• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERKUP: Nejmarov ponoćni prvenac

Brazilski napadač svojim prvim pogotkom u dresu katalonskog kluba donio Barseloni remi sa Atletikom iz Madrida - 1:1. Golčina Davida Vilje.

 SUPERKUP: Nejmarov ponoćni prvenac Izvor: MONDO

Do sata poslije ponoći igrali su fudbaleri Atletiko Madrida i Barselone prvi meč Superkupa i ostali podjednako udaljeni od trofeja - 1:1 (1:0).

Istine radi, trebalo bi biti iskren i reći da su mu Katalonci bliži, kao što je i prošle sezone i u momentu najveće krize Katalonaca i "juriša" Madriđana na prvo mjesto bilo jasno ko je veliki favorit u trci za titulu.

Iako je veći dio meča na stadionu Visente Kalderon protekao u očekivanoj igri (posjed lopte Barseloni /75-25 odsto/, kontre Atletiku), navijači su bar u dva momenta imali u čemu da uživaju.

Prvi detalj za oduševljenje gledalaca režirao je David Vilja. Bivši napadač Barselone uljepšao je u 12. minutu volej udarcem sa distance perfektnu akciju domaćih po lijevoj strani. Centrirao mu je Arda Turan.

Vilja je nakon meča proveo nekoliko minuta u razgovoru sa svojim doskorašnjim saigračima.

"O čemu smo pričali? Ćaskali smo o tome kako sam se smjestio u Madridu, pitali jedni druge za porodice...", odgovorio je Vilja poslije utakmice.

Katalonci su pokušali da odmah uzvrate, ali im to nije polazilo za rukom sa povrijeđenim Lionelom Mesijem na terenu. Argentinac je napustio igru na poluvremenu.

Trener Barse Tata Martino zamijenio ga je Seskom Fabregasom, a ni poslije utakmice nije znao da pruži precizan odgovor o Mesijevom stanju.

"Tek ćemo poslije detaljnih pregleda znati koliko je teško povrijeđen", izjavio je on, a španski novinari su još tokom meča objavili da je Mesi povrijedio butni mišić. Da situacija ne mora biti tragična po Katalonce može potvrditi i činjenica da je Argentinac drugo poluvrijeme pratio sa klupe za rezerve.

Bez Mesija, svi pogledi navijača brzo su usmjereni ka Nejmaru, koji je kročio na teren u 59. minutu umjesto Pedra, a već u 66. postavio konačnih 1:1.

Nakon centaršuta neumornog Danija Alveša, njegov talentovani zemljak skočio je uz Huanfrana i glavom poslao loptu u mrežu.

VIDEO

Meč je tim rezultatom i završen, a revanš će biti odigran za nedjelju dana, na Nou Kampu.

ATLETIKO: Kurtoa - Luis, Godin, Miranda, Huanfran - Mario Suarez, Gabi, Turan (od 76' Baptistao), Koke (od 73' Tores) - Dijego Košta (od 79' Rodrigez), Vilja

BARSELONA: Valdes - Alveš, Pike, Maskerano, Alba - Buskets, Ćavi (od 89' Song), Inijesta, Sančez, Pedro (od 59' Nejmar), Mesi (od 46' Fabregas).

(MONDO, foto: Beta/AP/Andres Kudacki)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC