• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferdinand: Englezi, koju igru igrate?

Fudbaler Junajteda izjavio je da je selekcija Gordog albiona izgubila identitet i da bi nacionalni tim trebalo da se odluči za određeni stil igre.

 Ferdinand: Englezi, koju igru igrate? Izvor: MONDO

"Počelo je da se nazire nešto za vrijeme dok je Glen Hodl bio selektor, od 1996. do 1999. godine. Hodl je ideju jednostavne, tečne igre žello da sprovede u djelo. Od tada nismo vidjeli nekakav koncept igre, da možeš da kažeš - da, to je reprezentacija Engleske", rekao je Rio Ferdinand engleskim novinarima.

Bivši defanzivac Gordog albiona istakao je da reprezentacija mora da bude spremna da žrtvuje kratkoročni uspjeh zarad višeg cilja, kako to rade ostale reprezentacije.

"Možete ubaciti mlade igrače u seniorski tim Španije ili Italije, koji možda u tom trenutku nemaju brzinu i fizičku snagu da se nose sa starijima, ali ubijeđen sam da bi znali šta treba da rade, jer ih o tome uče iz dana u dana", objasnio je Ferdinand.

Ferdinand je za Englesku odigrao 81 utakmicu i postigao tri gola, a za državni tim nije nastupao od juna 2011. godina jer ga je selektor Roj Hodžson izostavio sa spiska za prvenstvo Evrope u Ukrajini i Poljskoj.

Englezi su prvi i posljednji put Svjetsko prvenstvo osvojili 1966. godina i od tada su samo dva puta uspjeli da se domognu polufinala na velikim takmičenjima - na SP 1990. godine u Italiji i šest godina kasnije na šampionatu Evrope na domaćem terenu.

(MONDO, foto: Beta/AP/Kirsty Wigglesworth)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC