• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašović: Pobjeda nas vodi iz začaranog kruga

Crno-bijeli dočekuju Tun (četvrtak, 20.30) sa željom da se maksimalno približe mjestu u Ligi Evrope, kada im je već "pobjegla" Liga šampiona...

 Rašović: Pobjeda nas vodi iz začaranog kruga Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana su ove sezone u Evropi potrošili sve kredite kod svojih navijača i predstojeći dvomeč, u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv švajcarskog Tuna, posljednja je prilika za izabranike Vuka Rašovića da dokažu da imaju kvalitet i plasiraju se u grupnu fazu najmasovnijeg UEFA takmičenja.

U taboru srpskog šampiona preovladava optimizam pred duel sa ekipom, koja od početka sezone, ipak, ne bilježi rezultate kao proljetos.

"Predstoji nam utakmica protiv čvrste ekipe, koju predvode dva snažna napadača, Sadik i Šneuli (kolege iz Švajcarske su nam rekle da vjerovatno neće biti u prvoj postavi - prim. aut). Želja nam je da se plasiramo u Ligu Evrope i da igrom bez kalkulacija iskoristimo prednost domaćeg terena, tako da sa što boljim rezultatom otputujemo na revanš", počeo je Rašović.

Partizan će poslije okršaja sa Širakom i Ludogorecom prvi put ovog ljeta biti domaćin prve utakmice, a Rašović vjeruje da će im ta činjenica donijeti sreću.

Nemanja Kojić zbog povrede zadnje lože nije spreman da pomogne ekipi u četvrtak, dok je nastup još jednog napadača, Marka Šćepovića, pod velikim znakom pitanja.

Ofanzivnu liniju "parnog valjka" predvodiće Aleksandar Mitrović, od septembra član Anderlehta.

"Vjerujem da je mentalno spreman, da će dati gol i na taj način nam pomoći da ostvarimo cilj", rekao je Rašović.


Trener Partizana istakao je da se Tun odlikuje igrom sa dosta datih i primljenih pogodaka, što potvrđuje i gol-razlika 21:14 na takmičarskim mečevima od početka sezone.

"Tun je veoma iskusna ekipa, koja je pravila bolje rezultate prošle godine. Znaju da igraju na rezultat i dobro se transformišu iz odbrane u napad. Moramo u dva meča da pokažemo da smo bolji i da zaslužimo Ligu Evrope. Pobjeda bi ovoj ekipi Partizana donijela puno samopouzdanja i smatram da bismo na taj način izašli iz 'začaranog kruga'".

Fudbaleri Partizana se na prethodne četiri utakmice u Evropi nisu istakli disciplinom na terenu. Zbog crvenih kartona protiv šampiona Jermenije, odnosno Bugarske, pravo nastupa u prvom susretu sa Tunom nemaju lijevi bekovi Vladimir Volkov i Nikola Gulan, dok je Miloš Jojić izdržao kaznu u revanšu protiv Ludogoreca.

"Slažem se da smo bili nedisciplinovani. Analizirali smo sve kartone i vidjeli da ima stvari koje bi trebalo da ispravimo", prokomentarisao je Rašović i dodao da se ne boji reakcije publike na stadionu u Humskoj ulici.

On je istakao da su navijači crno-bijelih uvek bili odani i da će pružiti ekipi veliku podršku.

Partizan je na šest mečeva od početka sezone svaki put igrao sa različitim postavama u odbrani. Rašović će definitivno i u četvrtak morati da napravi izmjene u toj liniji tima.

Utakmica protiv Tuna biće peta za Milana Obradovića u crno-bijelom dresu, a do sada je igrao i beka i štopera.

"Očekujem pobjedu. Partizan uvijek ide na trijumf i to se od njega očekuje. Nisam tu da sudim o svojoj igri, to bi trebalo da čine drugi. Mogu samo da kažem da nisam zadovoljan, prije svega jer smo primili mnogo golova. Moramo još mnogo da radimo i da treniramo", podvukao je najiskusniji prvotimac.

Inače, Tun je u prethodnoj rundi kvalifikacija eliminisao švedski Haken (2:1, 1:0), a prije toga gruzijsku Čikuru (2:0, 3:1).
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC