• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Egzibicija "orlića" protiv Mađara - 8:0!

Mladi srpski tim pregazio Mađarsku 8:0, pet golova Gojka Kačara!

 Egzibicija "orlića" protiv Mađara - 8:0!  Izvor: MONDO

Slobodan Krčmarević treba da zahvali Radomiru Antiću koji je dobro procenio da su Gojko Kačar i Miralem Sulejmani potrebniji mladoj reprezentaciji Srbije, nego A timu.

Upravo su Sulejmani i Kačar bili među najzaslužnijima za ubedljiv trijumf mladog srpskog tima nad Mađarskom 8:0 (2:0) na stadionu OFK Beograda, koji je "orlićima" otvorio vrata Evropskog prvenstva.

Kačar je postigao čak pet golova, od toga tri u posldnjih pet minuta (!), a Sulejmani dva i to oba iz penala.


Ključni trenutak utakmice dogodio se u 28. minutu. Napadač Nanta Filip Đorđević umakao je svom čuvaru Pinteru, koji ga je rukom zadržao u šesnaestercu, a sudija iz Holandije Lasvald je dosudio penal za srpski tim i ujedno pokazao mađarskom fudbaleru put u svlačionicu.

Sulejmani odlično i precizno izvodi penal za 1:0. Rezultatska i brojčana prednost na terenu, po užasno toplom vremenu u Beogradu, pokazala se kao presudna u ovom meču, koji je pratilo oko 800 gledalaca na Karaburmi.

Posle filigranske akcije Dušana Tadića i Gojka Kačara (izmenili dupli pas), Srbija je u 40. minutu povela 2:0. Kačar je dodao loptu Tadić, koji mu uzvraća "rolnu", a fudbaler berlinske Herte preciznim udarcem sa 14 metara povećava vođstvo Srbije.

Početkom drugog poluvremena Srbija duplira vođstvo. U 51. minutu Nemanja Pejčinović postiže gol koji se viđa na terenima engleske Premijer lige. Posle kornera, fudbaler Rada glavom pogađa mrežu za 3:0.

Koji minut kasnije 4:0, ponovo Sulejmani i ponovo iz penala. Jedan od najboljih mladih fudbalera Evrope napravio je dar-mar odbrani gostiju (predriblao dvojicu igrača), a njegov centaršut rukama zadržava Zoltan Kiš.

Počela je tada prava egzibicija mladog tima Srbije. Kapiten Milan Smiljanić zamalo je bio neprecizan glavom, a u 63. minutu ponovo radi vojvođanska veza. Tadić odlično centrira, pogađa glavu Kačara, a ovaj mrežu Mađara za "petardu".

Krčmarević je odao priznanje Sulejmani kada ga je pet minuta pre kraja izveo iz igre, a mladi fudbaler Ajaksa dobio je ovacije.

A onda u samo dva minuta još tri gola sjajnog Gojka Kačara!!! Publika ga je nagradila skandiranjem njegovog imena.

Meč su posmatrali predsednik FSS Tomislav Karadžić, selektor A tima Radomir Antić, kao i Vladimir Petrović-Pižon u društvu Dušana Savića. Na tribinama je bio i reprezentativac Slobodan Rajković, koga je FIFA pre nekoliko dana kaznila jednogodišjom zabranom igranja fudbala zbog pljuvanja sudije na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Srbija je sada preuzela vodeću poziciju u kvalifikacionoj Grupi 8 sa 17 bodova i gol-razlikom 24:5. Belorusi imaju bod manje, ali 9. septembra igraju kao gosti protiv Letonije. Ako pobede biće prvi u grupi, ali svaki drugi rezultat ostavlja naš tim na vodećoj poziciji, što znači i direktan plasman u baraž.

Osim pobednika deset grupa u baraž će ići i četiri najbolje drugoplasirane selekcije. Nadamo se da će Srbija biti u prilici da četvrti put uzastopno izbori plasman na Evropsko prvenstvo za mlade, a po kvalitetu to zaslužuje.

Iz ostalih kvalifikacionih grupa u baraž su se već plasirali Engleska, Italija, Hrvatska, Finska, Škotska, Austrija, Holandija, Nemačka, Izrael, Španija, Rusija...

Tim Srbije koji je izborio visoku pobedu:

Brkić – Jovanović, Tomović, Pejčinović, Petković (od 70. minuta Nikola Gulan) – Fejsa, Smiljanić, Kačar – Sulejmani (od 86. minuta Predrag Pavlović), Đorđević (od 75. minuta Adem Ljajić), Tadić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC