• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Siti nastavio da čerupa "svrake"

Vicešampion Engleske upisao i osmu uzastopnu pobjedu protiv Njukasla, ovaj put na startu sezone - 4:0!

 PREMIJER: Siti nastavio da čerupa "svrake" Izvor: MONDO

Posljednja utakmica prvog kola Premijer lige donijela je katastrofu Njukasla i potvrdila da će Mančester siti ponovo biti konkurent za šampionsku titulu, ovaj put možda i ozbiljniji nego prošle sezone.

"Građani" su osmi put uzastopno pobijedili Njukasl, a drugi put zaredom bilo je 4:0!

Takođe, igrači Mančester sitija nastavili su još jedan sjajan niz - u 51. uzastopnoj utakmici na domaćem terenu postigli su pogodak!

Promjena trenera (Manuel Pelegrini umesto Roberta Manćinija) donijela je i ofanzivniju igru ekipe sa Etihada, koja je u ponedjeljak uveče nije dozvolila rivalu ni jednu gol-šansu. Istina, u 10. minutu Gufran je zatresao mrežu poslije lijepog solo prodora Ben Arfe, ali je taj gol opravdano poništen zbog ofsajda. Na drugoj strani Sitiju nije sviran očigledan penal u 45. minutu, poslije igranja rukom Stivena Tejrlora, a poništen je i regularan gol Alvara Negreda zbog navodnog ofsajda u finišu utakmice.

Zanimljivo, u tom trenutku nije korišćen "Hawk Eye" sistem, iako jeste u subotu tokom duela Liverpula i Stouka, kao i u nedjelju kada su igrali Čelsi i Hal. Sigurno da taj pogodak ne bi uticao na konačan ishod meča, ali bio bi premijerli Negredu po dolasku iz Sevilje...

Sreću da se upiše u strijelce nije imao i Edin Džeko, koji je šutirao ga golu Njukasla "mali milion puta", ali je u njegovom slučaju Tim Krul ostao nesavladan.

Holanđanin, međutim, nije uspio da zaustavi udarce Davida Silve u 6. minutu, Serhija Aguera u 22, Jaja Turea u 50. i Samira Nasrija u 75.

Silva je mrežu pogodio na za njega nekarakterističan način - udarcem glavom pošto se lopta odbila ka njemu poslije centaršuta Džeka. Aguero je precizno šutirao po zemlji u dalji ugao sa ivice kaznenog, iz kontranapada i proigravanja Džeka petom, dok je Jaja Ture mrežu zatresao iz slobodnog udarca, a Nasri poslije još jedne brze akcije "građana" i dodavanja Zabalete.

Malu sjenku na pobjedu i odličnu igru domaćeg tima mogla bi da baci eventualna povreda Vinsenta Kompanija, koji je teren napustio zbog bolova u preponama.

Što se tiče Njukasla, "francuskoj koloniji" ovog ponedjeljka ništa nije išlo od noge.

Prvo se povrijedio Jonas Gutierez u 43. minutu, da bi pet minuta kasnije, u nadoknadi prvog poluvremena, crveni karton dobio Stiven Tejlor, koji je namjerno, bez lopte, udario Serhija Aguera. Defanzivac gostiju već je imao žuti karton, ali mu je sudija Andre Mariner pokazao direktan crveni, tako da mu predstoje barem dva meča pauze.

Reprezentativci Srbije nisu učestvovali u ovoj utakmici, Matija Nastasić zbog povrede, a Aleksandar Kolarov odlukom trenera (bio je među rezervama), dok crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić nije bio u protokolu, vjerovatno zato što je tek nedavno stigao iz Fiorentine.

Siti će u narednom kolu igrati protiv Kardifa u gostima, a Njukasl će priliku za popravni imati na svom terenu protiv Vest Hema.

REZULTATI I PAROVI 1. KOLA:

Mančester siti - Njukasl 4:0 (2:0)
/Silva 6, Aguero 22, Ture 50, Nasri 75/

Nedjelja:

Kristal Palas - Totenhem 0:1 (0:0)
/Soldado pen 50/

Čelsi - Hal 2:0 (2:0)
/Oskar 13, Lampard 25/

Subota:

Arsenal - Aston Vila 1:3 (1:1)
/Žiru 6 - Benteke 22, 61p, Luna 85/

Norič - Everton 2:2 (0:0)
/Vitaker 51, Van Volfsvinkel 71 - Barkli 61, Koulmen 65/

Sanderlend - Fulam 0:1 (0:0)
/Kasami 52/

Vest Bromvič - Sautempton 0:1 (0:0)
/Lambert 90p/

Vest Hem - Kardif 2:0 (1:0)
/Kol 13, Nolan 76/

Liverpul - Stouk 1:0 (1:0)
/Staridž 37/

Svonsi - Mančester junajted 1:4 (0:2)
/Boni 83 - Van Persi 34, 72, Velbek 36, 90+2/

(MONDO, foto: Beta/AP Photo/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC