• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uslišene molitve za Levante

Na poluvremenu utakmice Barselona - Levante, pri rezultatu 6:0, na Twitteru je postao aktuelan tag #PrayForLevante. Na kraju "samo" - 7:0!

 Uslišene molitve za Levante Izvor: MONDO

Molitva za Levante uslišena je.

Ljubitelji fudbala širom svijeta na ovaj način pružili su, putem društvene mreže Twitter, podršku timu iz Valensije koji je ove nedjelje predveče u 1. kolu Primere preživljavao pravu sportsku golgotu na "Kam Nou".

Na poluvremenu 6:0, na kraju "samo" 7:0 za Barselonu, koja je impresivno počela sezonu 2013/14 u kojoj će pokušati da odbrani, odnosno osvoji petu titulu u posljednjih šest sezona u Primeri i stigne do petog naslova prvaka Evrope.

Nejmar i Andres Inijesta bili su rezervisti u utakmici u kojoj je u 26. minutu bilo 4:0, do poluvremena 6:0, a do kraja samo 7:0. Navijači Blaugrane mogli su već poslije pola sata igre da se uvjere da ni kod Herarda "Tate" Martina, novog trenera iz Južne Amerike, neće biti odstupanja od prepoznatljive "Tika-Taka" igre koju su sprovodili Pep Gvardiola tokom četiri trofejne i Tito Viljanova tokom prošle sezone.

I Martinova Barsa igra baš tako, sa milijardu pasova i "15 igrača" u završnici.

Uistinu, bilo je tužno gledati Levante, koji je za poluvrijeme imao 50-ak dodavanja i nula šuteva ka golu Viktora Valdesa.

Strijelci za Barselonu bili su Aleksis Sančez u 3, Lionel Mesi u 12. i 42. iz penala, Dani Alveš u 24, Pedro Rodrigez u 26 i 73. i Ćavi Ernandez u 45. minutu.

Nejmar je zabilježio debi u zvaničnoj utakmici za Barsu ulaskom na teren polovinom drugog poluvremena, ali kao drugi najskuplji igrač u istoriji kluba nije uspio da se upiše u strijelce. Najskuplji, Zlatan Ibrahimović, pogodio je na debiju, ali je bio starter.

Mesi je nastavio tamo gdje je stao pred kraj prošle sezone. Postigao je 350. seniorski pogodak za Barselonu u 26. godini života i bio na dobrom putu da povede klub ka najubjedljivijoj pobjedi na otvaranju sezone, ali će to do daljeg ostati ona iz 1941. godine kada je Barsa napunila Real Ovijedo rezultatom 10:0. Godinu dana ranije, Barselona je pobijedila Sevilju kao gost 11:1.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/David Ramos)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC