• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ninković i poluvrijeme dovoljni Zvezdi

Crvena zvezda golovima Miloša Ninkovića u prvom poluvremenu uspjela da dođe do pobjede protiv Jagodine. Goran Gogić u 82. minutu ublažio poraz.

 Ninković i poluvrijeme dovoljni Zvezdi  Izvor: MONDO

Miloš Ninković i jedno poluvrijeme bili su dovoljni za pobjedu Crvene zvezde protiv Jagodine u 2. kolu Jelen Superlige Srbije.

Vezista crveno-bijelih pogodio je u 31. i drugom minutu nadoknade prvog dijela, a Goran Gogić u 82. postavio konačnih 2:1.

Poslije prvih 45. minuta djelovalo je da će Zvezda mnogo lakše doći do pobjede, čak i ubjedljivije od 2:0, međutim, domaći fudbaleri su po povratku sa odmora više bili statisti, nego akteri utakmice na "Marakani".

Inicijativu su prepustili gostima, ali ovaj tim Jagodine po igri i ne podsjeća na onaj iz prošle sezone, koji je u Beogradu pobijedio crveno-bijele 2:1.

To pokazuju i rezultati ove sezone. Osim časne eliminacije od Rubina u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Jagodina je poražena kod kuće od Napretka (0:2) i ove subote od Crvene zvezde na "Marakani".

Iako je Gogić u finišu savladao Bobana Bajkovića, vidjelo sa de nema dovoljno vremena za preokret. Čak su crveno-bijeli imali priliku da vrate dva gola prednosti, međutim, povratnik u klub Dragan Mrđa nije iskoristio tri prilike u kojima se našao, niti je Ninković uspio da upiše het-trik, pošto je bio izblokiran.

Mrđa je utakmicu počeo na klupi, a na teren je ušao u 71. minutu umjesto debitanta Ifeanija Onjila, koji je imao nekoliko dobrih prilika za pogodak, ali nije uspio da savlada mladog Predraga Rajkovića.

Prvi put od dolaska u Crvenu zvezdu, trener Slaviša Stojanović utakmicu je počeo sa dvojicom napadača, a povjerenje je ukazao Nigerijcima Abioli Daudi i novajliji Onjilu.

ZVEZDA: Bajković, Vešović, Krneta, Lazić, Mladenović (88. Mijailović), Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik, Onjilo (71. Mrđa), Dauda (80. Savićević).

JAGODINA: Rajković, Dukić, Živanović, Tomić, El Monir, Damjanović, Ranđelović, Cvetković (85. Lepović), Arsenijević, Đurić (73. Šušnjar), Stojanović (46. Gogić).

Kao što je najavljeno, utakmica na "Marakani" kasnila je pet minuta u znak protesta protiv predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića. U 18.00, kada je meč trebalo da počne, na terenu nije bilo igrača, niti sudija, a na video-bimu je počelo petominutno odbrojavanje.

Zanimljivo, za razliku od mečeva Voždovac - Vojvodina i Spartak - OFK Beograd koji su, takođe, kasnili, na "Marakani" kapitenima zbog toga nisu pokazani žuti kartoni. Protest je viđen i u Nišu, gdje je Radnički ugostio Partizan.

PREKID ZBOG PROTESTA

U 39. minutu utakmica je prekinuta zbog protesta navijača na račun FSS i Sudijske komisije.
Delije su raširile transparent "Sudijska organizacija - kriminalna formacija", poslije čega je sudija Milorad Mažić prekinuo utakmicu na nekoliko minuta. Nastavljena je kada je transparent sklonjen.

Terensku inicijativu od prvog minuta Crvena zvezda je krunisala golom u 31. minutu. Svoj prvenac u crveno-bijelom dresu postigao je Miloš Ninković poslije odličnog solo-prodora Marka Vešovića po desnoj strani. Iako se našao u dobroj poziciji, bek Zvezde nije želio da šutira, već je pokušao da proigra Onjila, ali se lopta od Dukića odbila na nogu Ninkoviću koji ju je sa nekih desetak metara po sredini poslao u mrežu.

U drugom minutu nadoknade prvog poluvremena Ninković je ponovo pogodio, pošto je u "srcu" šesnaesterca sam sebi stvorio poziciju za šut i onda precizno plasirao loptu u gol.

Samo minut ranije sjajnu priliku imao je Ifeani Onjilo, kojeg je Filip Mladenović "spojio sa golom", ali je šut Nigerijca sa sedam metara iz prve odlično odbranio novopečeni reprezentativac Srbije Predrag Rajković.

Imala je Zvezda gol-šansu i u 14. minutu, kada je Rajković boksovao loptu pravo na nogu Ninkoviću, koji ga je uspješno lobovao, ali je Vukašin Tomić glavom na gol-liniji spriječio pogodak.

Kada se sumira igra iz prvog poluvremena, evidentno je da će Ifeani Onjilo predstavljati veliko pojačanje za Crvenu zvezdu, a čini se da dolazak doskorašenjg napadača Javora prija i njegovom sunarodniku Abioli Daudi, sa kojim, zasad, dobro sarađuje.

S druge stane, Jagodina ne liči na tim od prošle sezone...

Uspjeli su gosti da postignu gol u 82. minutu, kada je Goran Gogić ostao sam u petercu poslije centaršuta iz prekida. Po ko zna koji put ove sezone odbrana Zvezde djelovala je statično, ali mogao je u toj situaciji bolje da reaguje i Bajković, odnosno da istrči. Međutim, ostao je na liniji i omogućio napadaču "ćurana" da šutira glavom. Ipak, po igri Jagodine do tog trenutka vidjelo se da je pogodak kasno stigao, pa je Zvezda na kraju upisala prva tri boda ove sezone.

Pogledajte video.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC