• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Altidor zasjenio Džeku

Fudbaleri Bosne i Hercegovine vodili na poluvremenu 2:0, protiv Sjedinjenih Država u Sarajevu. U nastavku preokret i pobjeda SAD-a 4:3.

 Altidor zasjenio Džeku Izvor: MONDO

Sjajan meč sa puno golova odigrali su Bosna i Hercegovina i Sjedinjene Države.

Na kraju poslije velikog preokreta pobjeda ekipa Jirgena Klinsmana 4:3.

To je bila 13 uzastopna pobjeda Sjedinjenih Država, a na drugoj strani tim Safeta Sušića je doživio poraz poslije devet mečeva. Rekli bi bolje i sada nego nakon kvalifikacionih utakmica sa Slovačkom, koje slijede.

BiH je sjajno odigrala prvo poluvrijeme, pred oko 30. 000 navijača na Koševu. Već u osmom minutu Edin Džeko je postigao vodeći gol. Za njega jubilarni 30. u dresu reprezentacije. Nakon pola sata igre u srijelce se upisao i Vedad ibišević i sve je mirisalo na rutinski trijumf.

Ipak selektor BiH Safet Sušić je na poluvremenu izvšio čak pet izmjena što se itekako osjetilo u igri. Najprije je Džonson u 55. minutu postigao prvi gol za goste. Samo pet minuta kasnije napadač Sanderelenda Altidor postiže prvi od svoja tri gola. Do kraja meča Džeko je novim pogotkom postavio konačnih 4:3.

MISIMOVIĆ: BOLJE SAD NEGO PROTIV SLOVAČKE

"Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali i zasluženo smo poveli s 2:0. U drugom dijelu smo pali, bilo je dosta izmjena i šteta što smo izgubili. Ali bolje sada, nego protiv Slovačke. Šteta, doista šteta i mislim da nam se ne smije dešavati da kući primamo četiri gola.Slijede nam dvije utakmice protv Slovačke. Neće biti jednostavno, kod Slovaka se nikad ne zna, mogu odigrati sjajno, a mogu i podbaciti", rekao je poslije meča Zvjezdan Misimović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC