• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedorf se vraća u Milan, a Vijera u Inter?

Nekada sjajni fudbaleri blizu su povratka u milanske klubove, ali kao treneri.

 Sedorf se vraća u Milan, a Vijera u Inter? Izvor: MONDO

Nije nemoguće da uskoro Klarens Sedorf i Patrik Vijera obnove rivalstvo iz igračkih dana, na istom stadionu u istom gradu - Milanu.

Ali, kao treneri...

Italijanski mediji navode da je Sedorf blizu povratka u Milan, gdje bi trebalo da se pridruži stručnom štabu Masimilijana Alegrija, dok je Vijera spreman da napusti poziciju u Mančester Sitiju, gdje trenira mlađe kategorije, kako bi postao asistent Valteru Macariju.

I jednom i drugom, navodi se, smiješe se pozicije prvih trenera vječitih milanskih rivala...

Ipak, kod Sedorfa je nešto "zapetljanija" situacija, jer je on i dalje aktivan fudbaler i ima "jak" ugovor sa brazilskim Botafogom, gdje je uveliko stekao status "božanstva" na terenu. Predsjednik Milana Silvio Berluskoni nestrpljiv je da vrati Sedorfa u klub, kako bi imao spremnu zamjenu u slučaju da osporavani Masimilijano Alegri loše počne sezonu.


To bi ga, prema nekim procjenama, koštalo oko 15 miliona evra, kada bi se namirio i Botafogo, a i dodijelila adekvatna plata Sedorfu. Zato je realnije da će Milan i Holanđanin sačekati još malo, da istekne ugovor između igrača i Botafoga. Do tada, kultni holandski vezista nastaviće da igra u Brazilu...

Sa Vijerom je nešto drugačija situacija, jer je on zaposlen kao trener u Sitiju, pa stoga Inter ne bi morao da uplaćuje nikakvo obeštećenje. Dovoljno bi bilo da se Vijera dogovori sa engleskim klubom oko raskida saradnje i da onda donese "radnu knjižicu" na "Đuzepe Meacu", gdje je igrao od 2006. do 2010. godine.

Sedorf i Vijera su vršnjaci, obojica imaju 37 godina i obojica su u karijerama igrali i za Inter i za Milan. Sedorf je četiri puta bio klupski prvak Evrope, sa Ajaksom (1994), Realom (1998) i Milanom (2003, 2007), dok je Vijera sa Francuskom bio prvak svijeta (1998), Evrope (2000), pobjednik Kupa konfederacija (2001), a devet puta bio je i nacionalni prvak sa svojim klubovima: Milan (1996), Arsenal (1998, 2002, 2004), Juventus (2006) i Inter (2007, 2008, 2009, 2010).(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC