• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan nije uspio!

Crno-bijeli eliminisani iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Poraženi su od Ludogoreca i u drugoj utakmici 3. kola - 0:1.

  Partizan nije uspio! Izvor: MONDO

Tim Vuka Rašovića nije uspio da pred 20.000 svojih navijača nadoknadi poraz u Bugarskoj i izgubljeno vođstvo u prvom meču.

PARTIZAN - LUDOGOREC 0:1 (0:0). Prvi meč: 1:2.

Srčani i borbeni crno-bijeli napadali su po krilima i kroz sredinu i u najvećem dijelu meča imali inicijativu. Međutim, ni u četvrtoj ovosezonskoj utakmici nisu ostvarili pobjedu.

U jeku ofanzive domaćih, gosti su u 87. minutu istrčali kontru i iskoristili mali broj defanzivaca pred Živkom Živkovićem. Kontant Nikole Gulana i Bezjaka arbitar Alan Keli okarakterisao je kao faul i pokazao na bijelu tačku.

Zlatinski je prišao lopti i poslao je iza rezervnog čuvara mreže Partizana, koji je ušao u igru krajem prvog poluvremena, zbog povrede Milana Lukača.

VIDEO

Međutim, domaći su mogli da postignu bar utješni gol u nadoknadi vremena, ali je Marko Šćepović bio neprecizan pred Stojanovim u situaciji "jedan na jedan".

Uprkos porazu, navijači nisu zamjerili svojim ljubimcima eliminaciju iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Ispratili su ih pjesmom u tunel.

Doduše, zasmetalo im je to što je Marko Šćepović dočekao kraj meča kao kapiten, pa su mu strgli kapitensku traku sa ruke!?

Rašovićev tim nastaviće kontinentalnu epizodu u baražu za popunu grupa Lige Evrope. Duel sa Ludogorecom još jednom je pokazao zašto, iako će pristalice šampiona Srbije moći i da pronađu utjehu u nekoliko detalja meča.

Tim Vuka Rašovića još jednom je pokazao da ima problem sa realizacijom. Kao i 24. jula, kada je jermenski Širak gostovao u Humskoj, crno-bijeli nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika pred svojim navijačima.

Mislilo se da će povratak Aleksandra Mitrovića donijeti i oštrinu Partizanovim akcijama, ali je najveći srpski talenat uz Lazara Markovića, uprkos svojoj dobroj igri, bio nedovoljno spreman da četiri dana nakon finala Evropskog prvenstva i višednevne proslava titule "orlića" odigra sa 100 odsto mogućnosti.

Povratnik u srpski fudbal Milan Obradović potvrdio je koliko će biti pojačanje šampionu Srbije i ogromna je šteta što se priključio ekipi tek kada su kvalifikacije već odmakle...

Iako po godinama veteran (36), dokazao je koliko je spreman nebrojenim "ponavljanjima" kraj desne aut linije i odlično odrađenim poslom u odbrani.

Sa druge strane, poučen bolnom eliminacijom od zagrebačkog Dinama, Ludogorec je očigledno dobro naučio lekciju iz discipline i konstantne pribranosti.



Tim Stojča Stoeva perfektno je održao linije tima na zadatoj udaljenosti jednu od druge i tako spriječio crno-bijele da u najvećem dijelu meča inicijativu pretoče u konkretne akcije.

Vidno ispoljena nervoza Nikole Ninkovića pri jednom od pogrešnih dodavanja u drugom poluvremenu najbolje je oslikala koliko je u takvoj situaciji vezistima srpskog tima bilo teško da kombinuju. Brze kontre Bugara bile su im konstantna prijetnja i na kraju su i uzrokovale poraz prvaka Superlige.

Doduše, tada su skoro svi igrači u crno-bijelom dresu već bili na protivničkog polovini, svjesni da je remi bez golova ravan porazu.

PROČITAJTE TOK MEČA:

94' - Marko Šćepović propustio je priliku da na asistenciju Predraga Luke zatrese mrežu. Nije iskoristio zicer.

88' - Ludogorec vodi! Gol sa bijele tačke postigao je Zlatinski.

87' - Penal za Ludogorec! Crveni karton za Gulana! Defanzivac Partizana odgurnuo je sa leđa Bezjaka, a irski arbitar je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

85' - Izmjena u gostujućoj ekipi. Izlazi Aleksandrov, ulazi Vitinja.

83' - Obradović snažno centrira u punom trku, ali Aleksandar Mitrović ne dolazi do lopte.

81' - Saša Marković pokušava sa 30 metara, neprecizno. Grbić izlazi iz igre, na terenu je Predrag Luka.

78' - Mitrović se vratio, sa zavojem oko glave. "Mogu, mogu!", vikao je treneru dok su mu ljekaru vezivali čalmu.

75' - Bugari imaju sreće! Mantila je centaršut Nikole Ninkovića sproveo iza svog golmana, ali ne u mrežu. Poslije kornera su se Mitrović i Ostojić iz sve snage udarili glavom o glavu. Mitroviću se ukazuje pomoć iza gol aut linije.

73' - Ponovo velika šansa za Partizan! Mitrović poslije centaršuta Ninkovića sa lijeve strane nije ubacio loptu u mrežu. Mlađi napadač domaćih ponovo je pokušao poslije prekida, ali nije pogodio.

70' - Umalo prilika za Marka Šćepovića. Grbićeva lopta nije došla do njega. Intervenisao je Mantila.

69' - Žuti karton za napadača Ludogoreca Bezjaka zbog simularanja u kaznenom prostoru Partizana. Irski arbitar kaznio je Slovenca jer je pao u trenutku kada nije bio u kontaktu sa Ostojićem.

67' - Izmjena u Partizanu. Ulazi Šćepović, a izlazi Saša Ilić. Napadač je dobio i kapitensku traku.

65' - Čvrst blok Ludogoreca. Ninković je pokušao udarcem sa 30 metara, ali je prebacio prečku.

64' - Izmjena u redovima gostiju. Izlazi Marselinjo, ulazi Fabio.

58' - U žutim kartonima je 2:1 za Partizan. Obradović je laktom udario suparnika poslije dosuđenog prekršaja nad Grbićem. Jedino gostujuće ime u bilježnici arbitra je Zlatinski.

54' - Izmjena u gostujućem timu. Izlazi Stojanov, ulazi Dani Abalo.

51' - Ređaju se napadi Partizana. Đemba Đemba je pokušao da centrira poslije Grbićevog prodora, ali nije uspio. Ninković je potom izveo korner i izbacio loptu u gol aut još dok je letjela ka šesnaestercu.

49' - Veliki pritisak Partizana na gol Ludogoreca. Poslije driblinga Petra Grbića štoperi gostujućeg tima na kratko nisu znali kako da reaguju, pa su izbili loptu daleko od gola.

47' - Partizan odmah prijeti! Nikola Ninković šutira sa 20 metara, a golman Stojanov izbija loptu u korner. Poslije gužve nije bilo nove prilike za crno-bijele.

POLUVRIJEME.

45' - Ponovo pokušaj Partizana iz kaznenog prostora i ponovo ofsajd. Ostojić je ranije krenuo pri izvođenju prekida sa lijeve strane.

43' - Lukač ne može da nastavi meč! Na gol Partizana staje Živko Živković, pošto Vladimir Stojković nije u konkurenciji! Ostojić je koljenom udario svog saigrača u koljeno.

41' - Žestok sudar Ostojića i Lukača na ivici kaznenog prostora. Golman je u punom trku udario štopera u glavu. Stojanov je poslije toga pokušao da, poslije igranja rukom, pogodi sa oko 30 metara. Promašio je cijeli gol, poslije čega je Lukaču duže ukazivana pomoć.

35' - Partizan je bolji, ali je i Ludogorec zaprijetio. Uprkos odličnoj igri Obradovića, Bugari su donijeli loptu na nekoliko metara od Lukača, gdje je prihvatio Đemba Đemba i izbio, nakon kraćeg zadržavanja.

33' - Još jedan neuspješni pokušaj domaćih. Saša Marković htio je da iskoristi to što je golman Ludogoreca istrčao, ali sa oko 20 metara nije pogodio mrežu.

32' - Prečka! Ali, i ofsajd. Aleksandar Mitrović perfektno je završio akciju Saše Markovića i Petra Grbića, ali je prije nego što je zahvatio volej bio bliži golu protivnika od defanzivaca.

28' - Crno-bijeli traže jedanesterac, smatrajući da je defanzivac gostiju odbijenu loptu o zemlju dotakao rukom. Sudija nije reagovao.

22' - Žuti karton za Ostojića. Zakasnio je za Marselinjom i povukao ga za dres.

17' - Loša odluka irskog sudije, na štetu Partizana! Ponovo je neopravdano dosuđen ofsajd u situaciji kada je mladi napadač mogao da istrči na "zicer" sa golmanom Stojanovim.

16' - Neprecizan pokušaj Saše Markovića sa oko 20 metara. Šutirao je visoko, visoko iznad gola, ka tribini na kojoj piše "Djemba Djemba, welcome, welcome".

14' - Ponovo Paritzanu prijeti Stojanov. Predriblao je Ostojića, ali je Obradović stigao na vrijeme da još jednom interveniše.

11' - Opanost pred golom domaćih. Stojanov je trčao ka Lukaču, sa leđa mu prišao Obradović i dovoljno ga dotakao da izgubi ravnotežu. Lopta je otišla u korner, poslije kojeg nije bilo opasnosti po crno-bijele.

8' - Sudija je propustio priliku da svira faul u korist crno-bijelih na oko 25 metara od gola. Defanzivac Ludogoreca skočio je na Mitrovića, pa mu pao na nogu. Arbitar je dao znak da se igra nastavi.

5' Dobra kombinacija Mitrovića i Ninkovića, poslije koje gosti prave faul na oko 20 metara od svog gola. Poslije centaršuta je Ivan Ivanov pokušao da postigne gol makazicama, ali je promašio.

4' - Dobar pas Erika Đemba Đembe ka Aleksandru Mitroviću, ali je pomoćni sudija mahnuo zastavicom u znak ofsajda. Pitanje je da li je bio u pravu.

1' - Utakmica je počela



TOK MEČA:

Šampion Srbije pokušaće da pred svojim navijačima nadoknadi poraz od prije nedjelju dana u Razgradu i plasira se u plej-of kvalifkacija za Ligu šampiona.

Ludogorec je prvi meč dobio 2:1, a po sastavu tima u Beograd nije došao da se brani. Za Partizan prvi put ove sezone igra Aleksandar Mitrović, pošto je odslužio kaznu zbog crvenog kartona dobijenog prošle godine.

Pročitajte sastave:

PARTIZAN: Lukač (od 43' Živković) - Obradović, Ostojić, Ivanov, Gulan - Đemba Đemba, S. Marković - Ilić (od 68' Šćepović), Ninković, Grbić (od 81' Luka) - Mitrović.

LUDOGOREC: V. Stojanov - Žunior, Mantila, Barte, Minev - Zlatinski, Đakov, Marselinjo (od 63' Fabio) - Bezjak, Aleksandrov (od 85' Vitinja), I. Stojanov (od 54' Dani Abalo).

- Navijači su uoči utakmice ovacijama pozdravili trenera košarkaša Partizana Duška Vujoševića, kao i selektora "zlatnih orlića", Ljubinka Drulovića, bivšeg igrača crno-bijelih.

- Aleksandar Mitrović je krajem prošle nedjelje bio dio U-19 reprezentacije Srbije koja je, pod Drulovićevim vođstvom, osvojila Evropsko prvenstvo.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

benjamin

ludogorec prolazi 100% rezultat 1:1

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC