• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajković među seniorima, Antić među mladima

Dvojica juniorskih prvaka Evrope dobili pozive u starije selekcije. Golman Jagodine na spisku Siniše Mihajlovića,a bek Rada kod Radovana Ćurčića.

 Rajković među seniorima, Antić među mladima Izvor: MONDO

Prošlo je tek nedelju dana kako je juniorska reprezentacija Srbije postala evropski šampion, ali za većinu igrača iz tima Ljubinka Drulovića nema odmora.

Domaće prvenstvo počinje ovog vikenda, a pored klupskih, neki "Litvanci" imaće i nove reprezentativne obaveze.

Napadač Partizana Aleksandar Mitrović već ima status A reprezentativca Srbije, pa ne čudi što je pozvan i za prijateljski meč sa Kolumbijom, 14. avgusta u Barseloni, ali će ovaj put iz juniorskog pogona među "orlove" doći i golman Jagodine Predrag Rajković.

Stepenik više u karijeri, ali jedan niže od dvojice pomenutih igrača, napravio je Nikola Antić. Lijevi bek Rada pozvan je u selekciju igrača do 21 godine, u kojoj će mu društvo praviti klupski saigrač Uroš Đurđević. Napadač je dva puta nosio dres mlade reprezentacije, a poslije dobrih igara u Litvaniji dobio je novi poziv selektora Radovana Ćurčića.

Ćurčić je na konferenciji za medije povodom spiska igrača za prijateljski duel sa Makedonijom, 14. avgusta u Gornjem Milanovcu (18.00), otkrio da u planu ima još neke igrače iz selekcije do 19 godina, ali da se ovaj put odlučio da pozove samo Antića i Đurđevića, jer su mu potrebni igrači na njihovim pozicijama.


"Još jednom bih čestitao kolegi Druloviću na ostvarenom uspjehu i mogu samo da kažem da ćemo pokušati da budemo na njihovom nivou... Vjerovali smo i prije u naše omladince, neki od njih su već bili na spisku mlade selekcije, a za neke smo u Litvaniji vidjeli da su sazreli i sigurno će u budućnosti dobiti šansu. Moramo da vidimo kako će se razvijati igrajući za svoje klubove u seniorskoj konkurenciji. Sada smo se odlučili za Antića i Đurđevića, jer su nam bili potrebni igrači na tim pozicijama", rekao je Ćurčić.

Selektor "orlića" je potom bio nešto konkretniji sa imenima.

"Nikola Antić je i ranije bio u planovima mlade reprezentacije, ali je šest mjeseci bio povrijeđen. U Litvaniji je potvrdio da ima kvalitet i zato se sada našao na spisku. Željeli smo Mitrovića i Rajkovića, ali se oni nalaze na spisku A selekcije, dok su Malbašić, Čaušić i Ninković suspendovani, inače bi bili sa nama", otkrio je Ćurčić.

Ninkoviću je, međutim, istakla suspenzija UEFA (zbog incidenata u Kruševcu), ali ne i Fudbalskog saveza Srbije.

"Željeli smo da Nikola Ninković bude sa nama za ovo okupljanje, tražili smo od FSS da mu se ukine suspenzija, ali vidjećemo da li će molba biti uslišena. Lično se nadam da će biti sa nama kada u septembru počnu kvalifikacije", istakao je selektor "orlića".

Duel mladih reprezentacija Srbije i Makedonije biće generalna proba pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj.

Naša selekcija nalazi se u Grupi 9 sa Belgijom, Kiprom, Italijom i Sjevernom Irskom. Prvi meč ekipa Radovana Ćurčića igraće 5. septembra u Gornjem Milanovcu (pred praznim tribinama) protiv Kipra, koji već ima pobjedu i poraz.

"Bez obzira što smo favorit u toj utakmici, danas nije lako pobijediti bilo koga. Oni su čvrsta ekipa i maksimalno ozbiljno ćemo se pripremiti. Bez obzira što igramo pred praznim tribinama zbog suspenzije, potrebna nam je pobjeda na startu", rekao je Ćurčić.


SPISAK U-21 ZA MAKEDONIJU:

Golmani: Nikola Perić (Voždovac), Đorđe Lazović (Javor).

Odbrana: Marko Petković (OFK Beograd), Nikola Aksentijević (Partizan), Uroš Ćosić (Peskara), Uroš Vitas (Rad), Uroš Spajić (Tuluz), Nikola Antić (Rad), Aleksandar Pantić (Viljareal).

Sredina: Srđan Mijailović (Kajzerispor), Darko Brašanac (Partizan), Miloš Jojić (Partizan), Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda), Nemanja Radoja (Vojvodina), Marko Poletanović (Vojvodina), Andrej Mrkela (Eskisehirspor), Filip Kostić (Groningen), Luka Milunović (Crvena zvezda).

Napad: Uroš Đurđević (Rad), Aleksandar Pešić (Šerif), Đorđe Despotović (Lokeren), Nikola Stoiljković (Čukarički).(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC