• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (žrijeb): Dobro i za Partizan i za Vošu!

Partizan će u plej-ofu za Ligu Evrope igrati protiv Tuna iz Švajcarske, dok će se Vojvodina suočiti sa moldavskim Šerifom.

 LE (žrijeb): Dobro i za Partizan i za Vošu! Izvor: MONDO

Nije loše, moglo je i bolje, a moglo je i gore.

Tako bi, ukratko, mogao da se prokomentariše žrijeb za plej-of Lige Evrope što se tiče srpskih predstavnika u ovom takmičenju, Partizana i Vojvodine.

Iako ne zvučna imena evropskog fudbala, švajcarski Tun i moldavski Šerif moraju da budu maksimalno poštovani, prije svega zato što srpski fudbal nije u poziciji da bude nadmen. Ali, daleko od toga da taj respekt treba da preraste u strah. Ne!

Švajcarski Tun je ušao u prvu švajcarsku ligu prije tri godine, a ima stadion kapaciteta 10.000 ljudi. Za taj tim igra Miloš Krstić, momak koji je ponikao u Patizanu, a koji je igrao i za marsejski Olimpik, da bi se vratio u srpski fudbal i branio boje Jagodine.

Aktuelni tim Tuna je sačinjen, uglavnom od švajcarskih fudbalera, uz po kojeg stranca. Osim Krstića, tu su i po jedan Brazilac, Portugalac, Kolumbijac, Irac, Italijan, Francuz i Finac.

Tun je prije nekoliko godina igrao u grupnoj fazi LIge šampion (2005/06.), kada je igrao sa Arsenalom, Spartom iz Praga i Ajaksom i zabilježio je pobjedu , remi i četiri poraza.

Vojvodina je protiv turske Burse pokazala da ima tim kadar da se nosi sa jačima i bogatijima od sebe. Zato, moldavski Šerif nikako nije prepreka koja se ne može preskočiti.

Zagrebački Dinamo je ove nedelje izbacio upravo Šerif iz daljeg takmičenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Poslije neubjedljivih 1:0 u Zagrebu, Dinamo je zgromio Šerif u gostima - 3:0.

Pogledajte golove sa tog meča


U Šerifu igraju čak četvorica Srba (Marko Markovski, Aleksandar Pešić, Saša Marjanović i Marko Stanojević). Ovdašnjoj javnosti, međutim, najpoznatiji je Brazilac - Mendeš Kadu, doskorašnji igrač Crvene zvezde.

Prve utakmice biće odigrane 22. avgusta, a revanši su 29. avgusta.

Partizan i Vojvodina biće domaćini u prvim mečevima.

Da li će ovo biti istorijska sezona za srpski fudbal i da li će konačno imati dva predstavnika u grupnoj fazi Lige Evrope? Pitanje je, međutim, u kakvim će sastavima igrati Partizan i Vojvodina. Crno-bijeli su ostali bez komandanta odbrane Ivana Ivanova.

Doveden je napadač Ismail Fofana, ali ne treba zaboraviti da on nema pravo nastupa, odnosno ima pravo nastupa tek u grupnoj fazi (naravno, ako se Partizan plasira).

"Imamo dovoljno vremena da se upoznamo sa protivnikom, nismo nezadovoljni, to je ekipa sa kojom može da se igra, da se pobijedi i prođe dalje u Ligu Evrope. Dobro je što za promjenu prvi meč igramo u Beogradu i to će biti prilika da na svom terenu napravimo dobar rezultat za revanš", rekao je trener Partizana Vuk Rašović novinarima na stadionu u Humskoj.

Vojvodina je, gotovo, kompletirala sastav (svakog časa se očekuje potpis Simona Vukčevića), ali bi udarac za ekipu Marka Nikolića mogao da bude odlazak Abubakara Oumarua, sjajnog kamerunskog napadača, za koga se interesuju mnogi klubovi, a prvi u redu je Beveren.


SVI PAROVI PLEJ-OFA ZA LE:

Kuban - Fejnord
Apolon - Nica
Elfsborg - Nordsjeland
Jablonec - Betis
Molde - Rubin
Atromitos - AZ Alkmar
Makabi Tel Aviv - PAOK
Esbjerg - Sent Etjen
Tromso - Bešiktaš
Kvarabak - Ajntraht
Panduri - Braga
Hafnarfjordar - Genk
Minsk - Standard Lijež
Sent Galen - Spartak Moskva
Grashopers - Fiorentina
Kalju - Dnjepar
Partizan - Tun
Zulte Varegem - Apoel
Rapid Beč - Dila Gori
Svonsi - Petrolul
Salcburg - Žalgiri
Trabzonspor - Kukeši
Černomorec - Skenderbeg
Makabi Haifa - Astra
Udineze - Slovan Liberec
Dinamo Tbilisi - Totenhem
Eštoril - Pašing
Aktobe - Dinamo Kijev
Rijeka - Štutgart
Vojvodina - Šerif Tiraspolj
Slask Vroclav - Sevilja
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC