbije do 19 godina na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

 Gaćinović za MONDO: Strašan osjećaj! Izvor: MONDO

Fudbaler Vojvodine u polufinalnom meču protiv Portugalaca u igru je ušao u 79. minutu zamijenivši Uroša Đurđevića. Samo šest minuta kasnije pogodio je protivničku mrežu i odveo "orliće" u produžetke, nakon kojih su uslijedili penali u kojem je Gaćinović ponovo bio strijelac za veliko slavlje Srbije i plasman u finale kontinentalnog prvenstva.

U finalu su pali i favorizovani Francuzi. Malo ko je prije početka prvenstva davao Srbiji šanse za visok plasman, a o zlatnoj medalji da i ne govorimo. Ipak, "orlići" su odigrali pet fenomenalnih mečeva u kojima nisu poraženi niti jednom i na kraju sasvim zasluženo stigli do titule evropskih šampiona.

"Utakmica sa Francuzima bila je jako teška utakmica, prije svega psihički. Svi naši igrači su se podredili kolektivu, dali smo sve od sebe i mislim da smo baš zbog toga došli do pehara. Nismo htjeli sebi da stvaramo pritisak, cilj nam je bio da pružimo maksimum, odigramo najbolje što znamo i uspjeli smo", kaže Mijat Gaćinović na početku razgovora za MONDO.



Da li ste vjerovali da možete do zlatne medalje?

"Svi smo vjerovali, jer da ostvarite tako nešto, morate u to da vjerujete. Sigurno da je bilo izuzetno teško, ali nadali smo se da možemo doći do samog kraja, znali smo koliko vrijedimo i trud nam se na kraju isplatio".

Da nije bilo Gaćinovića i njegovog izjednačujućeg gola u duelu sa Portugalcima, pitanje je da li bi Srbija uopšte i došla u priliku da se bori za najsjajnije odličje.

"Prije nego što ću ući u igru, bio sam ubijeđen da ću dati gol. Selektor Ljubinko Drulović pozvao me je da se spremim i kada sam ulazio na teren, to sam čak i rekao saigračima na klupi. Strašan osjećaj!", dodao je Mijat.

Polufinalni duel počeo je iznenađujućim propustom organizatora, kada je pred početak meča umjesto nacionalne himne Srbije "Bože pravde", orkestar odsvirao himnu bivše Jugoslavije "Hej Sloveni".

"Mislim da je to veliki propust domaćina, da se na jednoj takvoj utakmici tako nešto uradi. Ipak, to nam je samo bio motiv više, da pokažemo da smo bolji i plasiramo se u samu završnicu EP", kaže osamnaestogodišnji fudbaler.



Mladi fudbaler naglasio je da je oduševljen podrškom koja je tokom prvenstva stizala iz Trebinja, ali i cijele Republike Srpske.

"Mnogo nam znači podrška svih naših navijača, stvarno. Hvala svima!"

Gaćinović je karijeru počeo u trebinjskom Leotaru, odakle je sa 15 godina prešao u redove novosadske Vojvodine. Sve u klubu potresla je smrt predsjednika Ratka Butorovića.

"Svima u klubu bilo je izuzetno teško. Bata je imao jako dobar odnos sa igračima, mnogo je uložio i napravio evropski klub od Vojvodine. Nikada ga nećemo zaboraviti, legende žive vječno", imao je samo riječi hvale za pokojnog predsjednika novosadskog superligaša.

Njegov sin Balša sklapa ekipu koja bi mogla biti ravnopravan konkurent za titulu Zvezdi i Partizanu. Ima li u toj ekipi mjesta za tebe?

"Došla su jako dobra pojačanja. Nadam se da ćemo se umiješati u borbu za titulu ove godine. Iako je konkurencija paklena, daću sve od sebe da se izborim za mjesto u ekipi", poručio je Gaćinović.

Da li je bilo nekih ponuda od jačih, inostranih klubova nakon dobrih partija u dresu Srbije?

"Bilo je nekih interesovanja, ali ništa konkretno. Ne bih da pričam o tome, koncentrisan sam samo na moj sadašnji klub i želja mi je da se što bolje spremim za predstojeću sezonu u crveno-bijelom dresu", istakao je Gaćinović.

Pratiš li Premijer ligu BiH i nastupe svog nekadašnjeg kluba Leotara?

"Naravno. Pratim stalno moje drugare iz Trebinja, želim im puno sreće ove godine. Znam da je situacija teška, ali nadam se da će uspjeti u svojim namjerama tokom sezone", rekao je fudbaler čije ime će ostati zlatnim slovima upisano u istoriju srpskog reprezentativnog fudbala.

(B. Jakovljević - MONDO, foto: Facebook profil Mijata Gaćinovića)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC