• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović: Nije sve tako crno

Trener Crvene zvezde ocijenio da se njegov tim previše kritikuje u medijima nakon poraza od Černomoreca. "Bilo je i dobrih stvari".

 Stojanović: Nije sve tako crno Izvor: MONDO

Crveno-bijeli još jedne sezone neće igrati u grupnoj fazi Lige Evrope. Iako je poslije poraza u Ukrajini (1:3) od Černomoreca postojala nada 40.000 gledalaca na "Marakani" da će njihovi ljubimci uspjeti da postignu dva gola i obezbijede plasman u baraž, ta nada je umrla krajem prvog poluvremena.

U drugom je, praktično, nije ni bilo.

Dan poslije, trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović još jednom je svodio utiske, uoči odlaska vicešampiona Srbije na put u Ivanjicu, gdje njegovu ekipu u nedjelju očekuje meč sa Javorom.

"Strogi ste u ocjenama. Bilo je par dobrih stvari i pred njima ne smijemo zatvarati oči, kao ni pred onim negativnim"
, obratio se trener novinarima na konferenciji u Ljutice Bogdana.

"Černomorec ima budžet od 40 miliona evra, igra u ligi koja je jača od naše, a najmlađi igrač im je star 24 godine. Sve je to trenutak sazrijevanja", konstatovao je slovenački strateg.

Upitan da li bi naknadno nešto promijenio u postavci svog tima protiv ukrajinskog tima, odgovorio je odrično.

"Možda smo na kraju ušli u veći rizik, ali uradili smo sve što smo isplanirali. Uradili smo sve, ali je izostala realizacija. Sprečavala su nas njihova dva čvrsta bloka, sterilno smo pokušavali sa bokova...".

Uoči prvog kola Jelen Superlige, crveno-bijeli imaju problem i sa povredama. U petak su tri igrača bila van stroja (Mladenović, Milunović i Kasalica), pored od ranije povrijeđenog Mijailovića.

Od ranije povređeni Nikola Mijailović u Ivanjici sigurno neće igrati zbog povrede zadnje lože, ali postoji velika mogućnost da zaigra u drugom kolu, kada će Crvena zvezda na "Marakani" biti domaćin Jagodini.

Dijelom zbog toga, a dijelom zbog nedovoljne uigranosti, Stojanović je upitan i na kojim pozicijama su mu hitno neophodna pojačanja i da li ima svoje želje.

"Primarne želje su mjesta napadača i defanzivnog veznog, koji može da se brzo transformiše u fazu napada. Nadao sam se dolasku novih igrača i prije i volio bih da se to dogodi u što kraćem roku. Imam svoje želje i nadam se da će biti ispunjene", rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Trener crveno-bijelih pohvalno je govorio o igri talentovanog defanzivca Darka Lazića i najavio da će tokom dana provesti vrijeme u razgovoru sa igračima. Posebno će pričati sa kapitenom Nenadom Milijašem, tragičarem meča sa Černomorecom.

"Milijašu nije lako, svojim odnosom to nije zaslužio. Razgovaraću danas sa njim i pustimo da se malo ohlade glave".

Crveno-bijeli će u nedelju igrati protiv Javora, tradicionalno neugodnog protivnika, u njima tradicionalno neugodnom prvom kolu.

"Znam da je Zvezda rijetko pobjeđivala u uvodnim kolima i odradićemo još dodatnih analiza. Ivanjičani su jak tim, imaju par tehnički veoma dobrih igrača i čeka nas dobra utakmica", istakao je Stojanović.

Na pitanje da li je njegov tim kadar da osvoji titulu, Stojanović nije želio da da konkretan odgovor.

"Tokom prvenstva se događaju povrede, oscilacije, trebaju nam pojačanja da bismo povećali kvalitet treninga... Ipak, optimista sam, iako sam stigao na pola priprema, a za svaki automatizam u radu je potrebno vrijeme".

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC