• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Novi remi Voše, protesti širom Srbije

Pobjede Novog Pazara, Spartaka i Radničkog 1923. Utakmice počele pet minuta kasnije u Subotici i na Vračaru, potom na "Marakani" i Čairu.

 JSL: Novi remi Voše, protesti širom Srbije Izvor: MONDO

Protest protiv čelnika Fudbalskog saveza Srbije, na čelu sa Tomislavom Karadžićem, na koji je dva dana ranije pozvala Crvena zvezda, zaživio je u subotu popodne na četiri od sedam stadiona.

Utakmice drugog kola počele su pet minuta poslije predviđenih termina u Subotici (Spartak - OFK Beograd), Nišu (Radnički - Partizan), na Vračaru (Voždovac - Vojvodina) i, naravno, na "Marakani", gdje su crveno-bijeli dočekali Jagodinu.

Nije sasvim jasno koliko je ekipa, od osam umiješanih, podržalo ideju o protestu.

Žute kartone zbog neblagovremenog izlaska na teren dobili su prije početka utakmica Torbica (Spartak), Petković (OFK Beograd) i Vranješ (Vojvodina), ali ne i kapiten Voždovca.

Kuriozitet je da najbolji srpski sudija, Milan Mažić, na meču Zvezda - Jagodina nije sankcionisao nikoga, a nije ni Vlado Glođović na Čairu...

Vratimo se fudbalu!

Na pet utakmica odigranih od 17 časova, domaćini su odnijeli tri pobjede, dok su dva meča završena neriješeno.

Vojvodina je još jednom podbacila, odigravši 1:1 sa Voždovcem i to na neutralnom terenu, pošto stadion novog superligaša još nema upotrebnu dozvolu.

Novosađani su bili nadomak očekivanog trijumfa, kada je Enver Alivodić glavom zatresao mrežu na centaršut Stojana Vranješa, ali su prije vremena počeli da misle na četvrtak i duel sa Šerifom. Odbrani je pala koncentracija i to je u 81. minutu kaznio Adam Marušić.

Tim Marka Nikolića ovog ljeta u kvalifikacijama za Ligu Evrope ima pet pobjeda i jedan remi, a u Superligi - dva remija iz prva dva kola!?

Napredak je bio na dobrom putu da upiše i drugu pobjedu po povratku u elitno društvo, ali je u Kragujevcu ostao potpuno praznih šaka - 2:1.

Nenad Mirosavljević je svojim trećim golom sezone doveo Kruševljane u vođstvo, a onda su Komnen Andrić i Bojan Beljić iz penala u 90. minutu napravili preokret.

Bogić Bogićević sa Javorom je gostovao svom doskorašnjem timu, Donjem Sremu. Utakmica je završena po njega idealnim rezultatom - 1:1. Domaćin je poveo preko Ognjena Damnjanovića, izjednačio je Dušan Ivković.

Novom Pazaru se "vratilo" za nesrećan poraz od Partizana na startu prvenstva. Pazarci su uporno napadali na gol Rada, a gol odluke pao je petnaestak minuta prije kraja.

Admir Kecap matirao je Filipa Kljajića sa 18 metara, poslije solo akcije.

Spartak je do tri boda i mjesta u gornjem dijelu tabele takođe stigao u finišu utakmice protiv OFK Beograda. Pun pogodak obezbijedio je Miljan Milivojev, spriječivši da se meč završi najnepopularnijim rezultatom.

REZULTATI 2. KOLA:

Voždovac - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Marušić 81 - Alivodić 64/

Novi Pazar - Rad 1:0 (0:0)
/Kecap 76/

Spartak - OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Milivojev 82/

Donji Srem - Javor 1:1 (1:0)
/Damnjanović 15 - Ivković 69/

Radnički 1923 - Napredak 2:1 (0:1)
/Andrić 64, Beljić 90p - Mirosavljević 31/

Crvena zvezda - Jagodina 2:1 (2:0)
/Ninković 31, 45+2 - Gogić 81/

Radnički Niš - Partizan0:0

u nedjelju:

Čukarički - Sloboda Point 19.00

TABELA: Javor 4, Radnički N. 4, Partizan 4, Spartak 4, Napredak 3, Čukarički (-1) 3, Novi Pazar 3, OFK Beograd 3, Crvena zvezda 3, Radnički 1923 3, Vojvodina 2, Donji Srem 2, Sloboda (-1) 1, Voždovac 1, Rad 0, Jagodina 0.

PAROVI 3. KOLA (24. i 25. avgusta): Partizan - Radnički 1923, Napredak - Crvena zvezda, Jagodina - Donji Srem, Vojvodina - Spartak, OFK Beograd - Čukarički, Javor - Voždovac, Rad - Radnički Niš, Sloboda - Novi Pazar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC