• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šimunić zna kaznu FIFA, javnost ne

Hrvatski reprezentativac prvi će saznati sankciju FIFA zbog ustaškog pozdrava na meču protiv Islanda u kvalifikacijama za SP, a tek onda i ostali.

 Šimunić zna kaznu FIFA, javnost ne Izvor: MONDO

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) raspravljala je o kazni za hrvatske reprezentativce Josipa Šimunića, ali i Marija Mandžukića.

Ipak, odluka koju je FIFA donela neće biti poznata javnosti još nekoliko dana. Prema proceduri kaznu će prvi saznati Hrvatski fudbalski savez i igrači, pa tek onda i ostali.

Mandžukić je na meču protiv Islanda zaradio crveni karton zbog grubog starta, dok je "vođa navijača" Šimunić ustaškim pozdravom "Za dom spremni" zajedno sa publikom proslavljao pobedu.

Hrvatski selektor Niko Kovač, ali i navijači sa nestrpljenjem čekaju odluku FIFA, budući da on nje direktno zavisi u kojem će sastavu "kockasti" ići na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Kovač je nedavno izjavio da će upravo "presuda" FIFA odlučiti o tome ko će se naći u avionu za Mundijal.

I direktor svih reprezentativnih selekcija Hrvatske Zorislav Srebrić potvrdio je medijima u "lijepoj njihovoj" da informacije o kazni još nisu pristigle u Savez.

"Nećemo to znati barem još dva dana", izjavio je Srebrić.

Josip Šimunić, tvrde novinari u Hrvatskoj, bio je žestoko utučen u četvrtak uveče. Pognute glave prošao je pored akreditovanih izvještača u Zagrebu poslije meča Lige Evrope Dinamo - Ludogorec, ali nije bilo jasno da li zbog toga što je saznao kaznu FIFA ili zbog novog poraza Zagrepčana.

Hrvatska javnost već duže vrijeme bavi se procenom visine kazne za Šimunića i Mandžukića. Poznati hrvatski arbitar Mateo Beusan je gostujući na HRT prognozirao da bi Šimunić mogao da dobije dugotrajnu suspenziju.

"Za Mandžukića očekujem kaznu od dve utakmice, a Šimunić bi mogao biti drastično kažnjen. Ili visokom novčanom kaznom ili dugotrajnijom suspenzijom, od četiri do šest utakmica", izjavio je Beusan.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Alex Grimm )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC