• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamšik: BiH je favorit, ali…

na njima je pritisak, a to može biti naša prednost.

 Hamšik: BiH je favorit, ali… Izvor: MONDO

Najveća zvijezda Slovačke, napadač Napolija Marek Hamšik prepustio je ulogu favorita "zmajevima" pred utakmicu u petak na zeničkom "Bilinom polju".

"Bosna i Hercegovina je favorit i njeni igrači u glavi imaju samo jedno. Oni žele dvije pobjede i otvoren plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Oni će biti pod pritiskom, a to može biti naša prednost",
izjavio je napadač Napolitanaca, koji je već na startu sezone u Seriji A postigao četiri gola i sigurno će biti najopasniji pred golom Asmira Begovića.

Defanzivac Slovaka Jan Đurica će imati zadatak da zaustavi napadački tandem "zmajeva" Edina Džeku, koji kasni na pripreme i Vedada Ibiševića.

"Sjećam se prijateljske utakmice sa BiH, bili su vrlo jaki. Ako mi još razmišljamo o plasmanu na Mundijal, onda nemamo šta da čekamo. BiH ima određene slabosti i dobro smo prostudirali njihovu igru", dodao je igrač moskovske Lokomotive, prenosi "SC Sport".

ŠKRTEL: BOLJI SMO



Odbrambeni fudbaler Liverpula Martin Škrtel poštuje izabranike Safeta Sušića, ali smatra da je Slovačka kvalitetnija od BiH.

''Oni su kvalitetna reprezentacija, ali mislim da smo mi bolji. Ako se spremimo kako smo planirali i ispunimo očekivanja selektora imamo šanse da ostvarimo pozitivan rezultat u obje utakmice. Što se tiče prvog susreta moram istaći da smo upoznati sa atmosferom na stadionu na kojem BiH igra domaće utakmice i mogu reći da nas očekuje pakao. Ali ipak mi dolazimo da se borimo do posljednjeg trenutka i da osvojimo tri boda''.


Škrtel je pomenuo Miralema Pjanića, Vedada Ibiševića, Zvjezdana Misimovića, Emira Spahića, Asmira Begovića kao igrače ekstra klase, ali je kao najveću prijetnju izdvojio napadača Mančester sitija Edina Džeku.

''Džeko je definitivno svjetska klasa, i uz Didijea Drogbu i Robina van Persija jedan od najopasnijih igrača koje sam čuvao. Ipak, nadam se da u duelima protiv nas neće imati svoj dan''
, rekao je iskusni defanzivac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC