• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Parme: Žalim samo za Rosijem

Tomazo Girardi priznao je da nikada neće sebi oprostiti što 2007. nije od Mančester junajteda otkupio ugovor Đuzepea Rosija.

 Predsjednik Parme: Žalim samo za Rosijem Izvor: MONDO

Fudbaleri i navijači Parme proslaviće na današnjoj utakmici sa Kaljarijem (15.00) stoti rođendan kluba, koji "pada" u ponedjeljak.

U prazničnoj atmosferi, prvi čovjek Parme Tomazo Girardi osvrnuo se na učinjeno od 2007. godine, kada je kupio trostrukog osvajača Kupa Italije i dvostrukog prvaka Kupa UEFA.

Prema sopstvenom priznanju, najbolji fudbaler kojeg je doveo u klub je Antonio Kasano. Iskusni centarfor došao je u Parmu prošlog ljeta i za nju postigao šest golova na 15 prvenstvenih utakmica.

"Kasano je najtalentovaniji igrač kojeg sam ikada doveo. Umoran sam od priče o njegovoj disciplini. Ne mogu više da odgovoram na pitanja da li se lijepo ponaša. Ponaša se isto kao i ostali", objasnio je Girardi (38).

Kao najveće poslovne uspjehe ističe postavljanje Klaudija Ranijerija na mjesto trenera i Pjetra Leonardija na mjesto direktora. Ipak, priznaje i za kim žali...

"Najviše žalim za Đuzepeom Rosijem. Ponudio sam Mančester junajtedu za njega sedam miliona evra, ali ga je Viljeral kupio za 9,5. Trebalo je da više 'pritisnem' u tom slučaju", objasnio je on.

Rosi je počeo da trenira fudbal u rodnoj Americi, a u Parmu je stigao 2000, sa 13 godina. U njenim mlađim kategorijama igrao je do 2004, kada je otišao na Old Traford, koji je definitivno napustio 2007, poslije samo deset odigranih utakmica za "đavole".

Kao igrač Junajteda bio je pozajmljen Njukaslu, pa Parmi, prije nego što ga je kupio Viljareal. Za "Žutu podmornicu" je nastupio 192 puta i postigao 82 pogotka.

Početkom ove kalendarske godine, došao je u Fiorentinu.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Alex Livesey )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC