• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mečevi namjerno kasne samo u Srbiji"

Član Sudijske komisije FSS Đorđe Žutić osvrnuo se na događaje koji su prethodili pojedinim utakmicama 2. kola Jelen Superlige.

 "Mečevi namjerno kasne samo u Srbiji" Izvor: MONDO

Nakon uvodnog kola pričalo se o lošem radu arbitara. Nakon drugog je u centar pažnje javnosti stupila sprovedena odluka pojedinih klubova da pošalju timove na teren sa zakašnjenjem od pet ili više minuta.

Mečevi su kasnili na stadionu Obilića (Voždovac - Vojvodina), u Subotici (Spartak - OFK Beograd), u Ljutice Bogdana (Crvena zvezda - Jagodina) i u Nišu (Radnički - Partizan). Negdje su arbitri sankcionisali kapitene zbog dužeg ostajanja svojih timova u svlačionici, negdje nisu.

Član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Đorđe Žutić komentarisao je tu situaciju gostujući na TV Arena sport u nedjelju uveče.

"Ovo što se dogodilo nije uobičajeno i pravila fudbalske igre ne poznaju takvu priču. To je prisutno samo u Srbiji..."
, izjavio je on.

Prema njegovim riječima, zakasnjeli izlazak na teren najavljen je i u medijima i nadležnim organima.

"Imali smo najavu i upozorili četvrte sudije da se zagrijavanje igrača i sve obaveze koje prethode utakmici završe do 17.25 (pet minuta prije početka prvih utakmica 2. kola). Klubovi su sami donijeli odluku o terminima i nisu je poštovali".

Žutić je najavio i da će Zajednica superligaša razmotriti dalje korake.

"Organi Zajednice su tu da razmotre i primijene pravila. Trebalo bi pogledati zapisnike... Takođe bih dodao i da se žuti kartoni daju samo na terenu, ne u tunelima. Sudija je obavezan da kapitenu ekipe koja kasni dodijeli žuti karton".

Pojedini arbitri postupili su u skladu sa tom instrukcijom, pojedini nisu. Na primjer, Vlado Glođović nije u Nišu, dok Slobodan Veselinović jeste u Subotici, kao i Boško Jovanetić na Vračaru.

Zanimljivo, "lale" su očigledno razmišljale unaprijed i na vračarski teren istrčale predvođene Stojanom Vranješom, a ne Miroslavom Vulićevićem.

"I to je dokaz da je kod nas sve moguće", konstatovao je Žutić.

Član Sudijske komisije FSS objasnio je da ne razumije oštrinu napada na to tijelo tokom meča Crvena zvezda - Jagodina (Milorad Mažić prekinuo na kratko meč zbog transparenta "Sudijska organizacija - kriminalna formacija").

Kao dokaz kvaliteta rada srpskih arbitara naveo je veliki broj međunarodnih mečeva koje baš oni sude i još jednom apelovao na javnost i kritičare da puste sudije da rade svoj posao.

"Niko od nas nema namjeru ni da prikriva, ni da brani sudije. Greške su se u prvom kolu dogodile, oni koji su griješili snosiće posljedice, ali pustimo ih da rade svoj posao. Za sudije garantujem i po pitanju kvaliteta njihovog znanja i kada je u pitanju kvalitet njihovih ličnosti", podvukao je Žutić.

(MONDO; foto: Goran Sivački, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC