• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojković se vratio i sačuvao Partizan

Crno-bijeli remizirali sa Radničkim u Nišu - 0:0. Meč kasnio pet minuta. Vladimir Stojković prvi put branio i bio heroj meča.

 Stojković se vratio i sačuvao Partizan  Izvor: MONDO

Borbeni i samo u posljednjih desetak minuta zanimljivi meč na Čairu završen je bez golova.

RADNIČKI NIŠ - PARTIZAN 0:0

Igrači i jedne i druge ekipe primorali su protivničke golmane da samo dva puta intervenišu. To je bolje i atraktivnije radio čuvar mreže šampiona, Vladimir Stojković.

Iskusni povremeni reprezentativac Srbije prvi put je istrčao na teren ove sezone i u oba poluvremena po jednom spriječio gol domaćih. O tome kako je odbranio šut "makazicama" Vladimira Milenkovića u 78. minutu pričaće se i narednih dana...

Na centaršut sa lijeve strane, rezervista Nišlija reagovao je atraktivnim potezom, ali sa četiri metra od gol linije nije uspio da pošalje loptu iza definitivno najboljeg srpskog golmana. Stojković je odbranio i probudio monotonom igrom uspavanu publiku ispunjenog Čaira.

Video

Sa druge strane, crno-bijeli su reagovali tek u posljednjih pet minuta. Novajlija Ismael Fofana u 85. je prvi put poslao loptu ka okvir gola domaćih, odakle je izbio Milan Ćulum, a u nadoknadi vremena to je učinio i Saša Ilić. Kapiten crno-bijelih pogodio je sa 18 metara dobro postavljenog Aleksandra Kesića.

Prvi meč za Partizan odigrao je debitant Ismael Fofana. Aleksandar Mitrović stigao je na vrijeme iz Anderlehta, ali je počeo meč na klupi.

Ušao je u igru u 32. minutu, zbog povrede Nemanje Kojića.

Tim Vuka Rašovića odigrao je blijedu utakmicu, na momente i bez jasno izražene želje da postigne gol, pa je jasno da šampion u Nišu nije našao put ka izlasku iz očigledne krize igre.

"Bila je otvorena utakmica, oni su imali svoje šanse, a mi svoje. Pokušavali smo da damo gol sa svih strana, ali jednostavno nismo uspjeli... Idemo dalje. Trebalo je da igramo drugačije prvi dio drugog poluvremena, ali igra Radničkog je uticala da ne bude tako", rekao je trener Partizana izveštaču TV Arena sport poslije utakmice.

Borbeni domaći igrači ostali su pred nadoknadu vremena sa igračem manje, iako su mogli da budu malobrojniji u većem dijelu nastavka.

Sudija Vlado Glođović u 89. minutu je zbog faula nad Aleksandrom Mitrovićem pokazao drugi žuti karton Milošu Živkoviću, a prema svim pravilima to je trebalo da uradi i u 54. minutu, kada je novi igrač Anderhelta poslije duela sa istim defanzivcem završio na atletskoj stazi.

Arbitar iz Vrbasa odlučio je da kalkuliše i učinio uslugu Radničkom, kao i kada krajem prvog poluvremena nije vidio očigledno igranje rukom Živkovića na 18 metara od svog gola.



Radivši svoj posao pod posebnom lupom nakon prošlonedjeljnih grešaka Vladimira Nedeljkovića u Humskoj, Glođović je izveo ekipe na teren sa pet minuta zakašnjenja.

Igrači Partizana čekali su u tunelu domaće do 19.04 časova, pošto su Nišlije odlučile da podrže protest protiv Fudbalskog saveza Srbije.

Na kraju meča, domaći su zadovoljniji otišli u svlačionicu. Gosti će krenuti na put sa starim razlozima za brigu.

"Obje ekipe su se borile i htjele pobjedu. Mi smo imali najbolju šansu kada je Stojković gotovo nevjerovatno odbranio (šut makazicama). Planirao sam tri boda iz prve dve utakmice, tako da smo sa ova četiri prebacili očekivanja i zadovoljan sam zbog toga", izjavio je trener Radničkog Dragoljub Bekvalac.

TOK MEČA

KRAJ

93' - Saša Ilić šutira sa 17 metara, pravo u golmana.

92' - Još jedna izmjena u Radničkom. Izlazi A. Jovanović, ulazi Bratislav Pejčić.

89' - Izmjena u Radničkom. Na teren ulazi Radoš Bulatović, umjesto Saše Stojanovića.

89' - Isključen je štoper domaćih Miloš Živković. Rukama je zaustavio Aleksandra Mitrovića i zasluženo napustio teren, s obzirom na to da je ranije dobio žuti karton.

88' - Branko Pauljević pokušava sa 20 metara, ali ne probacuje loptu iza leđa zadnje linije.

85' - Konačno Partizan šutira i u okvir gola! Fofana pokušava sporo poslije prekida, a Ćulum izbija loptu sa gol linije.

84' - Branko Pauljević nespretno reaguje i omogućuje korner za Partizan. Jojić centrira, ali bez prilike. I nakon kornera sa druge strane ponovo je isti igrač reagovao i izbio loptu u korner.

81' - Milenković je raspoložen za igru. Šutirao je "punom" i za metar-dva promašio lijevu stativu. Potom pokušava i Ćulum iz naleta... "Zuje" lopte po kaznenom prostoru gostiju.

80' - Slobodni udarac za Radnički. Jojić je faulirao Milenkovića na 23 metara od gola.

78' - Kakva odbrana Vladimira Stojkovića! Golman Partizana zaustavio je loptu poslije šuta "makazicama" Vladimira Milenkovića! Sa dva metra od njega!

77' - Gužva u kaznenom prostoru Partizana, ali pomoćni sudija maše ofsajd.

76' - Ljubinkovića mijenja Vladimir Milenković. Sa druge strane, Ninkovića menja Jojić.

73' - Iskusni vezista domaćih Marko Ljubinković traži izmjenu.

65' Mitrović je pobjegao svom čuvaru Živkoviću, ali i loše pokušao da lobuje golmana Radničkog. Izmjena u Partizanu, izlazi Luka - ulazi Grbić.

63' - Ponovo Stojanović pokušava da centrira pred gol Partizana, ali Stojković smireno reaguje.

60' - Radnički se otrgao pritisku gostiju. Aleksandar Jovanović lako po lijevoj strani prolazi Aksentijevića, ali Volkov smireno, grudima šalje loptu Stojkoviću u ruke.

54' - Grub faul Živkovića na Mitroviću. Igrač Anderlehta završio je na aut liniji, a sudija Glođović iskalkulisao i odlučio da defanzivca Radničkog ostavi na terenu, jer već ima žuti karton.

54' - Crno-bijeli aktivniji u drugom poluvremenu. Zanimljiv podatak - Partizan nije primio gol na posljednja četiri gostovanja.

53' - Najbolja šansa za Partizan! Mitrović je proigrao Ninkovića, koji je sam htio da završi akciju, ali ga je Vladan Pavlović izblokirao.

50' - Prvi korner za crno-bijele na utakmici. Ninković centrira, ali ne pogađa nikoga od saigrača. U nastavku akcije je ponovo centrirao, a domaći još jednom izbili loptu u korner.

48' - Fofana fauliran na 30 metara od gola. Ponovo je kraj lopte stao Ninković, centrirao, a visoki Milan Ćulum spretno intervenisao.

- Vatromet nad Čairom.

- Incidenti na atletskoj stazi. Žandarmerija je uhapsila jednog navijača Partizana koji je sišao sa tribine, uz negodovanje ostalih pristalica crno-bjelih.

POČEO JE DRUGI DIO MEČA

Borbeno i ne previše interesantno prvo poluvrijeme odigrali su fudbaleri Radničkog iz Niša i Partizana na Čairu.

Meč je počeo sa pet minuta zakašnjenja zbog protesta domaćih protiv Fudbalskog saveza Srbije, a u nedostatku prilika za gol, najvažniji detalj meča je izmena u redovima gostiju. Nemanja Kojić ustupio je u 32. minutu mjesto u napadu Aleksandru Mitroviću zbog povrede.

Pred golom Partizana prvi put ove sezone stoji Vladimir Stojković.

POLUVRIJEME

46' - Centrira i Volkov, ali nema napadača gostiju u kaznenom prostoru.

45' - Stihijski napad Partizana. Ninković i Ilić centriraju, ali defanzivci domaćih na vrijeme intervenišu. Na kraju Mitrović glavom šutira pored gola.

43' - Previd sudije Glođovića, Partizan oštećen. Defanzivac Radničkog Živković rukom je na 18 metara od gola svjesno zaustavio loptu, a glavni arbitar to nije primjetio i sankcionisao.

41' - Stojković interveniše u maniru "trećeg beka" i glavom na 20 metara prekida napad protivnika ispred Aleksandra Jovanovića.

35' - Osim izmjene, ništa se vrijedno pomena nije dogodilo na terenu u prethodnih pet minuta.

30' Kojić zbog povrede ne može da nastavi utakmicu. Mitrović je počeo da se zagrijava, pa ušao u igru.

"Samo dva minuta i ulazim", doviknuo je Aleksandar Mitrović povrijeđenom saigraču Nemanji Kojiću. Mladi igrač ustao je sa klupe i nakon kratkog zagrijavanja utrčao na teren u 32. minutu.

26' - Borbena utakmica, ali ne i lijepa.

24' - Crno-bijeli traže penal zbog starta na Kojiću na ivici kaznenog prostora. Glođović odmahuje rukom. Marko Ljubinković pritrčao je napadaču sa leđa i, utisak je, istovremeno stigao do lopte.

21' Žuti karton za Fofanu. Novajlija u dresu šampiona grubo je zaustavio Pavlovića poslije lošeg dodavanja Kojića u kaznenom prostoru domaćih.

19' - Prva prilika za Radnički! Stojanović je "promiješao" štopere gostiju, šutirao sa desetak metara, ali je Stojković izbio loptu u korner.

18' - Domaći borbeniji. Crno bijeli se brane i pokušavaju samo prodorima Predraga Luke iz kontre.

16' - Pavlović se vratio na teren i već u 17. minutu loše centrirao saigračima iz slobodnog udarca. Na drugoj strani terena Predrag Luka pokušava da razmrda saigrače.

14' - Napadač Partizana Nemanja Kojić grubo faulira defanzivca domaćih Pavlovića. Dok su mu ljekari pružali pomoć, sudija Glođović upozorio je centarfora da će mu sljedeći put pokazati žuti karton.

12' - Vojislav Stanković izbacuje loptu iz peterca u korner. Domaći nakon prekida ne uspevaju da stvore šansu. "Smiri...", viče Vladimir Stojković. Potom se okrenuo ka Grobarima, pozdravio ih, pa ispucao loptu.

10' - Ponovo prete domaći. Đemba Đemba gubi loptu na oko 25 metara od Stojkovićevog gola, ali Aleksandar Jovanović šutira nekoliko metara pored gola.

9' - Nikola Ninković šutira neprecizno iz slobodnog udarca..

7' - Prva prilika za Partizan. Miloš Živković faulirao je Fofanu na 17 metara od gola i zaradio žuti karton. Novi napadač crno-bijelih još leži na terenu...

5' - Pritisak domaćih na početku, bez prilike.

UTAKMICA JE POČELA!

- Zanimljivo, iako je iz tabora crno-bijelih ranije poručeno da neće učestvovati u simboličnom protestu protiv čelnika Fudbalskog saveza, igrači Radničkog i Partizana ostali su u tunelu pet minuta duže nego što je bilo očekivano.

Kamera TV Arena sport brzo je razjasnila situaciju. Meč je kasnio zbog toga što su gostujući igrači čekali domaće da izađu iz svlačionice.

RADNIČKI: Kesić - Pauljević, Pavlović, Živković, M. Petrović, Ćulum, Kolarević, P. Jovanović, Ljubinković. Stojanović, A. Jovanović.

PARTIZAN: Stojković - Aksentijević, Volkov, Obradović, Stanković - Đemba Đemba, Ilić, Luka, Ninković - Kojić (od 31' Mitrović), Fofana

Glavni sudija: Vlado Glođović (Vrbas). Pomoćnici: Dejan Petrović (Kikinda) i Saša Živković (Petrovaradin). Dodatne sudije: Darko Bogdanović (Kraljević) i Majo Vujović (Novi Sad)

Tim Vuka Rašovića poslije još jedne burne nedjelje i definitivne najave odlaska Aleksandra Mitrovića otputovao je u Niš, na meč protiv Radničkog.

I crno-bijeli i "Real sa Nišave" ostvarili su pobjede u prvom kolu, na svojim terenima. Šampion je pobijedio Novopazarce, a Radnički imenjaka iz Kragujevca.

Dani pred utakmicu nagovještavali su veliki broj izmena u gostujućem sastavu, pošto je od prošlog kola poznato da za Nišlije neće nastupiti suspendovani napadač Sead Hadžibulić.

Sa druge strane, u startnoj postavi crno-bijelih ponovo je Vladimir Stojković. U konkurenciji za tim nije povrijeđeni Marko Šćepović, dok je Mitrović stigao na vrijeme iz Belgije, ali ga je Vuk Rašović na početku utakmice smjestio na klupu.

Radnički i Partizan odigrali su u Nišu 39 utakmica. Crno-bijeli su pobijedili 16 puta, a domaći devet, uz gol razliku 53:31 u korist Beograđana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC