• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Borac “sa kreča” do pobjede

Golom Stokića sa penala Borac na svom terenu savladao Vitez. Radnik bolji od Zvijezde, na Policama Leotar i Mladost podijelili bodove.

 PLBiH: Borac “sa kreča” do pobjede Izvor: MONDO

Banjalučki Borac upisao je prvu pobjedu u novoj sezoni Premijer lige BiH. Na Gradskom stadionu Banjalučani su savladali novog premijerligaša ekipu Viteza rezultatom 1:0.

Trijumf ekipi Dragana Jovića donio je Stokić u 68. minutu sa “bijele tačke” poslije igranaj rukom jednog gostujućeg fudbalera u svom šesnaestercu.

Mogao je Borac da ostvari i ubjedljiviju pobjedu ali se u nekoliko navrata istakao golman Viteza Perković, ali mogao je i Vitez do boda i to u sudijskoj nadoknadi.

Brekalo je šutirao glavom u posljednjim trenucima utakmice, svi su već vidjeli loptu u golu, ali je Avdukić ipak odličnom intervencijom spasio svoj gol i sačuvao tri boda.

Odličnu utakmicu odigrali su Čelik i Olimpik na Bilinom polju in a kraju podijelili bodove 2:2.

Čelik je tako u prve dve utakmice nove sezone upisao dva remija, i to oba na svom stadionu, dok je Olimpik uspješniji jer je u prvom kolu upisao pobjedu.

Gosti iz Sarajeva mogu i da žale za boljim rezultatom jer su dva puta vodili ali je Čelik uspio da poravna najviše zahvaljujući odličnom Saši Kajkutu.

Čelik ej već u četvrtom minutu propustio odličnu priliku kada se Mešanović propisno obrukao jer je poslije nespretne intervencije Hamzića poklon loptu sa četiri metra poslao preko gola.

U 20. minutu još jednu stopostotnu šansu propustili su domaći fudbaleri, Kajkut je prošao po lijevoj strani iv ratio povratnu za Bajraktarevića koji loptu šalje metar pored stative.

Nekoliko minut akasniej uzbuđenja an drugoj strani, a u glavnoj ulozi bio je Kokot, koji je poslije kontre prešao i Adilovića, ali je otišao malo previše ulijevo pa su igrači Čelika stigli izblokirati njegov šut, a nedugo zatim probao je i iz daljine ali Adilović brani.

Olimpik je poveo u 34. Minutu kada je preciznim šutem Rizvanović završio dobru kontru gostiju.

Čelik je uspio da poravna rezultat u 51. minutu poslije autogola Stubičana, ali zasluge pripadaju Kajkutu koji je prošao po lijevoj strani a zatim šutirao i lopt aje na putu do gola pogodila štopera domaćih i završila u mreži.

Novo vođstvo Olimpiku donio je u 67. minutu Duljević, koji je dobio loptu od Muharemovića a zatim “slomio” golmana Čelika i rutinski poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Samo tri minuta kasnije Čelik je ponovo izjednačio, a strelac je Kajkut iz slobodnjaka.
Do kraja su jedni i drugi imali nekoliko poluprilika ali se rezultat nije mijenjao.

Novim remijem svojih ljubimaca nije bila zadovoljna publika na Bilinom polju koja je svoje ljubimce ispratila zvižducima, baš kao i poslije prvih 45 minuta.

Radnik iz Bijeljine je u prvom kolu osvojio bod remijem u Prijedoru sa Rudarom, a u drugom kolu upisao i sva tri boda.

Fudbaleri Radnika na svom terenu savladali su Zvijezdu Gradačac, a čovjek odluke bio je Obradović koji je u 80. minutu postigao jedini gol na utakmici.

Leotar i Mladost iz Velike Obarske igrali su na Policama, postigli po jedan pogodak i na kraju podijelili plijen – 1:1.

Trebinjci su došli u vođstvo u 31. minutu kada je Milović pogodio sa bijele tačke, a prethodno je rukom u šestaestercu igrao Marković.

Zvijezda je u nastavku zaigrala ofanzivnije i u 56. minutu uspjela da izjednači preko Vasiljevića.

Leotar je pokušao da do kraja meča ponovo dođe do prednosti, ali nisu uspjeli da savladaju protivnika, iako su čak pogodili i prečku.

Rezultati 2. kola Premijer lige BiH:

Leotar – Mladost 1:1 (1:0)
/Milović 31penal – Vasiljević 56/

Radnik - Zvijezda Gradačac 1:0 (0:0)
/Obradović 80/

Borac – Vitez 1:0 (0:0)
/Stokić 68 penal/

Zrinjski - Rudar Prijedor 0:0

Čelik – Olimpik 2:2
/Stubičan 51 autogol, Kajkut 70 – Rizvanović 34, Duljević 67/

U nedjelju:
17,00 Slavija – Sarajevo (17.00)
Željezničar – Travnik (20.30)
Široki Brijeg – Velež

Tabela: Olimpik 4, Radnik 4, Borac 4, Velež (-1) 3, Željezničar (-1) 3, Sarajevo (-1) 3, Mladost 2, Rudar 2, Čelik 2, Travnik (-1) 1, Vitez 1, Široki Brijeg (-1), Leotar 1, Zrinjski 1. Slavija (-1) 0, Zvijezda 0

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC