• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milijaš: Odlazim ako me Zvezda ne želi

"Pričaću sa ljudima iz kluba. Ako ja Zvezdi nisam potreban i Zvezda mene ne želi, normalno je da ću gledati da napustim klub", kaže kapiten.

  Milijaš: Odlazim ako me Zvezda ne želi Izvor: MONDO

Četvrtak uveče, 8. avgusta 2013, ostaće u ružnom sjećanju kapitenu Crvene zvezde Nenadu Milijašu.

Tek drugi put u karijeri, a prvi u crveno-bijelom dresu, nije iskoristio penal. Uspješniji je bio golman Dmitrij Bezotosni.

Dogodilo se to u važnom trenutku, u posljednjem minutu prvog poluvremena revanš utakmice sa Černomorecom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Bio je to šok od kojeg igrači vicešampiona Srbije nisu mogli da se oporave. Utakmica je završena bez golova, a Ukrajinci su prošli dalje zahvaljujući pobjedi u Odesi (3:1).

Promašen penal, zvižduci publike i skandiranje "Milijaš napolje", zamjena u pauzi između dva poluvremena, ali najviše eliminacija iz Evrope, potresli su Nenada Milijaša.

"Sve zajedno mi je jako teško palo. Najžalije mi je to što smo ispali. Borili smo se, imali šanse, ali ja sam sa jedne strane krivac. Nisam uspio da postignem penal, a sigurno je da sam imao najveću želju da dam gol u tom trenutku", rekao je kapiten crveno-bijelih novinarima dan poslije utakmice.

Da li si mogao da spavaš?

"Teško".

"Bio mi je to najgori trenutak u karijeri"
, dodao je Milijaš.

A da li si razmišljao o odlasku iz Zvezde?

"Pričaću sa ljudima iz kluba. Ako ja Zvezdi nisam potreban i Zvezda mene ne želi, normalno je da ću gledati da napustim klub. Poslije svih priča sa Upravom i trenerom kako sam potreban Zvezdi i kako valjam, nisam razmišljao o tome, ne poslije jedne utakmice", rekao je vidno razočaran Milijaš zbog svega što se u četvrtak uveče dešavalo na "Marakani".

Penal je izveo u donji desni ugao. Da može da vrati vrijeme, kaže da bi šutirao drugačije.

"Ovo mi je prvi penal koji sam promašio u Zvezdi, promašio sam jedan u Engleskoj. Nema pravila kako šutiram. Šutirao sam i visoko i poluvisoko i po zemlji... Kada bih vratio vrijeme šutnuo bih loptu gore, ali nisam, mislio sam da je dole bolje. Pogriješio sam, ali svakome se desi. Danas je novi dan...".

"Tek je jedan dan prošao, još mi je teško, ali nadam se da ću u sljedećoj utakmici izvući maksimum i nastaviti dalje", dodao je kapiten crveno-bijelih.

Sljedeća utakmica biće u nedjelju u Ivanjici, protiv Javora u 1. kolu Jelen Superlige.

"U glavi sam spreman za utakmicu sa Javorom. Želim da putujem i želim da igram, ali trener će odlučiti o tome. Samo pobjedama u narednim mečevima mogu da zaboravim na četvrtak".

Neočekivan promašaj sa bijele tačke najiskunijeg igrača u timu nije naišao na saosjećanje publike, posebno sa zapadne i istočne tribine Zvezdinog stadiona. Uslijedile su salve zvižduka upućene kapitenu.

"Jako loše sam se osjećao, ali svako ko plati kartu ima pravo da komentariše utakmicu na način na koji on misli da je neko zaslužio. Neko na zapadu misli da sam ja tako zaslužio. Moje je da treniram i igram što je moguće bolje. Jesam dosta dao Zvezdi, ali od prošlosti se ne živi. Prošlu sezonu sam odigrao dobro, a ovo je nova. Nešto nisam uradio kako treba. Da li sam za to kriv samo ja ili još neko, ne znam. Sigurno je da mi je jako teško palo i da sam se loše osjećao i poslije utakmice".

S druge strane, Milijaš je dobio podršku saigrača i stručnog štaba.

"Dobio sam podršku svih iz svlačionice, a mislim da imam i podršku kluba".

Da li je zaista tako ili postoje članovi klupskog rukovodstva koji bi rado vidjeli leđa Nenadu Milijašu, vidjećemo u narednim danima.

"Nisam tražio izmjenu"
U pauzi između dva poluvremena Milijaš je ostao u svlačionici. Umjesto njega u drugih 45 minuta igrao je Filip Kasalica.

"Trenerova je odluka bila da ostanem u svlačionici. Nije mi ništa obrazlagao, čuo sam samo ono što je pričao poslije na konferenciji. Nisam pomišljao na zamjenu, ali tek kada bih izašao na teren vidio bih da li sam psihološki spreman da igram... Nisam se uplašio toliko da ne izađem nazad. Ne mislim da sam prvo poluvrijeme pretjerano loše igrao, ali od penala su svi očekivali gol. To sam i zaslužio svojim ranijim izvođenjem penala", rekao je kapiten Zvezde.

(J. Terzić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC