• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Daudi ponuđeno oko 400.000 evra!

Genčlerbirligi je preko Patrika Merka ponudio Abioli Daudi oko 400.000 evra godišnje.

 MONDO: Daudi ponuđeno oko 400.000 evra! Izvor: MONDO

Situacija oko Abiole Daude se komplikuje.

MONDO saznaje da su Turci u međuvremenu saznali za mogućnost da Nigerijac raskine ugovor sa Crvenom zvezdom i ode iz kluba bez obeštećenja, što pokušavaju da iskoriste.

Kako? Konkretno, Genčlerbirligi bio je isprva spreman da plati milion evra za Daudu, ali je u međuvremenu na adresu Ljutice Bogdana 1a stigla ponuda od svega 500.000 evra, saznaje naš portal iz pouzdanih izvora.

I ne samo to.

Dva dana nakon što je javnost upoznata sa detaljima, odnosno da je potrebno Daudi isplatiti "samo" 90.000 evra kako bi on izgubio pravo na raskid ugovora, turski klub je pred igrača i njegovog menadžera Patrika Merka izneo konkuretnu ponudu: oko 400.000 evra godišnje, zavisno od nastupa, golova, asistencija, rezultata ekipe.

To je duplo više od onoga što Dauda u Zvezdi ima, ali na papiru, a četiri puta više od onoga što je za sada dobio (došao je u januaru ove godine).

Izvor MONDA navodi da Dauda i dalje želi da ostane, kao i njegovi agenti koji smatraju da mu karijera u Crvenoj zvezdi ide ulaznom putanjom i da će i igrač i klub biti zadovoljniji narednog ljeta, ali...

Kao što smo već pisali ove sedmice, kod Afrikanaca je na kraju presudan novac, a prema našim saznanjima, Crvena zvezda u petak u vrijeme objavljivanja ovog teksta i dalje nije izmirila dug prema snažnom napadaču. On je čak poručio da bi bio zadovoljan kada bi mu klub, za početak, izmirio polovinu duga, dakle 40, 45 hiljada evra.

Dok čeka konkretan potez kluba, Dauda sada pred sobom ima i zvaničnu ponudu drugog kluba. Rečeno nam je da ni Šveđanin Merk neće moći još dugo da utiče na igrača i da je Daudina, u ovom slučaju, posljednja.

Šta Crvena zvezda dobija sa uloženih 90.000 evra? Ili bar pola od toga kao "mig" igraču da se s njim ozbiljno računa?

I o tome smo pisali - Crvena zvezda bi tako ojačala svoju pregovaračku poziciju i isključila mogućnost da igrača izgubi na Arbitražnoj komisiji FSS, koja je samo dan ranije oslobodila Marka Vešovića i Filipa Mladenovića i naložila klubu da prvom plati 117, a drugom 26 hiljada evra.

Crvena zvezda bi ulaganjem od 90.000 evra došla u poziciju da Genčlerbirligiju traži "onih" milion evra i na kraju se, prema procjeni našeg saradnika, "nađe" s Turcima negdje na 700 ili 800 hiljada. S tim novcem mogla bi i da isplati zaostale zarade igračima i čak uloži nešto u pojačanja.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, Zvezda bi sa isplaćenim Daudom mogla na predstojećem Upravnom odboru (koji bi trebalo da bude održan u ponedjeljak) da raspravlja i o mogućnosti da Dauda ne bude sada prodan, već narednog ljeta.

Prema nekim najavama iz Ljutice Bogdana, čelni ljudi kluba namjeravaju da o ovom problemu tek razgovaraju u ponedjeljak uveče, a to će biti treći dan kako Dauda ima zvaničnu ponudu Genčlera.

Ima li Zvezda luksuz da toliko odlaže priču o ovom slučaju? Vidjećemo...

(Nikola Janković - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC