• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda Arapima prodaje zemlju od 64 miliona?

"Naše novine" najavljuju da će kompanija iz Emirata graditi poslovni prostor na parceli pored Južne i Istočne tribine stadiona Crvene zvezde.

 Zvezda Arapima prodaje zemlju od 64 miliona? Izvor: MONDO

Prodajom parcele u svom vlasništvu, pored Južne tribine stadiona, Fudbalski klub Crvena zvezda namjerava da riješi dugogodišnje i višemilionske nagomilane dugove, pišu beogradske "Naše novine".

Ovaj list u izdanju od utorka osvanuo je sa senzacionalnom pričom prema kojoj su Arapi iz kompanije "Global kapital advajzors menadžment" spremni da ulože ogromna sredstva u izgradnju modernih objekata na parceli od 16 hektara između Bulevara Oslobođenja, pomoćnih terena i samog stadiona.

Tu bi firma iz Emirata, gradila komercijalni prostor od 160.000 kvadrata, što znači da je - pišu "Naše" - nominalna vrijednost Zvezdine zemlje 64 miliona evra.

Posljednji put kada se javno govorilo o tome, dug kluba bio je 42 miliona evra.

"Kvadrat poslovnog prostora na toj lokaciji vrijedi 2.000 evra, međutim Crvena zvezda može da računa samo na 20 odsto od te sume, jer gradnja tek predstoji. Dakle, 400 evra po kvadratu, a na tom zemljištu može da se napravi 160.000 kvadrata. Računica je jasna: Zvezda u startu može da dobije 64 miliona evra. Lokacija je sjajna i ima vanserijsku vrijednost", kaže za list jedan od stručnjaka za vrijednost nekretnina i placeva u Beogradu.

"Takođe, moram da naglasim da bi kvadrat bio skuplji da kojim slučajem zainteresovani partner hoće da gradi hotele".

"Naše novine" podsjećaju da je kompanija iz Emirata početkom avgusta potpisala memorandum o saradnji s najvišim državnim funkcionerima Srbije koji podrazumeva milionska ulaganja u Srbiju, a upravo u tom periodu vođeni su pregovori o strateškom partnerstvu s Crvenom zvezdom.

"Pregovori sa Arapima vođeni su uoči evropske utakmice sa IBV. Posrednik u razgovorima bio je ministar za građevinu Velimir Ilić. On je sjedeći s društvom u jednom lokalu, možda i neoprezno, otkrio da su najviši državni čelnici vrlo blizu rješenja za Crvenu zvezdu, odnosno da su Arapi spremni da ulože ogroman novac, a zauzvrat dobiju poslovan prostor na možda i najboljoj lokaciji u Beogradu", navodi izvor "Naših novina".

"Zasad se ne zna koliko su Arapi spremni da ulažu, ali recimo da Zvezda u slučaju realizacije projekta ne bi više morala da danonoćno brine o dugovima".

Ipak, i u ovoj priči, koja djeluje pomalo bajkovito za navijače Crvene zvezde, postoji "ali". To je činjenica da pomenuti plac trenutno nije u vlasništvu Crvene zvezde.

"Kada govorim o pomoći grada, ona nam je neophodna da bismo zaokružili ovu našu papadnutu lokaciju, grickanu sa svih mogućih strana. A onda potrebna je i pomoć republike, jer možete li da zamislite o kakvoj se kapitalnoj investiciji radi i šta predstavlja izgradnja modernog stadiona za Beograd i Srbiju. Koliko bi moglo da se zaposli ljudi u izgradnji 400 ili 500 hiljada kvadrata u centru Beograda, a da pritom ne pomijerate 'Marakanu'?", pričao je potpredsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović više puta od ulaska u klub u novembru 2012.

Crveno-bijeli bi uskoro trebalo da dobiju i novog sponzora, kompaniju "Er Srbija", u kojoj 49 odsto vlasništva ima upravo pomenuta arapska grupacija. Podsjetimo, zimus je "Marakanu" posjetio princ prestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan.

DEJAN STANKOVIĆ PREDSJEDNIK!?
U istom broju, "Naše novine" najavljuju promjenu na čelu Crvene zvezde. Dragana Džajića na mjestu predsjednika kluba trebalo bi da zamijeni Dejan Stanković, pod pretpostavkom da bi Džajić otišao na mjesto predsjednika Fudbalskog saveza Srbije.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC