• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Karađorđe" spreman za Ligu Evrope!

Radovi na stadionu u Novom Sadu u završnoj fazi, ostalo još da se postave stolice na južnoj tribini i da se očisti za inspekciju UEFA.

 "Karađorđe" spreman za Ligu Evrope! Izvor: MONDO

Vojvodini je na putu do Lige Evrope ostao još jedan stepenik...

Ako Novosađani budu bolji od moldavskog Šerifa imaće priliku da se prvi put u istoriji oprobaju u grupnoj fazi jednog od dva evropska klupska takmičenja. U slučaju pozitivnog rezultata sa šampionom Moldavije, "lale" će, gotovo sigurno, utakmice Lige Evrope moći da igraju u Novom Sadu.

Stadion "Karađorđe" u posljednjih deset godina čak četiri puta je renoviran (2004, 2009, 2011. i 2013). Posljednja obnova najvećeg fudbalskog objekta u Novom Sadu, koja je ovih dana u završnoj fazi, trebalo bi da FK Vojvodina, ali i reprezentaciji Srbije obezbijedi mogućnost odigravanja međunarodnih utakmica pod okriljem UEFA.

To praktično znači da će "lale" na svom terenu moći da budu domaćini u grupnim fazama klupskih UEFA takmičenja - Ligi Evrope i Ligi šampiona, kao i da će sve selekcije Srbije imati dozvolu da na "Karađorđu" igraju kvalifikacione susrete reprezentativnih UEFA takmičenja.

Vojvodina je sredinom aprila iz UEFA dobila zvaničan dopis da "Karađorđe" ne ispunjava potrebne standarde UEFA. Rušenjem stare upravne zgrade na južnoj tribini, 6. juna ove godine počela je posljednja rekonstrukcija i poboljšanje kvaliteta prostora.

Izgrađene su nove svlačionice za igrače, sudije, sobe za delegate, doping kontrolu, prostorija za privremeno zadržavanje navijača-izgrednika, proširena je južna tribina...

Uslovi su potpuno prilagođeni standardima UEFA i očekuje se da Vojvodina, odnosno stadion "Karađoređe" u srijedu, za kada je najavljen dolazak inspekcije, dobije zvaničnu dozvolu da može da bude domaćin na svom terenu u Ligi Evrope.

UEFA kategorizacija stadiona ima četiri nivoa, od kojih je najviši četvrti. Elitna kategorija dijeli se na stadione sa pet zvjezdica, kojih ima 29 i na kojima mogu da se organizuju finalne utakmice Lige šampiona, i na stadione sa četiri zvjezdice, na kojima je po pravilima UEFA dozvoljeno odigravanje finalnih mečeva Lige Evrope.

"Sve ukazuje na to da ćemo dobiti treću kategoriju. To znači da će ubuduće Vojvodina i svi nacionalni timovi Srbije moći da igraju međunarodne utakmice pod okriljem UEFA na stadionu "Karađorđe", rekao je član UO FK Vojvodina Nikola Ćirović.

Sve što je bilo u planu da se uradi na stadionu "Karađorđe" završeno je uz veliku pomoć Grada Novog Sada.

"Sve što je predviđeno da se uradi je završeno. Sve je odrađeno po standardima koje nalaže UEFA komisija. Onog momenta kada smo iz Evropske fudbalske unije dobili zvaničan dopis da stadion ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica pod njenim okriljem, osim kvalifikacionih mečeva za UEFA klupska takmičenja, mi smo se obratili Novom Sadu. Gradonačelnik Miloš Vučević je brzo reagovao i ispunio sve što je obećao", istakao je Ćirović.

Vojvodina u četvrtak od 20.30, u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope, dočekuje na renoviranom stadionu "Karađorđe" Šerif.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC