• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Đelmić srušio šampiona!

Borac savladao Željezničar u Banjaluci 2:1 (2:0) u derbiju četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 PREMIJER BiH: Đelmić srušio šampiona! Izvor: MONDO

Banjalučki Borac srušio je prvaka Bosne i Hercegovine!

Iako oslabljen, sa mnogo finansijskih problema i drugih "nefudbalskih" faktora, crveno-plavi tim uspio je da osvoji bodove na banjalučkom Gradskog stadionu protiv Željezničara, koji je u dosadašnja tri kola imao maksimalan učinak.

Najzaslužniji za pobjedu bio je novo pojačanje Borca iz sarajevskog Olimpika - Ognjen Đelmić, koji je bio strijelac oba gola. Najprije je u 18. minutu načeo mrežu Sarajlija, da bi u 30. ovjerio dominaciju ekipe Dragana Jovića u prvom dijelu.

Međutim, u nastavku utakmice, drugi žuti karton kapitena Banjalučana Draška Žarića u 52. minutu donio je velike probleme domaćinu pošto je samo dva minuta kasnije, Eldin Adilović nebeskim skokom smanjio na 2:1. Od tog trenutka krenula je prava opsada pred golom Asmira Avdukića.

Reprezentativni čuvar mreže BiH je u barem u tri-četiri šanse sprečavao sigurne golove i pored strijelca Đelmića, svakako je jedan od glavnih kreatora velike pobjede Borca.



Ipak treba odati počast cijelom timu, a posebno odbrani na čelu sa Borisom Raspudićem, koji su se 40-tak minuta grčevito branili s desetoricom u polju.

Imali su Banjalučani u finišu priliku da ovjere pobjedu poslije kontranapada, ali Srđan Grahovac nije bio precizan. Međutim, to nikako neće uticati na raspoloženje navijača domaćina koji su u subotu uveče veoma glasno bodrili svoje ljubimce, ali za razliku od nekih prethodnih mečeva, bez mnogo upliva politike…

Ovo je inače bila deveta pobjeda crveno-plavih u dosadašnjih 19 utakmica sa Željom, koji je slavio ukupno 10 puta. Nijedan dosadašnji prvenstveni meč dva tima nije okončan neriješenim rezultatom.


Banjalučanima je ovo bila druga ovosezonska pobjeda uz dva remija, i to na veoma teškim gostovanjima u Zenici (1:1) i sarajevskoj Otoci (1:1) kojom su stigli do diobe drugog mjesta sa bodom manje od Želje.

Trener Borca Dragan Jović bio je prezadovoljan pobjedom koja je po njegovim riječima stigla zahvaljujući velikoj borbenosti njegovog tima.

"Isključenje Žarića je promijenilo tok drugog poluvremena. Željo je preuzeo igru, ostali smo bez igrača i objektivno nismo imali snage. Kompenzovali smo to borbenošću. Željo je imao svoje prilike, ali i mi smo mogli iz kontre dati i treći gol. Ovo je veoma važna pobjeda za Borac", rekao je Jović za BHT 1.

Njegov kolega sa klupe Želje, Hajrudin Đurbuzović čestitao je Borcu na pobjedi I sarkastično dodao da bi "plavi, da imaju ono što Banjalučani imaju bili šampioni 700 godina"…

"Čestitam Borcu na zasluženoj pobjedi. U prvom poluvremenu primili smo golove svojim krivicama. Banjaluka je sportski grad, ali Borac može svugdje uzeti bodove, na Otoci, Koševu, na Grbavici, a ovdje niko ne smije. Čestitam sportski na pobjedi, ali ovo je sramota", rekao je Đurbuzović.

"Mi smo institucija, lako ćemo za utakmice, poraz nas neće poremetiti, ali biću prepotentan i reći da imamo ovo što oni imaju, bili bismo 700 puta prvaci"!


TABELA: Željezničar 9, Olimpik 8, Radnik 8, Borac 8, Zrinjski 7, Široki Brijeg (-1) 7, Velež 7, Sarajevo 7, Čelik 4, Slavija (-1) 4, Mladost 3, Rudar Prijedor (-1) 2, Travnik 2, Vitez 1, Leotar 1, Zvijezda Gradačac (-1) 0.



PRVO POLUVRIJEME

Borac je bolje ušao u utakmicu i već poslije 18. minuta poveo sa 1:0 golom Ognjena Đelmića!

Vladan Grujić je odlično primirio loptu poslije dodavanja iz posljednje linije. Proslijedio je petom do Aleksandra Subića, a ovaj centrirao na 11-12 metara, gdje je iz voleja prihvatio Đelmić, koji je bio strijelac i protiv Olimpika, i majstorski je smjestio u donji lijevi ugao - 1:0!

Crveno-plavi su bili mnogo bolji u prvih 45 minuta...Sijevalo je na sve strane ispred Adnana Hadžića, ali je golman Želje uspio u dva navrata da zaustavi odlične udarce Joce Stokića. Najprije je napadač domaćina s 30 metara ispalio projektil koji je čuvar mreže krajnjim naporom zaustavio, da bi opet briljantno reagovao iz mnogo povoljnije pozicije i spriječio dvostruku prednost.

Ali, ništa nije mogao samo nekoliko minuta kasnije, tačnije u 30. minutu.

Semir Kerla je vratio jednu nezgodnu loptu golmanu Hadžiću, koji je loše ispucao samo do Stokića, a on nesebično na 16 metara poslužio Đelmića, koji je lažnjakom izbacio iz igre jednog defanzivca Sarajlija i ljevicom smjestio prizemnu loptu opet u donji lijevi ugao za 2:0.

Tim Dragana Jovića se nije zaustavljao ni poslije dvostruke prednosti. Atakovao je na gostujući gol i čvrsto držao konce igre u svojim nogama. S druge strane, Željo, koga s klupe predvodi Hajrudin Đurbuzović umjesto Amara Osima, nije čestito ni zapucao ka golu čuvara mreže Banjalučana Asmira Avdukića.

DRUGO POLUVRIJEME

U nastavak je očekivano bolje ušao Željezničar, a dodatno je posao domaćinu otežao kapiten Draško Žarić, koji je u 52. minutu zaradio drugi žuti odnosno crveni karton! Borac će do kraja igrati sa desetoricom!

Brojčanu prednost, šampion BiH je realizovao dva minuta kasnije - Srđan Stanić je ubacio sa desne strane, a Eldin Adilović glavom prebacio loptu i matirao Avdukića - 2:1.

Golman Borca je u 65. minutu odlično intervenisao nakon udarca rezerviste Armina Hodžića i spriječio izjednačenje... Adilović je potom sam kao duh glavom s pet metara mogao da pita Avdukića gdje će da šutira, ali je opalio direktno u ruke golmana Borca.

Selimović je potom u 75. minutu promašio zicer za izjednačenje, poslije centaršuta Jamaka...

Banjalučani se grčevito brane i vrebaju priliku iz kontranapada da dokusure rivala...Dočekali su je u samom finišu, ali Grahovac nije uspio da riješi situaciju “jedan na jedan” sa golmanom Željezničara.

BORAC: Avdukić, Radulović, Žižović, Grahovac, Runić, Stokić, Raspudić, Đelmić, Subić, Žarić, Grujić,

ŽELJEZNIČAR: Hadžić, Kerla, Bučan, Adilović, Stanić, Selimović, Sadiković, Zeljković, Svraka, Jamak, Urdinov.

Ostale rezultate ovog kola pročitajte OVDJE.

(MONDO, foto: Nezavisne novine)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

SSSS

Dino, znam te od kada si iz Bihaca dosao u Zenicu.Nekada si bio sportsmen i priznavao boljem,a danas citam i ne mogu da vjerujem ovim tvojim glupostima. Ako je neko u ovoj BiH imao pomoc saveza i sudija to je "tvoj" Zeljo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC