• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Čuka kolo vodi!

Poslije dva odigrana kola Jelen Superlige fudbaleri Čukaričkog, povratnika u najviši rang srpskog fudbala, jedini imaju maksimalan učinak!

 JSL: Čuka kolo vodi! Izvor: MONDO

U posljednjoj utakmici 2. kola Jelen Superlige Čukarički je prvi put pod reflektorima na svom stadionu pobijedio Slobodu Point 1:0.

Strijelac odlučujućeg gola bio je kapiten "brđana" Igor Matić, koji je u 31. minutu sa bijele tačke savladao Dejana Rankovića. Malo je nedostajalo da golman gostiju zaustavi taj udarac, ali mu je lopta prošla ispod ruke.

Najstrožu kaznu sudija Dejan Santrač svirao je poslije kontakta defanzivca Užičana Darka Lovrića i napadača Beograđana Slavoljuba Srnića. Možda je Santrač donio i prestrogu odluku, pošto je Srnić uspio da iz skoka šutira ka golu Slobode, a protivnički ugrač udario ga je po donjem dijelu kopačke, kada je udarac već bio upućen.

Utakmica na Banovom brdu nije počela sa pet minuta zakašnjenja u znak protesta protiv predsjednika Fudbalskog saveza Srbije, za razliku od nekih mečeva igranih u subotu, a na stadionu je, po objavi zvaničnog spikera, prisutno bilo 4.000 gledalaca.

Viđena je solidna fudbalska predstava sa nekoliko šansi na obje strane, ali je izostala bolja realizacija napadača i jednog i drugog tima.

Sloboda je u 53. minutu imala najbolju priliku za izjednačenje, kada se Jovica Vasilić "lažnjakom" oslobodio Ostojića i Brežančića, međutim, lopta je poslije njegovog šuta sa desetak metara iskosa desno otišla visoko preko gola.

Na drugoj strani, Nikola Stojiljković je u 71. minutu propustio odličnu šansu da duplira prednost svog tima. Napadač Čukaričkog došao je do lopte poslije loše procjene Darka Lovrića, uspio je da obiđe istrčalog golmana Rankovića, ali je šutirao pored gola.

Čukarički je ovom pobjedom izbio na čelo Jelen Superlige, pošto je poslije dva kola jedini tim sa maksimalnih šest bodova. Malo ko je mogao da očekuje takavo stanje na startu sezone, ali povratnik u najviši rang našeg fudbala je prvo savladao Rad u gostima 1:0, a sada i Slobodu Point, čime je pokazao da će možda imati veće ambicije od opstanka.

Užičani su ostali na jednom bodu, osvojenom prošlog vikenda na domaćem terenu, kada su odigrali 1:1 sa Spartakom iz Subotice.

REZULTATI 2. KOLA:

Čukarički - Sloboda Point 1:0 (1:0)
/Matić pen 31/

Subota:

Voždovac - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Marušić 81 - Alivodić 64/

Novi Pazar - Rad 1:0 (0:0)
/Kecap 76/

Spartak - OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Milivojev 82/

Donji Srem - Javor 1:1 (1:0)
/Damnjanović 15 - Ivković 69/

Radnički 1923 - Napredak 2:1 (0:1)
/Andrić 64, Beljić 90p - Mirosavljević 31/

Crvena zvezda - Jagodina 2:1 (2:0)
/Ninković 31, 45+2 - Gogić 81/

Radnički Niš - Partizan 0:0

TABELA: Čukarički 6, Javor 4, Radnički N. 4, Partizan 4, Spartak 4, Napredak 3, Novi Pazar 3, OFK Beograd 3, Crvena zvezda 3, Radnički 1923 3, Vojvodina 2, Donji Srem 2, Sloboda 1, Voždovac 1, Rad 0, Jagodina 0.

PAROVI 3. KOLA (24. i 25. avgusta): Partizan - Radnički 1923, Napredak - Crvena zvezda, Jagodina - Donji Srem, Vojvodina - Spartak, OFK Beograd - Čukarički, Javor - Voždovac, Rad - Radnički Niš, Sloboda - Novi Pazar.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC