• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drogba "izbacio" Arsenal iz sopstvenog Kupa!

Zlonamjerni kažu da je Arsenal osmislio "Emirejts kup" kako bi nešto osvojio prvi put od 2005. godine. Onda se pojavio Didije Drogba i...

 Drogba "izbacio" Arsenal iz sopstvenog Kupa! Izvor: MONDO

Au, kakav "deja-vu" na "Emirejtsu".

Mislili su: "Dobro je, otišao je, završeno je...", ali on se vratio.

Didije Drogba pojavio se na stadionu Arsenala u drugom poluvremenu utakmice "Emirejts kupa" i postigao dva gola za svoj Galatasaraj, poslije čega je domaćin i osnivač ovog mini-turnira ostao bez šanse da ga i osvoji.

A, zlonamjerni kažu da je Arsenal osmislio "Emirejts kup" da bi konačno nešto osvojio, jer nije ništa od 2005. godine.

Možda bi tako i bilo da nije bilo Drogbe. Za 45 minuta na terenu nevjerovatni napadač Galate i živa legenda Čelsija postigao je 14. i 15. gol u 16 mečeva protiv ekipe Arsena Vengera:

Arsenal - Galatasaraj, pardon Drogba 1:2 (1:0).

Povezane vesti

Vidjeti Vengerovu "facu" posle drugog Drogbinog gola u 87. minutu bilo je neprocenjivo...

Arsenal je bio bolji rival u prvom poluvremenu i mogao da je da vodi i ubjedljivije od 1:0, što je rezultat koji je donio Tio Volkot u 38. minutu. Tada je Fatih Terim poslao na zagrijavanje Drogbu i Veslija Snajdera, koji su ušli u 46. minutu i potpuno preokrenuli stvari u korist turskog tima.

Snajder je dominirao na sredini terena, a Drogba mučio Pera Mertesakera kad god je to mogao.

Prvi gol Drogba je postigao sa bijele tačke, nakon što ga je sa leđa odgurnuo rezervista Migel. Ljutili su se crveno-bijeli na sudiju Džona Mosa, ali je on bio neumoljiv. Inače, penale u Galati izvodi Snajder, koji je uzeo loptu, ali Drogba nije mogao da odoli da bar još jednom ne pogodi mrežu Arsenala, pa je prišao i počeo da otima loptu Holanđaninu.

Omaleni Snajder se bunio, na čas pogledao u Terima, koji mu je namignuo u stilu: "Pusti ga, vidiš da mu znači".

Rutinski, Drogba je prevario Šćešnija u 79. minutu i izjednačio na 1:1, a onda je u 87. minutu na divan pas Snajdera "polomio kičmu" Mertesakeru i postigao golčinu u svom stilu. Kao da je rekao: "Mator jesam, ali itekako znam da igram fudbal".

Naročito protiv Arsenala...


Vjerovali ili ne, dio navijača Arsenala aplaudirao je Drogbi.

Ova utakmica potvrdila je da Arsenal, koji se silno hvalio na tržištu igrača kako će iskeširati prvo Gonzala Iguaina (dok su trajali pregovori, kupio ga je Napoli), a potom i Luisa Suareza (Liverpul odbija da ga proda rivalu), morati konačno da pojača sastav, jer ovaj tim nikako neće dobro proći dok se bliži decenija od osvajanja posljednje titule prvaka.

Pogledajte i gol Volkota:

U prvom meču dana, Napoli je poveo, a Porto pobijedio 3:1. Dan ranije, u subotu, Arsenal se vratio poslije 0:2 do 2:2 u meču sa Napolijem, dok je Galatasaraj pobijedio Porto rezultatom 1:0 i osvojio "Emirejts kup", koji ima veoma specifičan način bodovanja.

Na "Emirejtsu" pobjeda donosi tri, remi jedan bod, ali bod donosi i svaki postignut pogodak na meču.

TABELA: Galatasaraj 9 (dve pobede + tri gola), Porto 6 (pobeda + tri gola), Arsenal 4 (remi + tri gola), Napoli 4 (remi + tri gola).

Ovaj Kup igra se od 2007. godine, Arsenal je tri puta trijumfovao, a Hamburg, Njujork Red Buls i Galatasaraj po jednom. Učestvovali su i timovi poput Pari Sen Žermena, Real Madrida, Glazgov Rendžersa, Liona, Valensije, Atletiko Madrida, Seltika, Intera, Juventusa, Milana, Boke Juniors...
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC