• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta bi bilo, kad bi bilo... Zvezda ispala!

Crveno-bijeli bez plasmana u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Nenad Milijaš nije iskoristio penal u 45. minutu!

 Šta bi bilo, kad bi bilo... Zvezda ispala! Izvor: MONDO

Crvena zvezda nije igrala u grupnoj fazi Lige Evrope od 2007. godine, a neće ni 2013.

Ponovo su po crveno-bijele kobni bili Ukrajinci. Poslije Dinamo Kijeva i CSKA Kijeva, kao nepremostiva prepreka pokazao se Černomorec.

Klub iz Odese u Beogradu je sačuvao 3:1 iz prve utakmice, pošto je duel na "Markanai" završen bez golova.

A moglo je da bude drugačije. Mnogo srećnije po crveno-bijele.

Imala je Zvezda odličnu šansu da zada jak udarac rivalu u posljednjim trenucima prvog poluvremena, poslije čega bi "samo" trebalo da nastave u istom ritmu i nokautiraju ga u drugih 45 minuta.

Međutim, šut kapitena Nenada Milijaša sa bijele tačke odbranio je Dmitrij Bezotosni.

Moglo bi se reći: "Kako došlo, tako i otišlo", jer je sudija Artur Soareš iz Portugala bio prilično naklonjen crveno-bijelima kada je odlučio da dosudi penal. Nije sporno da je prekršaj nad Milošem Ninkovićem postojao, ali je vezista Zvezde bio na ivici kaznenog prostora, više van, nego unutar.

Ipak, po prikazanoj igri u prvom dijelu meča crveno-bijeli su zaslužili taj jedan gol. Bili su opasniji od rivala, lopta je uglavnom bila na polovini Černomoreca, ali je na golu kluba iz Odese stajao odlični Dmitrij Bezotosni.

Posebno se istakao u 17. minutu kada je nogama zaustavio udarac Ninkovića sa nekoliko metara, nakon odlično ostavljene lopte glavom Abiole Daude. Nigerijac je, za razliku od prethodnih mečeva ove sezone, bio raspoložen za igru, pa je već u sljedećem napadu domaćeg tima stvorio šansu i Marku Vešoviću. Međutim, i u toj situaciji uspješnji je bio golman gostiju.

Igrači Černomoreca jedini šut u okvir gola, uputili su u 49. minutu i to kada je Samodin pokušao glavom, okrenut leđima, da sa velike udaljenosti savlada Bajkovića.

Iako je štoperski tandem Darko Lazić - debitant Novak Martinović većim dijelom utakmice djelovao sigurno, umalo Černomorec nije poveo u 14. minutu. Poslije duplog pasa sa Samodinom, sam pred Bajkovićem ostao je Antonov, ali je centarfor gostiju, na sreću crveno-bijelih, šutirao pored gola i tako dao "vjetar u leđa" domaćim igračima.

Poslije te šanse težište igre prebacilo se pred šesnaesterac gostiju. Činilo se da će Zvezda uspjeti da postigne gol koji bi utakmicu učinio mnogo zanimljivijom, ali je promašen penal Nenada Milijaša, koji je još jednom ove sezone odigrao ispod svih očekivanja, potpuno demoralisao ekipu Slaviše Stojanovića.

I njega samog. Milijaš je u pauzi između dva poluvremena ostao u svlačionici, a njegovi saigrači po povratku na teren nisu igrali kao u prethodnom periodu utakmice.

Tempo igre je opao, gosti su znali da neutrališu sve napade Zvezdinih igrača, pa će se u petak naći u žrijebu za narednu rundu kvalifikacija.

Tamo će biti i Partizan, na popravnom poslije neuspeha u Ligi šampiona, ali i Vojvodina, koja je ovog četvrtka priredila ogromno iznenađenje i u Turskoj savladla Bursu 3:0, posle 2:2 u Novom Sadu.


TOK UTAKMICE:

KRAJ!

90. Još samo četiri minuta nadoknade. Još četiri minuta Zvezde u Evropi ove sezone.

82. Karambol pred golom gostiju! Pokušavali su Milunović, Mihajlović i Ninković, ali su sva trojica izblokirani!

- Sve šanse na napad bacio je Slaviša Stojanović. Trener Zvezde uveo je u 78. minutu Luku Milunovića umesto Savićevića. Najistureniji je Mihajlović, a tu su i Kasalica, Ninković, Pečnik...

75. Sve je manje vremena i nade da će Crvena zvezda uspjeti da se plasira u naredno kolo kvalifikacija. Promašaj Nenada Milijaša sa bijele tačke očigledno je "ubio" crveno-bijele. Mnogo slabiji tempo igre domaćih fudbalera u drugom poluvremenu.

67. Filip Mladenović je šutirao iz slobodnog udarca sa oko 18 metara, malo iskosa desno, ali i malo pored gola.

59. Pritisak na odbranu Černomoreca urodio je plodom, Pečnik je uspIo da izblokira ispucavanje protivničkog defanivca, ali lopta nije došla do Daude. Brži i viši bio je golman Bezotosni, bez dileme najbolji pojedinac ovog susreta. Za sada...

- Promašen penal očigledno je mnogo uticao na Zvezdine igrače. U prvih 10 minuta drugog poluvremena još nisu zaprIJetili protivničkom golmanu, a vreme prolazi...

49. Prvi udarac gostiju u okvir gola, ali bez problema za Bajkovića. Glavom, okrenut leđima i sa velike udaljenosti pokušao je Samodin.

46. Izmjena u Crvenoj zvezdi. U svlačionici je ostao indisponirani kapiten Nenad Milijaš, a na terenu je Filip Kasalica.

POLUVRIJEME:

Navijači gromoglasno skandiraju "Milijaš napolje" kapitenu Zvezde. Iskusni vezista bez dileme ove sezone igra ispod očekivanja i svog renomea.

45. PENAL za Crvenu zvezdu! Golman Bezetosni je odbranio šut Nenada Milijaša! Prethodno je na ivici kaznenog oboren Miloš Ninković. Utisak je da je sudija Artur Soareš bio naklonjen crveno-bijelima prilikom pokazivanja na bijelu tačku, jer je Ninković bio više van, nego unutar kaznenog.

39. Dobra kontra crveno-bijelih, ali se Savićević i Mladenović nisu razumjeli po lijevoj strani, pa je propuštena prilika da se stvori nova šansa pred golom kluba iz Odese.

35. Antonov je pokušao iz prve sa 15 metara, ali je i ovaj pokušaj gostiju završio neprecizno.

29. Savićević je ubacio loptu u peterac gostiju, iz prve je pokušao Ninković u bliži ugao, ali je Bezetosni i ovaj put bio siguran.

28. Riera je odlično šutirao iz voleja poslije centaršuta sa desne strane. Potpuno sam iskoristio je "blok" Đa Đeđea, ali je lopta otišla pored gola.

24. Novak Martinović je oštro šutirao glavom poslije centaršuta Nenada Milijaša iz kornera, ali preko gola. Debitant u timu Crvene zvezde je tom prilikom dobio udarac u nos, pošto se sudario sa protivničkim igračem, ali će nastaviti igru.

18. Nova prilika za Zvezdu, koja je sve opasnija. Ponovo je Dauda bio asistent, ali je Vešović slabo šutirao po zemlji, lijevom nogom iskosa sa desne strane, pa je Bezetosni iz drugog pokušaja uhvatio loptu.

17. Najbolja šansa za crveno-bijele u dosadašnjem toku meča! Dauda je sjajno glavom ostavio za Ninkovića, ali je njegov šut nogom odbranio Bezetosni. Samo korner...

16. Poslije centaršuta Milijaša iz slobodnog udarca, golman Černomoreca je loše "boksovao" loptu, ali je Ninkovićev šut izblokiran.

14. Nevjerovatan promašaj Alekseja Antonova! Gosti su odigrali sjajan napad, a poslije duplog pasa Antonov - Samodin, centarfor gostiju je ostao sam pred Bajkovićem, ali je sa 11 metara šutirao pored gola.

10. Kapiten crveno-bijelih Nenad Milijaš pokušao je udarcem "iz koljena" sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla pored gola. U šetivam, za sada, 2:0 u korist našeg tima.

6. Filip Mladenović je odlično uposlio Nejca Pečnika kroz sredinu gostujuće odbrane, ali je Pečnik loše šutirao lijevom nogom iskosa sa lijeve strane. Bila je to dobra šansa za crveno-bijele da stignu do ranog gola!

- Bez uzbuđenja u prva tri minuta utakmice.

Sudija Artur Soareš iz Portugala dao je znak za početak meča.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC