• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Siti spasio prvenstvo!

Mančester siti pobijedio Arsenal 6:3 u derbiju 16. kola Premijer lige. "Etidah" ostao neosvojiva tvrđava Sitija. Smanjuje se razlika na tabeli.

 PREMIJER: Siti spasio prvenstvo! Izvor: MONDO

Mančester siti je vratio neizvjesnost u Premijer ligi!

Ubjedljivom pobjedom od 6:3 nad liderom, Arsenalom, Mančester siti je "ubio nekoliko muva jednim udarcem".

Najprije, smanjio je prednost Arsenala na samo tri boda. Drugo, pokazao je slabosti ekipe Arsena Vengera, prije svega u odbrani, treće, zadržao je perfektan učinak na svom stadionu - osam utakmica u prvenstvu i osma pobjeda, sa ukupno 35 golova (primio je samo pet)!

Gotovo nevjerovatan, ali istinit podatak: Hal je ostao jedini tim u dosadašnjem toku sezone koji je na "Etihadu" primio manje od tri gola!

Težak je ovo udarac, pravi šamar lideru prvenstva. Arsenal je u prvoj utakmici prvenstva primio tri gola protiv Aston Vile, a potom, do ovog meča nije primio ni na jednoj više od jednog gola. Ako negdje možete da doživite katastrofu onda je "Etihad" mjesto za izbjegavanje!

Arsenal je najviše pokazao ove jeseni u Premijer ligi, ali se ne smije prenebregnuti činjenica da je imao nešto lakši raspored od konkurenata. Uz to, Arsenal je izgubio od glavnih rivala u borbi za titulu - Mančester junajteda, sada i od Mančester sitija. A narednog vikenda dočekaće Čelsi. Istina, "tobdžije" su savladale Liverpul (2:0), takođe konkurenta za titulu.

Bio je to derbi Premijer lige u pravom i potpunom smislu te riječi. Za sladokusce, ljubitelje ove igre!

Možda je Arsenal mogao i da ostane neporažen, jer je poslije vođstva domaćih od 3:1, imao nekoliko dobrih prilika, prije svih Olivije Žiru, a utisak je da su "tobdžije" oštećene za penal, jer sudija Martin Etkinson nije sankcionisao igranje rukom Pable Zabalete u svom šesnaestercu nakon što je Džek Vilšir pokušao da proigra Volkota.

Ali, i kada je Arsenal smanjio na 2:3, i kada je stavio Siti pod pritisak, domaćin je umio da odgovori. Ubitačno!



Počelo je spektakularnim volej udarcem Serhija Aguera za 1:0, da bi 15-ak minuta kasnije izjednačio Tio Volkot, poslije velike greške Jaja Turea. Do kraja poluvremena, Siti je ponovo stekao prednost golom Alvara Negreda, poslije divne lopte Jaja Turea i proigravanja Zabalete.

Mogao je Siti i do 3:1 pred odmor, da je Martin Demikelis bio za dlaku precizniji, udarcem glavom poslije kornera.

Čim je počelo drugo poluvreme, bomba Fernandinja, skupocjenog igrača koga je Siti doveo ljetos, za 3:1.

Ponovo je Volkot uzvratio, odmjerenim i preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca, ali je Siti surovo kaznio indolentnost odbrane Arsenala, postigavši "jeftin" gol. Hesus Navas je poslao loptu na peterac, David Silva je munjevito reagovao, a Per Mertzaker je uklizao u prazno. Siti je vratio dva gola prednosti poslije samo tri minuta.

Taj gol je demoralisao Arsenal, koji je taman uhvatio zalet i priprijetio... Malokrvnost igrača londonskog kluba mogla je da ih košta ubjedljivijeg poraza (malo li je i ovo!?), jer su "građani" do kraja meča stvarali šanse, a Vojćeh Šćesnji vadio kestenje iz vatre...

Sve do 88. minuta kada je Fernandinjo "izvrtio" Pera Mertzakera i postigao svoj drugi gol na meču, a ukupno peti za Mančester siti. Zanimljivo, to su Fernandinju prvi golovi u dresu Sitija.

Do kraja ove spektakularne utakmice još dva gola: po jedan u svaku mrežu. I oba u nadoknadi vremena.

Teniskim rječnikom: Siti je dobio set protiv Arsenala!

Mrlju na sjajnu utakmicu bacio je iznervirani Vilšir, koji je nakon jedne neuspjele akcije svog tima, pokazao srednji prst navijačima Sitija, koji su se, naravno, naslađivali.



REZULTATI 16. KOLA:

Mančester siti - Arsenal 6:3 (2:1)
/Aguero 14', Negredo 39', Fernandinjo 51', 88', Silva 69', Ture 90+6' - Volkot 31', 62', Mertzaker 90+4'/

Kardif - Vest Bromvič
Čelsi - Kristal Palas
Everton - Fulam
Njukasl - Sautempton
Vest Hem - Sanderlend
Hal - Stouk

nedjelja:

Aston Vila - Mančester junajted
Norič - Svonsi
Totenhem - Liverpul

TABELA:
Arsenal /+1/ 35, Mančester siti /+1/ 32, Liverpul 30, Čelsi 30, Everton 28, Totenhem 27, Njukasl 26, Sautempton 23, Mančester junajted 22...

(MONDO, Foto: AP Photo/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC