• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo održao lekciju Murinju iz etike

Nekada ćutanje najviše boli... Kristijano Ronaldo izabrao je možda i najbolji način da (ne) odgovori Žozeu Murinju na "prozivku".

  Ronaldo održao lekciju Murinju iz etike Izvor: MONDO

U prvim zajedničkim danima u Madridu, nakon što je "Specijalni" trijumfalno pokorio Evropu sa Interom i iste večeri postao trener Reala, Kristijano Ronaldo i Žoze Murinjo imali su sjajan odnos.

I to je trajalo neko vrijeme... Zemljaci su uzajamno govorili u superlativima.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo, a Murinjo ulazio u svađe sa zvijezdama Reala, prvo Serhiom Ramosom, pa Ikerom Kasiljasom, bilo je očigledno na utakmicama i "press" konferencijama da ni odnosi između Ronalda i njega nisu više bajni. Naprotiv.

U trenutku kada je Murinjo napuštao "Bernabeu", Ronaldo je bio hladan, u izjavama nije ni pokušavao da pohvali bivšeg šefa.

A, onda je na red došao Murinjo. On nikome ne zaboravlja, niti prašta, pa tako ni zemljaku.

Govoreći o nekim bivšim vremenima, podsjetio se uloge asistenta u Barseloni, kada je prvi trener bio Bobi Robson (1996/97) i potom izjavio:

"Imao sam priliku da sa 28 godina treniram 'pravog' Ronalda".

Mnogi smatraju da Murinjo nije slučajno upotrijebio ovu rečenicu, iako mnogi fudbalski nostalgičari Ronalda Nazarija Da Limu, kao prvog velikog fudbalera pod tim imenom, oslovljavaju sa "pravi" Ronaldo. Neretko, to ne znači da Kristijano Ronaldo nije sjajan fudbaler, ali...

Ovaj sadašnji Ronaldo nije to tako shvatio.

"Postoje stvari u životu koje jednostavno nisu vrijedne komentara", rekao je Ronaldo, upitan da prokomentariše Murinjovu opservaciju o "pravom" Ronaldu.

"Neću ništa reći na tu temu iz više razloga. Uvijek sam poštovo sve moje trenere u karijeri i od svakoga sam naučio po nešto. U isto vrijeme, navikao sam se da ljudi govore loše stvari o meni. U Portugaliji umijemo da kažemo: 'Ne pljuj na tanjir iz kog jedeš'. To je sve što imam da kažem na tu temu", šmekerski je odgovorio Kristijano Ronaldo.

On je odbio i da prokomentariše mogući prelazak Gareta Bejla iz Totenhema u Real Madrid.

"Imam svoje mišljenje o Bejlu, ali neću ga iznijeti javno. Njegov dolazak izlazi iz okvira mojih obaveza u klubu. U principu ne komentarišem pojačanja i ne uplićem se u stvari vezane za druge igrače".

Ronaldo je, dok i dalje traju pregovori oko produžetka ugovora sa Realom iz Madrida, priznao da "nema predstavu gdje leži njegova budućnost".

"Još nisam potpisao novi ugovor. Ova situacija bi tek trebalo da bude riješena. Generalno, nije ni pravi momenat za diskusiju na ovu temu. Možda ću imati neke konkretne informacije narednih dana. Ono što sada mogu da kažem je da ne mogu da potvrdim da ću završiti karijeru u Madridu. Ne znam kako će izgledati moja budućnost. Ono što znam je da sam igrač Reala i da sam srećan ovdje".

NEZADOVOLJSTVO

Ronaldov aktuelni ugovor ističe 2015. godine, a igrač je tokom cijele prošle sezone u više navrata direktno i indirektno poručivao da je nezadovoljan i statusom u klubu i tretmanom kod navijača i primanjima, jer se ne nalazi u svetskom vrhu, iako je svakako jedan od dvojice najboljih igrača svijeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC