• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERLIGA: Opet Partizan ili...?

Za vikend počinje nova prvenstvena sezona u Srbiji. Da li će Partizan po sedmi put biti šampion, ili Crvena zvezda, Vojvodina ili neko treći.

 SUPERLIGA: Opet Partizan ili...? Izvor: MONDO

Sjajna igra Vojvodine protiv turske Burse u kvalifikacijama za Ligu Evrope mogao bi biti nagovještaj uzbudljive fudbalske sezone u srpskom prvenstvu koje počinje ovog vikenda.

Da li bo novosadski klub konačno mogao da kaže nešto više u domaćem takmičenju u kojem je prethodnih godina suvjereno vladao Partizan? I da li će Crvena zvezda uspjeti da se oporavi od još jednog razočaranja u Evropi?

Partizan, šestostruki uzastopni prvak Evrope, pretrpio je ovog ljeta (kao i prethodnih sezona) bitne promjene. Nema Lazara Markovića, Milana Smiljanića, otišao je i stub odbrane Ivan Ivanov, a moguće je i da će ostati bez talentovanog napadača Aleksandra Mitrovića.

Dovedene su zamjene u vidu Milana Obradovića, Erika Đembe Đembe, Ismaela Fofane, vratio se Nikola Gulan...

Međutim, crno-bijele stiže peh za pehom. Ne samo da nisu uspjeli da se plasiraju u plej-of za ulazak u Ligu šampiona, nego su ostali i bez golmana Milana Lukača, koji je teško povrijeđen i za njega je polusezona, vrlo vjerovatno, gotova. Zato je aktiviran Vladimir Stojković, koji je već bio na izlaznim vratima Humske.

Vuk Rašović još traga za timom koji će biti konstantan u svakom smislu. Prije svega igračkom. Blijed utisak iz dvomeča sa jermenskim Širakom, potom solidna izdanja protiv bugarskog Ludogoreca, ali i neuspjeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona, uzburkali su duhove na Topčiderskom brdu.

Da li će uprava crno-bijelih dati kredit Rašoviću da vodi tim u "maratonu", kakvo je prvenstvo pokazaće naredni dani. A taj maraton, crno-bijeli počinju u subotu od 19 časova, kada će na svom stadionu ugostiti Novi Pazar.

Crvena zvezda je ostala bez Evrope, ali i bez jasne postavke igre. Bar za sada. Trener Slaviša Stojanović još nije složio kockice u mozaiku, traži kreatora igre, pokušava da razbudi napadačku liniju, koja je prilično "tanka".

To što crveno-bijeli ponovo nisu dočekali evropsku jesen moglo bi da bude i korisno, jer će se usredsrediti na domaće prvenstvo, što je, prema riječima predsjednika kluba Dragana Džajića, prioritet.

Poslije "cunamija" u Turskoj, mnogi su skloni da prognoziraju da će Vojvodina prva proći kroz cilj. Novi trener, Marko Nikolić, očigledno zna kako da motiviše ekipu i mnogo više od toga. Ako zadrži Abubakara Oumarua, a uz dolazak Simona Vukčevića, Vojvodina će imati više nego respektabilan sastav (realno, već ga ima). Atmosfera koju Vojvodina ima trenutno, pogotovo poslije trijumfa nad Bursom, daje za pravo "lalama" da se nadaju. A ta nada ima realno utemeljenje.

Voljeli bismo da srpsko prvenstvo bude što neizvjesnije. Mada, teško je očekivati da bi neki četvrti klub mogao da se umiješa u borbu za tron. Takođe, voljeli bismo da griješimo u procjeni.

Jagodina, osvajač Kupa Srbije u protekloj sezoni, odavno je stabilan superligaš. Otišao je prvi strijelac Miloš "Popaj" Stojanović, ali kako su se "ćurani" isprsili pred Rubinom iz Kazanja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, mogao bi da im bude putokaz za prvenstvo. U svakom slučaju, nikome protiv Jagodinaca neće biti lako.

Isto važi i za užičku Slobodu. Ljubiša Stamenković "Pisakavac" ima potpunu podršku uprave kluba, a zadržana je okosnica ekipe, sa glavnim mastermindom - Tijagom Galvaom.

Osim užasnih finansijskih problema koje ima srpski klupski fudbal, lošom infrastrukturom, ovo prvenstvo obilježiće i to što će, konačno, više utakmica biti igrano u noćnim terminima, jer sada više klubova ima reflektore.

Da li će to značiti i više svjetla na kraju tunela?

Parovi 1. kola Superlige:

Subota:

Rad - Čukarički (17.30)
Sloboda - Spartak (17.30)
OFK Beograd - Voždovac (17.30)
Partizan - Novi Pazar (19)
Radnički Niš - Radnički Kragujevac (20)
Jagodina - Napredak (20)

Nedelja:

Javor - Crvena zvezda (18)
Vojvodina - Donji Srem (20.30)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC