• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Pola tima pakuje kofere

Vulićeviću istekao ugovor, Trajković i Škuletić mjerkaju inostrani angažman, o Kaluđeroviću odlučuju Kinezi, "odriješene ruke" ima i Alivodić.

 VOJVODINA: Pola tima pakuje kofere Izvor: MONDO

Vojvodina je za kratko vrijeme prešla put od ruža do trnja. Prije samo mjesec dana bili su blizu preuzimanja liderskog mjesta na tabeli Superlige Srbije, ali je surova realnost o lošoj finansijskoj situaciji u klubu uslovila da se na polovini sezone suoče sa velikim promjenama u igračkom i stručnom kadru.

Trener Marko Nikolić i njegovi najbliži saradnici već su napustili kormilo Novosađana, a istim putem mogao bi da krene veliki broj igrača, uključujući i one najbolje.

Prvi na listi odlazećih je kapiten Miroslav Vulićević, koji je ispunio sve uslove za dobijanje ispisnice jer mu je istekao ugovor. On je i ljetos bio na meti Partizana, a sudeći prema pisanju beogradskih medija taj transfer mogao bi da bude realizovan u zimskom prelaznom roku.

"Kod kuće sam u Leposaviću i nisam do ovog trenutka razgovarao ni sa kim. Odmaram se i čekam ponude, a činjenica je da me mediji dovede u vezu s Partizanom koji je i ranije pokazao interes za mene. Ipak, ponovio sam to više puta, želja mi je prevashodno da odem u inostranstvo. Volio bih da sa trenerom Nikolićem još nekada u karijeri sarađujem, jer smo ostvarili odličan kontakt u proteklih pola godine i o njemu imam visoko mišljenje. E, sad, da li će to biti na proljeće u Partizanu, ili u nekom drugom klubu za godinu ili dvije, u ovom trenutku ne znam", izjavio je za novosadski "Dnevnik" Vulićević.

I Branislav Trajković polako pakuje kofere. Uprkos tome što su ga povezivali sa Partizanom i Crvenom zvezdom, čini se da je najrealnija opcija da ode u instranstvo. Njemu ugovor ističe u junu 2014. godine i predstojeći prelazni rok praktično je posljednja šansa da Vojvodina zaradi na njegovom transferu.

"Razgovarao sam, ne i pregovarao, sa ljudima iz Partizana i Crvene zvezde. Ipak, prevashodna želja mi je da odem u inostranstvo i imam ponude od ozbiljnih klubova iz Turske i Rusije, a Grčka mi je trenutno u drugom planu. Očekujem da će za četiri-pet dana biti poznato gdje ću nastaviti karijeru", dodao je jedini reprezentativac iz redova Novosađana.

Ugovor na ljeto ističe i golgeteru Petru Škuletiću.

"Iako se u medijima u Srbiji pojavila vijest da imam ponude iz Belgije i Rusije, nikakvih konkretnih razgovora na temu mog odlaska nije još bilo. Imam dozvolu kluba da potražim novu sredinu i, u slučaju dobre ponude, moći ću da odem", rekao je Škuletić.

Najbolji strijelac Vojvodine Andrija Kaluđerović takođe je na raskrnici, ali njegov eventulani odlazak zavisi od kineskog Peking Guana, koji ga je proslijedio na pozajmicu u Novi Sad.

"Situacija u Vojvodini je takva da Novosađani nemaju sredstava za moju platu i zbog toga tražim novi klub. Međutim, da bih promijenio sredinu, moraju da se slože s tim i Kinezi, tako da je moguće da ostanem i do juna, do kada važi moja pozajmica Vojvodini".

"Odriješene ruke" da promijeni klub dobio je i Enver Alivodić, iako sa Vojvodinom ima važeći ugovor na još dvije godine.

"Trenutno se ne opterećujem skorašnjim prelaznim rokom, jer još dvije godine imam važeću ugovornu obavezu prema Vojvodini, ali moguće je da se to promijeni. Kao i većina igrača, imam dozvolu da promijenim klub u slučaju ponude koja bi bila povoljna i za Novosađane i za mene", istakao je Pazarac.

Zanimanje klubova van Srbije, navodno, postoji i za usluge plejmejkera Stojana Vranješa, a nije tajna da inostrani menadžeri merkaju i mlade igrače, koje predvode Poletanović i Radoja, ali su im interesantni i Kosović, Gaćinović, Milinković-Savić, Georgije Ilić...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC