• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati: Za Srbiju ćemo biti spremni

Najbolji igrač "kockastih" Luka Modrić poslije "mršavih" 3:2 u Lihtenštajnu uvjeren da će njegov tim protiv "orlova" odigrati na mnogo višem nivou.

 Hrvati: Za Srbiju ćemo biti spremni Izvor: MONDO

Selektor Štimac najavljuje promene u sastavu Igor Štimac nije bio zadovoljan onim što su njegovi izabranici pružili u Vaduzu na prijateljskoj utakmici protiv Lihtenštajna.

Osnovni cilj je ostvaren - upisana je pobjeda (3:2), ali ne ubjedljiva kakvu su Hrvati željeli pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Srećan sam zbog postignutih golova, ali i pobjede. Vidjelo se da je većina nas još uvijek u pripremnom priodu i da nam nedostaje svježina... Ipak trebalo je da iskoristimo sve prilike i da slavimo ubjedljivijim rezultatom. Jasno je da smo realno slabijem rivalu dopustili u nekoliko navrata da pokaže kvalitet, što je odbrambeno bilo loše za nas. To ne smije da nam se događa protiv jačih suparnika, kao što je Srbija", izjavio je Štimac hravtskim novinarima poslije meča u Vaduzu.

On je dodao da najviše "škripi" po lijevoj strani.

"Uopšte nisam zadovoljan prvim poluvremenom, i ta igra mora da se popravi. Drugo poluvrijeme je bio bolje, ali Lihtenštajn je malo tada i pao. Ipak, pohvalio bih nove igrače više nego što bih bilo koga kritikovao. Moramo da isprobavamo i da tražimo poboljšanja na toj levoj strani, tu nije funkcionisalo kako treba. Dao sam Miliću i Pivariću po 45 minuta da vidim kako će reagovati. Imali smo problema na toj lijevoj strani, možda i zbog postavljanja Olića koji je dosta trčao u napad. Moraćemo da isprobavamo kako bismo našli što bolje rješenje na tom dijelu terena. Prioritet će biti stvaranje konkurencije i podizanje nivoa igre Ivana Strinića, ali ako se pojavi bolje rješenje, iskoristiću ga", istakao je hrvatski selektor.

Štimac je rekao da će sastav tima koji je nastupao protiv Lihtenštajna biti umnogome promijenjen na duelu 6. septembra u Beogradu.

"Za Srbiju ćemo morati da kombinujemo. Nastupaćemo možda sa jednim defenzivnim veznim ili u sastavu 4-4-2. Sve zavisi od spremnosti i forme igrača. U narednom periodu moraću na put gdje ću obaviti razgovore sa trenerima hrvatskih reprezentativaca, kako bih tačno znao šta od koga mogu da očekujem. Jasno je da će dvoboj sa Srbijom zahtijevati mnogo preciznosti", dodao je Štimac.

I Luka Modrić svjestan je da ekipa mora da djeluje ubjedljivije protiv Srbije od onog izdanja koje je prikazala u Vaduzu.

"Jedino dobro iz ove utakmice je rezultat. Realno, nismo igrali dobro i sreća je da imamo dovoljno vremena da se pripremimo za Beograd... Tamo ćemo izgledati puno bolje, u to sam uvjeren", rekao je Modrić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC