• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je sve zaslužan za transfer Ivanova?

Ivan Ivanov i nekadašnji član uprave crno-bijelih Marko Vjetrović značajno doprinijeli da Partizan dobije odmah novac od transfera Bugarina u Bazel.

 Ko je sve zaslužan za transfer Ivanova? Izvor: MONDO

Partizan je značajno izgubio na sportskom planu time što je Ivan Ivanov, stub odbrane srpskog šampiona otišao u švajcarski Bazel.

Na treneru Vuku Rašoviću sada je da se snađe kako zna i umije i pokrije tu "rupu" u odbrani nastalu odlaskom iskusnog Bugarina.

Ali, sa druge strane, Partizan je i dobio odlaskom Ivanova. Dobio je novac i to SVE i ODMAH, a to je oko 1,8 miliona evra, čime su, bar ad hoc, pokrivene "rupe" u budžetu.

Transfer Ivanova dogodio se, maltene, preko noći. Zapravo, Ivanov je trebalo da ode u Bazel odmah poslije utakmice sa jermenskim Širakom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je ta kupoprodaja odložena za poslije dvomeča sa bugarskim Ludogorecom u narednoj rundi. Pošto je Partizan eliminisan, Ivanov je u utorak uveče odigrao posljednji meč u crno-bijelom dresu i uputio se u Bazel gdje je potpisao trogodišnji ugovor sa švajcarskim klubom.

S obzirom na sve šta se događalo poslije meča sa Ludogorecom, tj. na eliminaciju srpskog šampiona i utučenost, transfer Ivanova je prošao u sjenci rezultatskog neuspjeha.

Ko je, zapravo, zaslužan što je Ivanov otišao u Bazel, odnosno, važnije, ko je zaslužan što je dobio novac odmah?

Njemački fudbalski menadžer i konsultant Saša Embaher za MONDO je ispričao pozadinu ovog posla.

"jJa sam, prije svega, zadovoljan što je moj klijent završio u Bazelu, a našalio sam se sa ljudima iz kluba da će im Ivanov biti od pomoći i kao skaut, s obzirom na to da je Bazel 'izvukao' baš Ludogorec u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona", počeo je Embaher.

U Beogradu se priča da je Marko Vjetrović, nekadašnji portparol Partizana, a potom osoba zadužena za odnose sa UEFA ispred kluba, učestvovao u pregovorima i da je i on "zaradio" u ovom poslu?

"Ne! Ja Marka poznajem dugo godina, upoznao nas je naš zajednički prijatelj - Lotar Mateus. Marko je bio u Švajcarskoj i sa njim sam razgovarao o Ivanovu, pitao ga za mišljenje i od njega sam dobio sve samo pozitivno o bugarskom fudbaleru. Marko mi je predočio da je finansijsko stanje u Partizanu teško i zamolio me je da utičem, koliko mogu, na ljude u Bazelu da budu poslovno korektni. Začudilo me je sve to, jer znam da Marko nije u dobrim odnosima sa funkcionerima u Partizanu, ali je želio da pomogne", odgovorio je Embaher i nastavio: "Partizan treba da bude zahvalan i Marku i Lotaru, jer na njihovu molbu i insitiranje nisam tražio menadžersku komisiju, koja je obavezna prema propisima UEFA".

On je dodao i da je Vjetrović razgovarao i sa predsjednikom Bazela Bernardom Hojslerom i takođe mu predočio kakvo je stanje u Partizanu i da zbog teške finansijske situacije ispaštaju i zaposleni i igrači.

"Sigurno je da je Vjetrović, zajedno sa mnom, doprinio da Bazel isplati sve pare odmah. Ja se nadam da sam ovim poslom uspio bar malo da pomognem Partizanu. Eto, odmah poslije obavljenog posla, javili su se iz Partizana i zahvalili se na saradnji. Oni su ljudima iz Bazela rekli da nikada nisu vidjeli tako korektan odnos", rekao je Embaher, koji zastupa još neke igrače u Bazelu.

Ono što je Embaher posebno istakao jeste i stav Ivanova. Postojala je mogućnost da Bugarin, preko svojih advokata, pokrene zahtjev za raskid ugovora sa Partizanom, čime bi srpski šampion ostao "kratkih rukava". Ivanov to nije želio, čime je dao veliki doprinos da Partizan udahne vazduh.

(P. Vujić - MONDO, foto: fcb.ch - zvanični sajt Bazela)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC