• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kimi na saslušanju u policiji

Jedan od vođa navijača Partizana,danas će na informativnom razgovoru u policiji objasniti kako se našao u zabranjenom prostoru na stadionu.

 Kimi na saslušanju u policiji Izvor: MONDO

Policija je u četvrtak uzela izjavu od fudbalera Partizana Marka Šćepovića, kome je navijač Miloš Radisavljević Kimi oduzeo kapitensku traku poslije meča protiv Ludogoreca na stadionu u Humskoj.

Radisavljević se spustio sa tribine na atletsku stazu pored terena i ponižavajuće skinuo traku mladom igraču crno-bijelih, a obezbjeđenje nijednog trenutka nije reagovalo, iako je najstrože zabranjeno da se na tom dijelu stadiona nalazi bilo ko osim učesnika same utakmice.

Radisavljeviću je za danas zakazan informativni razgovor u policiji, prenosi "Politika", pozivajući se na izvore iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Poslije razgovora sa obojicom učesnika događaja, kako je rekao izvor blizak istrazi, biće sastavljen izvještaj, koji će policija sa priloženim dokazima dostaviti nadležnom tužilaštvu.

Policija će, čak i ako Šćepović ostane pri tvrdnji da je sam predao kapitensku traku Radisavljeviću i da ga ovaj ni na jedan način nije ugrozio, predložiti tužilaštvu pokretanje postupka protiv navijača, zbog neovlašćenog upada na sportski teren.

Sagovornik blizak istrazi napominje da elemenata za pokretanje postupka ima, jer se na video-snimku vidi kako Radisavljević ulazi na teren i skida kapitensku traku fudbaleru.

Na pitanje zbog čega Radisavljević nije odmah uhapšen ako je već prekršio zakon, već je prisustvovao i konferenciji za novinare, u MUP kažu da će pokretanje postupka, prekršajnog ili krivičnog, protiv navijača i njegovo eventualno pritvaranje zavisiti isključivo od odluke nadležnog tužilaštva.

Prema Zakonu o spriječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, neovlašćen ulazak na teren predstavlja prekršaj za koji se izriče kazna zatvora od 30 do 60 dana i novčana kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Dan ranije Vanja Vukić, državni sekretar MUP, istakao je da će "MUP ispitati da li je lice koje je ušlo na stadion imalo i neko odobrenje od uprave fudbalskog kluba Partizan da stoji na mjestu na kojem se nalazilo".(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC