• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" dobri, ali poraženi

"Orlovi" u Barseloni imali posljednju provjeru pred meč sa Hrvatskom u Beogradu, 6. septembra.

 "Orlovi" dobri, ali poraženi Izvor: MONDO

Rezultatski gledano, fudbalska reprezentacija Srbije ima lošu uvertiru izuzetno važnom okršaju sa Hrvatskom za nešto manje od mjesec dana u Beogradu.

Igrački gledano, mogu "orlovi" da se nadaju neophodnoj pobjedi za nastavak takmičenja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Posebno kada se ima u vidu da su se Hrvati propisno namučili sa Lištenštajnom.

Potrebno je samo malo više hrabrosti i odlučnosti, kako u odbranu tako i u napadu.

Izabranici Siniše Mihajlovića odigrali su borbeno protiv očigledno kvalitetnijeg rivala i imali dvije odlične prilike za gol, uz još nekoliko dobrih. Prvi put nedostajalo nam je sreće, kada je šut Slobodana Rajkovića poslije kornera na samo metar od gol linije uspio da izblokira Džekson Martinez (u 30. minutu), a drugi put je Dušan Tadić previše oklijevao sa udarcem, da bi na kraju šutirao Filip Đuričić, koji mu je i stvorio šansu, ali nedovoljno dobro da se savlada David Ospina (49. minut).

Zakasnio je Antonio Rukavina da postavi ofsajd zamku, a Džekson Martinez kao munja utrčao u naš šesnaesterac, sam pred golmana Predraga Rajkovića koji je tek nekoliko trenutaka ranije zamijenio Damira Kahrimana. Ipak, talentovani čuvar mreže Jagodine, koji je nedavno postao juniorski prvak Evrope, odlično je reagovao i ramenom odbranio njegov šut. Lopta je otišla u vis, a Neven Subotić umjesto da je šutne daleko od gola, vratio ju je na glavu Martinezu. Ovaj je ubacio pre gol, gdje je Fredi Guarin bio spretniji od Nenada Tomovića i Slobodana Rajkovića.

Ne mnogo lijep pogodak, ali dovoljan za pobjedu.

Tako nekako odigrali su i Kolumbijci ovu utakmicu. Tek na trenutke pokazali su zašto se nalaze na trećem mjestu FIFA rang liste (Srbija je 41) i atraktivnim potezima, karakterističnim za Južnoamerikance, stvorili su par prilika, ali u drugom poluvremenu kao da su čekali da se meč završi.

Nisu puno napadali, ali poklon šansu su znali da kazne. S druge strane, naši fudbaleri su kroz aktuelne kvalifikacije propustili mnoge poklone....


SASTAVI:

SRBIJA: Kahriman, Ivanović, Subotić, Rajković, Tomović, Radovanović, Fejsa, Basta, Đuričić, Sulejmani, Mitrović. Igrali su još: Šćepović, Tadić, Petrović, Rukavina, Krstičić.
KOLUMBIJA: Ospina, Moskera, Valdez, Kuadrado, Zuniga, Armero, Sančez, Agilar, Rodrigez, Martinez, Murijel. Igrali su još: Jepes, Ramirez, Baka, Meija, Kvintero, Vaskez.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC