• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borcu prija bod sa "Otoke"

U prvoj utakmici 3. kola Premijer lige BiH. Na sarajevskoj "Otoci" Olimpik i Borac odigrali 1:1. Gosti poveli golom Đelmića, Rizvanović izjednačio.

 Borcu prija bod sa "Otoke" Izvor: MONDO

Olimpik i Borac podijelili su bodove odigravši 1:1, čime su oba tima nastavili seriju bez poraza u novoj sezoni. Timovi iz Sarajeva i Banjaluke u prva tri kola sakupili su po pet bodova, uz bilans od po dva remija i jednu pobjedu.

Olimpik je bio za nijansu bolji rival tokom susreta, ali su i Banjalučani odigrali odličan meč, tako da je neriješen ishod i najrealniji ishod ovog meča.

Prvu priliku na utakmici Borac je pretvorio u vođstvo. Sjajno se u šesnaestercu domaćih snašao Ognjen Đelmić i doveo Banjalučane u vođstvo. Đelmiću je ovo bio prvi pogodak u crveno-plavom dresu, a zanimljivo je da ga je postigao upravo protiv svog nekadašnjeg kluba Olimpika.

Od tog trenutka izabranici Dragana Jovića više su se orijentisali ka odbrani svog gola, a često su prijetili iz kontranapada.

Start drugog poluvremena donio je izjednačenje. Spektakularan pogodak u 54. minutu postigao je Mirza Rizvanović sa preko 30 metara.

Iako su u nastavku fudbaleri Olimpika pokušavali da potpuno preokrenu rezultat, najbolju šansu imali su gosti. Mladen Žižović sredinom drugog dijela igre imao je odličnu priliku da savlada čuvara mreže Olimpika, ali je Dino Hamzić sjajno intervenisao u dva navrata i spasio svoj gol.

Olimpik je u narednom kolu ponovo domaćin, na "Otoku" stiže debitant u ligi Mladost iz Velike Obarske, dok će Borac igrati derbi meč na svom terenu protiv šampiona Željezničara.

TOK UTAKMICE

1. minut - počela je utakmica na stadionu "Otoka", gdje se okupilo svega 200-tinjak gledalaca.

5 - GOOOL!!! Borac vodi 1:0. Ognjen Đelmić oslobodio se svojih čuvara, šutirao ka golu Olimpika, defanzivac domaćih Bojan Regoje skrenuo je loptu, koja je završila u golu Dine Hamzića.

18 - Domaćin je zaprijetio preko Dženana Duraka, ali je golman Borca Asmir Avdukić odbranio šut fudbalera Olimpika. U istom minutu nova šansa za Sarajlije. Veldin Muharemović je šutirao sa nekih 18 metara, ali nije bio precizan.

21 - Nova prilika za Olimpik. Sada je i Regoje pokušao, ali nakon lijepog udarca lopta odlazi preko gola.

28 - Domaći tim pokušava da dođe do izjednačenja, ali bezuspješno za sada. Prvu javnu opomenu na meču zaradio je Muharemović.

37 - Konačno i jedna akcija fudbalera Borca, koji su se nakon vodećeg gola orijentisali više na odbranu svog gola. Mladen Žižović, Joco Stokić i Aleksandar Subić lijepo su kombinovali, ali je šut Subića izblokirala odbrana Zrinjskog.

40 - Prvi žuti karton i za fudbalere Borca. Aleksandar Radulović oštro je startovao na Dženana Duraka, a sudiji Danijelu Pajiću iz Bijeljine nije preostalo ništa drugo nego da sankcioniše fudbalera crveno-plavih.

45 - Prvo poluvrijeme završeno je vođstvom Banjalučana rezultatom 1:0. Jedini pogodak u prvih 45 minuta postigao je nekadašnji igrač Olimpika, a sada Borca Ognjen Đelmić.

DRUGO POLUVRIJEME

46 - Haris Duljević imao je odličnu priliku da svom timu donese izjednačenje u prvom minutu nastavka, ali je lopta otišla pored Avdukićevog gola.

52 - Nastavljaju se ataci Olimpika. Sada je i Zoran Kokot imao priliku sa ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla malo iznad prečke protivničkog gola.

54 - GOOOL!!! I to kakav! Mirza Rizvanović donosi Olimpiku izjednačenje. Defanzivac domaćih odlučio se na udarac sa preko 30 metara i pogodio same rašlje gola nemoćnog Avdukića - 1:1.

61 - Prva izmjena u redovima Banjalučana. Iz igre je izašao Vladan Grujić, a u crveno-plavom dresu debituje iskusni defanzivac Igor Žuržinov.

65 - Sjajna prilika za Mladena Žižovića da ponovo donese prednost Borcu, ali je odlično intervenisao golman Olimpika Hamzić. U nastavku akcije brz kontranapad domaćih, pokušao je Sulejman Smajić, ali nije uspio da pogodi gol.

67 - Olimpik je sve bliži drugom golu. Smajić je šutirao sa preko 20 metara, za malo pored gola.

70 - U nepunih tridesetak sekundi dva žuta kartona za igrače Borca sa imenom Aleksandar. Prvo je "požutio" Subić, a nakon njega i mladi Kondić.

89 - Posljednjih dvadesetak minuta igre opao je tempo. Olimpik ima terensku inicijativu, ali bez ozbiljnijih prilika da se ugrozi Avdukić.

90 - KRAJ.

OLIMPIK - BORAC 1:1 (0:1)
/Rizvanović 54 - Đelmić 5/

OLIMPIK: Hamzić, Merajić, Regoje, Kokot (od 75. min. I. Smajić), Muharemović, Durak (od 80. min. Kapić), Duljević, Rizvanović, Vidović, S. Smajić, Stubičan. Trener: Nedim Jusufbegović.

BORAC: Avdukić, Radulović, Žižović (od 80. min. St. Dujaković), Grahovac, Runić, Stokić (od 89. min. Perović), Raspudić, Subić, Đelmić, Grujić (od 61. min. Žuržinov), Kondić. Trener: Dragan Jović.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC