• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako se igra fudbal! Voša izbacila Bursu!

Istorijski uspjeh Vojvodine! Pobijedila je Bursu u gostima 3:0 i plasirala se u baraž za Ligu Evrope!

 Tako se igra fudbal! Voša izbacila Bursu! Izvor: MONDO

Umorni od evropskih posrtanja i poraza Partizana i Crvene zvezde, ljubitelji fudbala u Srbiji dobili su u četvrtak veliki razlog za zadovoljstvo i optimizam:

Vojvodina je u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisala Bursu, pobjedom u gostima 3:0!

Nakon novosadskih 2:2, ekipa Marka Nikolića ostvarila je plan i trijumfom pred 25.000 gledalaca ispisala klupsku istoriju!

Strijelci golova za mirne, organizovane i disciplinovane Novosađane bili su Abubakar Oumaru u 10, Stojan Vranješ u 29. i Andrija Kaluđerović u 83. minutu!

"Lale" su se uspjehom u dvomeču sa favorizovanim i bogatijim rivalom iz Turske plasirale u baraž za popunu grupa Lige Evrope. Ime protivnika saznaće u petak i već sada je jedno sigurno - neće se uplašiti, ko god im bude rival!

Tim Marka Nikolića odigrao je taktički perfektno, koristivši greške protivnika i spriječavajući bivše igrače Intera, Porta i Olimpik Marseja da više od jednom ozbiljno zaprijete Mateju Delaču.

I kada se to dogodilo, talentovani golman je spretno reagovao i šut Šestaka sa pet metara usmerio ka prečki.

Voša je povela golom Abubakara iz kornera, poslije dobrog prodora Petra Škuletića. Duplirala je prednost poslije prodora strijelca po levoj strani i mirnoj reakciji Stojana Vranješa. Posljednji gol na meču postigao je Andrija Kaluđerović, u 83. minutu.

Novosađani su u šest ovosezonskih međunarodnih utakmica dokazali da se u Srbiji ipak igra fudbal. Bolji u Novom Sadu nego u Beogradu.

U dvomečima sa Hibernijansom (Malta), Honvedom (Mađarska) i Bursasporom ostvarili su pet pobjeda, uz samo jedan, nesrećni, remi i gol razliku 16:6!

Poređenja radi, Partizan i Crvena zvezda su u sedam utakmica ove sezone zajedno postigli pet, a primili sedam. Crno-bijeli nijednom nisu pobijedili, a crveno-bijeli (do četvrtka uveče) samo u prvom okršaju sa islandskim IBV-om.

Mirni u "grotlu" stadiona "Bursa Ataturk", igrači u plavim dresovima demonstrirali su protivniku i publici sav svoj kvalitet.

Odluka Marka Nikolića da Petar Škuletić bude najistureniji napadač njegovog tima, a da Oumaru i Alivodić dejstvuju po krilima, pokazala se kao pun pogodak već na početku meča.

Napadač "lala" brzo je u 9. minutu protrčao po desnoj strani, pokušao da proigra Oumarua, ali je Sener Ozbajrakli izbacio loptu u korner. Namjera Novosađana da postignu gol ostvarena je već poslije nekoliko desetina sekundi, kada je Abubakar najviše skočio na centaršut i savladao Sebastijana Freja.

Zbunjeni ranim vođstvom protivnika, igrači Burse su krenuli u napad žustro, ali ne i previše organizovano, što je brzo kažnjeno - već na isteku 29. minuta.

Kamerunac je protrčao po lijevoj strani, prišao kaznenom prostoru i uposlio Stojana Vranješa. Iskusni vezista šutirao je ka golu, a loptu je u mrežu proslijedio Ibrahim Ozturk.

Trener domaćih Hikmet Karaman brzo je reagovao, ubacivši napadače Unaja i Tunčaja, ali je već bilo prekasno. Izuzev opisane intervencije Mateja Delača, Bursa nije stvorila nijednu ozbiljnu i konkretnu priliku...

A onda je Andrija Kaluđerović ušao u igru i otklonio svaku dilemu oko pobjednika dvomeča. U 83. minutu je spretno dočekao centaršut Nemanje Radoje sa desne strane i treći put matirao Freja.

Malobrojni navijači Vojvodine počeli su da slave. Već su navikli ovog ljeta.

VOJVODINA: Delač - Vulićević, Đurić, Trajković, Leković - Radoja, Poletanović (Od 90' Nastić) - Alivodić, Vranješ, Oumaru - Škuletić (od 60' Tumbasević).

BURSA: Frej - Siveli, Taivo, Ozbajrakli, Ozturk, Činaz (od 35' Unaj) , Batalja, Jildirim, Kiraz (od 70' Deniz), Šestak, Pinto (od 46' Tunčaj).
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC